Κυβέρνηση: Οι δολοφόνοι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα

Κυβέρνηση: Οι δολοφόνοι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα

- Δένδιας: Η χώρα δεν θα γίνει πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία
- ΣΥΡΙΖΑ: Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης
-Βενιζέλος: Η δημοκρατία και η νομιμότητα θα προστατεύσουν τη χώρα
- Καμμένος: Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο
- KKΕ: Η επίθεση δημιουργεί ερωτηματικά για τους σκοπούς που υπηρετεί

Κυβέρνηση: Οι δολοφόνοι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα

Ως ξαφνικός εφιάλτης αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση και το σύνολο του πολιτικού κόσμου το οργανωμένο τρομοκρατικό χτύπημα του Νέου Ηρακλείου με θύματα οπαδούς της Χρυσής Αυγής.

Η θρασύτατη δολοφονική επίθεση προβληματίζει το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς ανοίγει έναν κύκλο αίματος και πολιτικής βίας που μπορεί να δυναμιτίσει επικίνδυνα την ατμόσφαιρα. 

Πρόσθετο πονοκέφαλο προκαλεί η άμεση κινητοποίηση των στελεχών της Χρυσής Αυγής που έσπευσαν στο τόπο της δολοφονίας και με δηλώσεις τους καταφέρθηκαν κατά της κυβέρνησης.
Κλείσιμο

Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ενημερώνεται για τις εξελίξεις από τον υπουργό κ. Νίκο Δένδια.

Κεδίκογλου: Οι δολοφόνοι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα

Μια δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, ήταν η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης.

«Οι δολοφόνοι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και ενωμένη την ελληνική κοινωνία. Ας το γνωρίζουν οι πάντες» ήταν η δήλωση του κ. Κεδίκογλου από το μέγαρο Μαξίμου.

Δένδιας: Η χώρα δεν θα γίνει πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών

Την οδύνη του για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων εξέφρασε με δήλωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας.

«Ο Νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία» ήταν το αυστηρό μήνυμα του κ. Δένδια, σε δήλωσή του περίπου μία ώρα μετά την διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο.

ΝΔ: Καταδικάζουμε τη βία όποιον κι αν στοχεύει

«Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει», τονίζει η ΝΔ

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την άγρια δολοφονία και το σοβαρό τραυματισμό νέων ανθρώπων από αδίστακτους εγκληματίες», επισημαίνει η ΝΔ σε ανακοίνωση για την δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο και υπογραμμίζει:

«Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει».

Βενιζέλος: Η δημοκρατία και η νομιμότητα θα προστατεύσουν τη χώρα

Έκκληση για ψυχραιμία καταδικάζοντας τη διπλή δολοφονία έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Χρειάζεται απόλυτη ψυχραιμία», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνεργάτες του για τη δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το MEGA, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η βία είναι βία, ανεξαρτήτου καταγωγής και προσχημάτων».

«Είναι απόλυτα καταδικαστέα αυτή η πράξη και η δημοκρατία και η νομιμότητα θα προστατεύσουν την χώρα», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνεργάτες του.

ΣΥΡΙΖΑ: Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης

Την εκτίμηση ότι «η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία» εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του για το διπλό φονικό έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

«Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καμμένος: Κάποιοι θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο

Για προσπάθεια κάποιων να οδηγήσουν τη χώρα σε «εμφύλιο πόλεμο» έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Εμείς καλούμε τους Έλληνες σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας» ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Καμμένος.

Παπαδημούλης: Η δολοφονία αυτή τρέφει και δεν χτυπά τον φασισμό

Η πρώτη αντίδραση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Δημήτρη Παπαδημούλη.

«Η αποψινή επαγγελματική δολοφονία, όποιοι κι αν είναι από πίσω,πλήττει τη δημοκρατία,την κοινωνία,τη χώρα.Τρέφει και δεν χτυπά τον φασισμό» έγραψε ο κ. Παπαδημούλης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter

KKΕ: Η επίθεση δημιουργεί ερωτηματικά για τους σκοπούς που υπηρετεί

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταδίκασε την επίθεση που σημειώθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Στην ανακοίνωσή του ο Περισσός αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί.»

ΔΗΜΑΡ: Η δημοκρατία θα σταθεί απέναντι στον φαύλο κύκλο της βίας και του αίματος

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει «με αποτροπιασμό τη δολοφονία δυο νέων ανθρώπων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής» εξέδωσε και η Δημοκρατική Αριστερά.

«Η δημοκρατία και η νομιμότητα θα σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που θέλουν να επιβάλουν τον φαύλο κύκλο της βίας και του αίματος» καταλήγει η ανακοίνωση της Αγίου Κωνσταντίνου.

ΛΑΟΣ: Τα καμώματα κάποιων προκάλεσαν την «απάντηση» στα στελέχη της ΧΑ

Για «άνανδρη» δολοφονία των δύο στελεχών της Χρυσής Αυγής κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός καταδικάζοντας απερίφραστα το περιστατικό έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο.

«Κάποιοι, με τα καμώματά τους, προκάλεσαν την αποψινή απάντηση στα στελέχη της Χ.Α. Επιβάλλεται να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και περιφρούρηση της Δημοκρατίας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΛΑΟΣ. 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης