Με τον Άτλαντα παρομοιάζει το Economist τον Σαμαρά

Με τον Άτλαντα παρομοιάζει το Economist τον Σαμαρά

Απέναντί του η κυρία Μέρκελ που «επισφραγίζει» το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη…

Με τον Άτλαντα παρομοιάζει το Economist τον Σαμαρά
Με τον Άτλαντα, τον Τιτάνα που υπέμεινε με παραδειγματική υπομονή και πίστη την «θεία τιμωρία» να σηκώνει στις πλάτες του τον Ουράνιο θόλο, έπειτα από την ήττα του από τον Δία, παρομοιάζει το περιοδικό Economist τον Έλληνα πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, μέσα από ένα σκίτσο. 

Στο άρθρο με τίτλο «Τέλος στα σενάρια για Grexit - Όμως, η Ευρωζώνη εξακολουθεί να αγωνίζεται να βρει έναν τρόπο να παραμείνει στην ένωση η Ελλάδα» το γνωστό περιοδικό έχει ως κεντρική εικόνα τον Αντώνη Σαμαρά σε… ρόλο Άτλαντα να σηκώνει στους ώμους του ολόκληρο τον κόσμο και ακριβώς απέναντί του τη Γερμανίδα καγκελάριο, κ. Άνγκελα Μέρκελ να του προτάσσει το χέρι, ζητώντας του να ακινητοποιηθεί και να μην περάσει από την πόρτα που γράφει «έξοδος».

Στο παρόν άρθρο σχολιάζεται, μεταξύ άλλων, η πορεία από την άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να ψηφίσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο το πρώτο Μνημόνιο μέχρι τη σημερινή κατάσταση, όπου βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας και λαμβάνει κρίσιμες αποφάσεις με γνώμονα το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ και το τεράστιο χρέος της. 
Κλείσιμο

Το σκίτσο είχε συμπεριληφθεί στην έντυπη έκδοση του Economist στις 13 Οκτωβρίου, λίγο πριν την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης