Να περιορίσει τους κραδασμούς επιχειρεί ο Σαμαράς

Να περιορίσει τους κραδασμούς επιχειρεί ο Σαμαράς

Διεργασίες των 21 διαγραμμένων για το συντονισμό της κοινής παρουσίας τους στη Βουλή

Να περιορίσει τους κραδασμούς επιχειρεί ο Σαμαράς
Τις συνέπειες που έχει στο εσωκομματικό πεδίο η υπερψήφιση του δεύτερου μνημονίου επιχειρεί να περιορίσει ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς ενώ παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες μεταξύ των διαγραμμένων από το κόμμα.
 
Την Δευτέρα το απόγευμα ο κ. Σαμαράς συγκάλεσε σύσκεψη με τους προέδρους των Νομαρχιακών Οργανώσεων από όλη την χώρα προκειμένου να τους εξηγήσει τις πρόσφατες αποφάσεις του και να περιορίσει τους κραδασμούς στη βάση της κομματικής πυραμίδας. “Είχα να επιλέξω ανάμεσα στην αμφίβολη σωτηρία και στην ακραία χρεοκοπία” είπε ο κ. Σαμαράς για να δικαιολογήσει την υπερψήφιση των μέτρων και συνέχισε για τις διαγραφές: “πολλοί νόμιζαν ότι δεν θα το κάνω ωστόσο αν δεν το έκανα θα ήμουν εγκλωβισμένος και τότε τί σόι πρωθυπουργός θα είμαι την επόμενη ημέρα;”.

Εντός των προσεχών ημερών θα συνέλθει και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και θα αναπληρωθούν και τα κενά στην Εκτελεστική Γραμματεία. Θέμα εγείρουν αρκετοί για τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Τασούλα ο οποίος αιφνιδιάστηκε από τις εξελίξεις και δεν προετοίμασε και τον πρόεδρο.

Κλείσιμο
Χθες συνεδρίασε το πειθαρχικό συμβούλιο και διέγραψε και από μέλη του κόμματος τους 21 που καταψήφισαν και τον κ. Πάνο Καμμένο που δεν είχε διαγραφεί. Παράλληλα ισχύει η δήλωσή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ότι όσοι διαφοροποιηθούν δεν θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές. Η σκληρή στάση του κ. Σαμαρά ενεργοποιεί τις διεργασίες μεταξύ των βουλευτών που έμειναν εκτός και που συζητούν τις περαιτέρω κινήσεις τους καθώς έχουν την δυνατότητα να συστήσουν κοινοβουλευτική ομάδα. Μάλιστα είχαν μια πρώτη συνάντηση την Κυριακή το βράδυ στο ξενοδοχείο Κάραβελ όπου και συζήτησαν περί του συντονισμού τους.

Οι περισσότεροι από αυτούς βέβαια δηλώνουν ότι ψήφισαν κατά συνείδηση και παραμένουν πάντα στη ΝΔ. Ένιοι εξ αυτών όπως ο κ. Χρήστος Ζώης βρίσκονται σε συχνή επαφή με τον κ. Παναγιώτη ΚΑμμένο ο οποίος έχει ήδη προαναγγείλει την ίδρυση νέου κόμματος. Κάποιοι όπως ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης θεωρείται βέβαιο ότι θα επιστρέψουν στη ΝΔ στις επόμενες εκλογές.

Πάντως εφόσον ο κ. Καμμένος προχωρήσει στο εγχείρημά του η ΝΔ θα βρεθεί με ένα κόμμα στα δεξιά της που θα απευθύνεται στο ίδιο λαικό κοινό με τις θέσεις που είχε μέχρι πριν από ένα μήνα και ο κ. Σαμαράς. Αν και το ηγετικό επιτελείο θέλει να βγάζει εικόνα αυτοπεποίθησης θεωρείται βέβαιο ότι και η μνημονιακή στροφή αλλά και οι διαγραφές θα έχουν συνέπειες και στην εκλογική απήχηση του κόμματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης