Πηγές ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να απαντήσει για τις Kasselakis Cο, πετάει χαρταετό

Πηγές ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να απαντήσει για τις Kasselakis Cο, πετάει χαρταετό

Η Νέα Δημοκρατία καλεί το ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει «στα 5 νέα ερωτήματα που θέσαμε για την παραβίαση του νόμου από τον Πρόεδρό τους»

nd_grafeia2
Πηγές της Νέας Δημοκρατίας απαντούν στο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των Kasselakis Co σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως στην Κουμουνδούρου «πετούν χαρταετό»

Συγκεκριμένα, από την Πειραιώς αναφέρει ότι «Στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να προσπαθούν να αλλάξουν ατζέντα, επαναφέροντας ζητήματα που έχουν απαντηθεί και πετώντας χαρταετό μια ημέρα νωρίτερα, όπως, άλλωστε, κάνουν σχεδόν κάθε μέρα, ας απαντήσουν στα 5 νέα ερωτήματα που θέσαμε για την παραβίαση του νόμου από τον Πρόεδρό τους, τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και τις διαδρομές του χρήματός του.

Τα επαναλαμβάνουμε:

1. Με δεδομένο ότι το μητρώο επιχειρήσεων του Delaware ΔΕΝ υποχρεώνεται σε κανόνες διαφάνειας, ΟΤΑΝ έγινε ο δανεισμός της Left Media ΠΟΙΟΣ ήταν ο διαχειριστής της εταιρείας OSIOS LLC και ΠΟΙΟΣ ο κύριος ΜΕΤΟΧΟΣ; ΠΟΙΟΣ τελικά υπογράφει την δανειακή σύμβαση για λογαριασμό της εταιρείας;

2. ⁠Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της οικογένειας Κασσελάκη το 2018, ύψους 762.000, για τον οποίο πληρεξούσιος δικηγόρος ήταν ο Εμμανουήλ Καπνισάκης, ο νέος διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Κασσελάκη, ΠΩΣ και από ΠΟΙΟΝ πληρώθηκε; Σχετίζεται μήπως με την εξαγορά της οικογενειακής εταιρείας του από την εισηγμένη που τότε διοικούσε;

3. Με τι κεφάλαια φτιάχτηκε η PHILACOATINGS Inc. (USA) και ποιος ο ρόλος της εταιρείας φάντασμα «THE PHILA COATINGS ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕΠΕ»;

4. Πόσο συνηθισμένο είναι ο CEO να αγοράζει την εταιρεία του; Οι μέτοχοι της εισηγμένης Tiptree Inc. γνώριζαν για τις δραστηριότητες της θυγατρικής τους Tiptree Marine;

5. Γιατί η έδρα της PHILACOATINGS, που δεν παρουσιάζει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, είναι μια υπερπολυτελής βίλα στην οποία η οικογένεια Κασσελάκη πέρασε τις ημέρες των γιορτών; Πώς αγοράστηκε; Είναι σύνηθες μια βίλα να δηλώνεται ως έδρα εταιρείας;»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις για τις επιχειρήσεις του στις συνεντεύξεις σε MEGA και ΑΝΤ1

Ανακοίνωση στην οποία δεν δίνει καμία απάντηση στις αποκαλύψεις του ΘΕΜΑτος που κυκλοφορεί στα περίπτερα για τις Kasselakis Co. και τις ερωτήσεις που θέτει η ΝΔ εξέδωσε το μεσημέρι της Κυριακής ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγοντας να επανέλθει στο θέμα της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αρκείται να παραπέμψει στα όσα δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στις συνεντεύξεις του την περασμένη εβδομάδα, στο MEGA και τον ΑΝΤ1 υποστηρίζοντας ότι σε αυτές δόθηκαν «ξεκάθαρες» απαντήσεις από τον πρόεδρο του κόμματος.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Βαρύτατα πολιτικά εκτεθειμένη από το σκάνδαλο της διοχέτευσης προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού από το υπουργείο της κυρίας Κεραμέως στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που συνιστά ποινικό αδίκημα, η κυβέρνηση επιδιώκει να συντηρεί τεχνητά το θέμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Στέφανου Κασσελάκη.

Εκτός εάν έχει πρόβλημα αδυναμίας κατανόησης των ξεκάθαρων απαντήσεων που δόθηκαν από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στις πρόσφατες συνεντεύξεις του στο δελτίο ειδήσεων του Mega και την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Αντ1.

Ελπίζουμε ότι κατά το διάστημα που ο κ. Μητσοτάκης με την οικογένειά του βρέθηκε σε ταξίδι αναψυχής στην όαση Σίβα κάνοντας χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους θα έχει σκεφτεί τις απαντήσεις που οφείλει να δώσει για το σκάνδαλο με τα emails που παραχωρήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών στη Νέα Δημοκρατία για εκλογικούς λόγους.

Τον καλούμε επίσης να δώσει όλα τα στοιχεία της «έρευνας» που διενήργησε το Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα στα πολιτικά κόμματα, την αρμόδια Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και την Εισαγγελία που διέταξε προκαταρκτική έρευνα για την παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Θέτουμε επίσης δύο ερωτήματα:

Πόσο κόστισε η πτήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους μέχρι την Όαση Σίβα στους ΄Ελληνες φορολογούμενους;
Πόσοι, ποιοι και με ποια ιδιότητα επέβαιναν στο κρατικό αεροσκάφος στην πτήση από την Ελευσίνα μέχρι την Όαση Σίβα;
Ειδήσεις σήμερα:

Ο λαβύρινθος των Kasselakis Co - Απαιτούνται συγκεκριμένες απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα, λέει η ΝΔ

Έλληνας άνοιξε τη σημαία στην Αγία Σοφία και έγραψε «Αγαπημένη μου Πόλη, για πάντα Ελληνική» - Αντιδράσεις στην Τουρκία

Προκλητικός ο Τραμπ: Αν δεν εκλεγώ, θα γίνει μακελειό στη χώρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης