Γιώργος Παπανδρέου – Τι απάντησε για το «Μπέντζαμιν Μπάτον» του Μητσοτάκη

Γιώργος Παπανδρέου – Τι απάντησε για το «Μπέντζαμιν Μπάτον» του Μητσοτάκη

Ο ήρωας της ταινίας έζησε την ζωή του μικραίνοντας ηλικιακά, εγώ ελπίζω να παραμένω νέος και σύγχρονος στις αντιλήψεις μου, είπε ο πρώην πρωθυπουργός

papandreou_202403
Στα σχόλια του Κυριάκου Μητσοτάκη, που τον συνέκρινε με τον Μπέντζαμιν Μπάτον, απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου λαμβάνοντας τον λόγο στη Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο που αφορά τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε: «Άκουσα πολλές φορές τους βουλευτές της ΝΔ να αναφέρονται σε εμένα, όπως και ο πρωθυπουργός έκανε μια ατυχή για τον ίδιο αναφορά».

Συνέχισε επισημαίνοντας πως «ο Μπέντζαμιν Μπάτον έζησε την ζωή του μικραίνοντας ηλικιακά αντί να μεγαλώνει. Ελπίζω να παραμένω νέος και σύγχρονος στις αντιλήψεις μου ανεξαρτήτως ηλικίας. Αντιθέτως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελίσσεται σε υπερασπιστή γερασμένων ιδεών. Η λογική ότι οι ιδιωτικοποιήσεις των πάντων και ο φιλελευθερισμός παντού έχει πια ξεπεραστεί».

Ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στον κ. Μητσοτάκη, υποστήριξε ότι κατά καιρούς «παρερμηνεύει ή θέλει να παρερμηνεύει τι λέω εγώ, υπενθυμίζει με περίσσεια ειρωνεία το “λεφτά υπάρχουν”. Ήταν μια φράση που στηλίτευε πού πηγαίνουν τα χρήματα του ελληνικού λαού στη σπατάλη, την διαφθορά. Κρύβετε όταν λέτε τη μισή φράση. Θα ξαναπώ ότι “λεφτά υπάρχουν και πολλά” αλλά ποιος τα έχει, πού πάνε, πώς τα διαχειρίζεται η κυβέρνηση;».

Ακόμη, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στους δύο λόγους που πρέπει να αλλάξει το άρθρο 16 του Συντάγματος: να μπει τέλος στο χάος που προκαλούν οι ιδιωτικές εταιρείες στον τομέα της εκπαίδευσης αλλά και το να γίνει η χώρα μας κέντρο παιδείας και πολιτισμού.

Επιπλέον, τόνισε ότι η δημόσια εκπαίδευση πρέπει να απελευθερωθεί από τον σφιχτό εναγκαλισμό με το υπουργείο Παιδείας καθώς και τον εκάστοτε υπουργό.

Στο τέλος της ομιλίας του ο πρώην πρωθυπουργός επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι «άξιος συνεχιστής της Δεξιάς που δεν μπορεί να αλλάξει φορώντας τον μανδύα του μεταρρυθμιστή».

«Θα παραμείνουμε παρόντες και απέναντι σε ότι επιβουλεύεται το δημόσιο συμφέρον, όσο και αν σας στεναχωρεί», κατέληξε ο Γιώργος Παπανδρέου.



Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για το «καλάθι της Σαρακοστής» - Τα προϊόντα που περιλαμβάνει

Oι πιρουέτες Ανδρουλάκη, οι sugar daddies του Κουτσούμπα και η υποκρίσια Κασσελάκη στη συζήτηση για τα μη κρατικά ΑΕΙ


Πέντε νεκροί από την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα – Έπεσε πάνω τους δέμα από αεροπλάνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης