Γεραπετρίτης: Συναντήθηκε με τον υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας των ΗΑΕ

Γεραπετρίτης: Συναντήθηκε με τον υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας των ΗΑΕ

Κατά τη συνάντησή τους, επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των στρατηγικών σχέσεων της Ελλάδας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

gerapetritis
Με τον υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Sultan bin Ahmed Al Jaber, συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Κατά τη σημερινή συνάντησή τους, επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας-ΗΑΕ και εκφράστηκε η κοινή βούληση περαιτέρω προώθησης των σχέσεων των δύο χωρών στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του μεγάλου δυναμικού διμερούς εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας.

Ο κ. Γεραπετρίτης συνεχάρη τον Εμιρατινό υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας για την επιτυχή διεξαγωγή της Διεθνούς Διάσκεψης COP 28 στα Εμιράτα, υπογράμμισε τη σημασία του οικονομικού Διαδρόμου IMEC, μεταξύ Ινδίας και Ευρώπης με ενδιάμεσο σταθμό τα ΗΑΕ και αναφέρθηκε στο ρόλο της Ελλάδας ως μίας χώρας που είναι πυλώνας σταθερότητας, ελκυστική σε επενδύσεις και εξελίσσεται σε έναν περιφερειακό ενεργειακό κόμβο μέσα από σημαντικότατα μεγάλα έργα συνδεσιμότητας όπως το ηλεκτρικό καλώδιο GREGY και ο σταθμός FSRU της Αλεξανδρούπολης που θα συμβάλουν αμφότερα στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης και η Γενική Γραμματέας ΔΟΣ & ΑΣ Μάιρα Μυρογιάννη.

Ειδήσεις σήμερα:

Βομβιστική επίθεση στον Πειραιά: Νονοί και ποινικοί προσπαθούσαν να ελέγξουν το βενζινάδικο - Δείτε βίντεο

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία από την ερχόμενη Τρίτη, λέει ο Κολυδάς

Πώς δρούσε η οργάνωση που νόθευε καύσιμα και ποτά - Ο «αρχηγός», ο «Λουκάς» και η καταγγελία που τους πρόδωσε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης