Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν έχω βεντέτα με τον Σαμαρά - «Γιατί αντιδρά για το μεταναστευτικό αφού είναι ο δικός του νόμος;»

Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν έχω βεντέτα με τον Σαμαρά - «Γιατί αντιδρά για το μεταναστευτικό αφού είναι ο δικός του νόμος;»

«Τα επτά χρόνια που είναι κάποιος στην Ελλάδα χωρίς χαρτιά είναι καλύτερα να είναι στην αφάνεια, να μην ξέρουμε πού βρίσκεται ή να έχουμε ανθρώπους που δουλεύουν και να ξέρουμε πού δολεύουν;»

dora-bakogianni
Ξεκάθαρη ότι δεν έχει καμία βεντέτα με τον Αντώνη Σαμαρά αλλά διαφωνεί μαζί του όσον αφορά τις αντιδράσεις του στα ελληνοτουρκικά και τη ρύθμιση για το μεταναστευτικό εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας η Ντόρα Μπακογιάννη.

Αρχικά για την τροπολογία που αφορά την άδεια παραμονής μεταναστών, τόνισε ότι «ο νόμος Σαμαρά για τους μετανάστες ισχύει στο ακέραιο δηλοαδή ο τρόπος με τον οποίο ένας μετανάστης παίρνει τα χαρτιά. Από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος Σαμαρά μέχρι σήμερα έχουν πάρει τα χαρτιά παραμονής 80.000 άνθρωποι. Τι προέβλεπε ο νόμος αυτός; Την επταετία. Με αυστηρότερα κριτήρια που βάζουμε γιατί θέλουμε καθαρό ποινικό μητρώο και συμβόλαιο εργασίας αυτό γίνεται στα τρία».

«Τα επτά χρόνια που είναι κάποιος στην Ελλάδα χωρίς χαρτιά είναι καλύτερα να είναι στην αφάνεια, να μην ξέρουμε πού βρίσκεται ή να έχουμε ανθρώπους που δουλεύουν και να ξέρουμε πού δολεύουν;» αναρωτήθηκε η κυρία Μπακογιάννη.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxrcyj68gssx)
Κλείσιμο


Επικαλέστηκε, μάλιστα, το παράδειγμα της εκλογικής της περιφέρειας, τα Χανιά, για τα οποία είπε ότι «είχαμε μεγάλο αριθμό μεταναστών που πήγανε στην Ιταλία γιατί πήραν χαρτιά σε δύο χρόνια».

«Οι Έλληνες δεν θέλουν να δουλέψουν σε αυτές τις δουλειές. Είμαστε μια προχωρημένη κοινωνία. Οι νέοι θέλουν να δουλέψουν σε ξενοδοχεία σε διαφορετικές εργασίες δεν θέλουν να καθαρίζουν δωμάτια. Επομένως χρειάζονται οι μετανάστες που θέλουν να κάνουν τις αγροτικές δουλειές» συνέχισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείσα αν έχει εξήγηση για τις αντιδράσεις Σαμαρά αφού είπε ότι «δεν έχω εξήγηση γιατί το κάνει ο Σαμαράς» διευκρίνισε ότι «δεν έχω απολύτως καμία βεντέτα μαζί του. Έχουν περασι 15 χρόνια, του αναγνωρίζω ότι έκανε προσπάθειες ως πρωθυπουργός. Απλώ διαφωνώ μαζί του».

«Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί γίνονται παρεμβάσεις για τα ελληνοτουρκικά πρίν γίνει ο διάλογος που κάναμε και επί Σαμαρά. Γιατί όταν ξέρει ο κ. Σαμαράς ότι είναι ο δικός του νόμος και η διαφορά είναι ότι δεν γίνονται ελληνοποιήσεις. Άδεια παραμονής και εργασίας παίρνουν οι άνθωποι. Εμείς για λόγους ασφαλείας του κράτους οφείλουμε να δώσουμε τέτοιοις είδους κίνητρα για να ξέρουμε ανα πάσα στιγμή πού βρίσκεται ο καθένας» κατέληξε για το θέμα η Ντόρα Μπακογιάννη.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxrczj8ip269)


Όσον αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών η κυρία Μπακογιάννη επανέλαβε ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα λέγοντςα ότι «η αδικία στα παιδιά δεν πρέπει να υπάρχει» ενώ για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας σημείωσε ότι «αυτοί δεν είναι οπαδοί αλλά στυγνοί εγκληματίες. Πολλά χρόνια κάνουμε τα στραβά μάτια, και αυτοί καλύπτονται πίσω από την φανέλα του οπαδού. Ο Μητσοτάκης γνωρίζει ότι θα πάρει χρόνο αυτή η υπόθεση, δεν είναι πρωθυπουργός που έχει ψευδαισθήσεις».

Ειδήσεις σήμερα:

Έρχονται 10 ξένα πανεπιστήμια στην Ελλάδα - Ιδού το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

«Είμαι σίγουρη ότι στη Βεργίνα είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος» λέει η Αρβελέρ - Τα έξι επιχειρήματα που επικαλείται

Συνελήφθη ο συνεργός του πιστολέρο για τους πυροβολισμούς κατά των Κρητικών στο Γκάζι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης