Ινδία: Έκλεισαν όλα τα σχολεία και τα κολέγια στην Κεράλα λόγω καύσωνα

Ινδία: Έκλεισαν όλα τα σχολεία και τα κολέγια στην Κεράλα λόγω καύσωνα

Με το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας να μαστίζεται από ακραία ζέστη, έχουν προβλέψει ένα ασυνήθιστα υψηλό αριθμό ημερών καύσωνα, ως τον Ιούνιο

india
Το κρατίδιο της Ινδίας Κεράλα έκλεισε όλα τα σχολεία και τα κολέγια μέχρι τη Δευτέρα εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και κάλεσε τους πολίτες στην παράκτια αυτή περιοχή να περιορίσουν την έκθεσή τους στον ήλιο και να φροντίζουν για την αποτροπή των δασικών πυρκαγιών.

Με το μεγαλύτερο τμήμα της Ινδίας να μαστίζεται από ακραία ζέστη, η μετεωρολογική υπηρεσία έχει προβλέψει ένα ασυνήθιστα υψηλό αριθμό ημερών καύσωνα, από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο, την ώρα που η χώρα διενεργεί βουλευτικές εκλογές με χαμηλή συμμετοχή.

Οι καύσωνες είναι σπάνιο φαινόμενο στην Κεράλα και τα στοιχεία από την Ινδική Μετεωρολογική Υπηρεσία δείχνουν ότι το κρατίδιο κατέγραψε πέντε ημέρες καύσωνα μέσα στον Απρίλιο.

Extreme heatwaves sweep across Asia as scientist warns "uninhabitable Earth pattern is coming"
Κλείσιμο


Αναφερόμενη στο τρέχον φαινόμενο Ελ Νίνιο, η Υπηρεσία ανακοίνωσε χθες ότι τα χρόνια διάρκειάς του έχουν κατά κανόνα περισσότερη ζέστη και υγρασία στην Ασία και σφοδρές βροχοπτώσεις σε τμήματα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι λιγότερες καταιγίδες και η αντικυκλωνική κυκλοφορία κοντά στην νοτιοανατολική ακτή της Ινδίας προκαλούν καύσωνες.

Η τοπική κυβέρνηση στο κρατίδιο Κεράλα ανακοίνωσε σήμερα ότι κάλεσε τους πολίτες να μειώσουν την έκθεσή τους στον ήλιο και τις αρχές να λάβουν μέτρα για την αποφυγή των πυρκαγιών.

Με αρκετές περιοχές να έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για καύσωνα, η κυβέρνηση ζήτηση από όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα να παραμείνουν κλειστά μέχρι τη Δευτέρα.

Οι καύσωνες έχουν οδηγήσει σε κλείσιμο σχολείων σε τμήματα της Ασίας και της Βόρειας Αφρικής επίσης διευρύνοντας έτσι το μαθησιακό χάσμα ανάμεσα στις αναπτυσσόμενες χώρες στους τροπικούς και στις ανεπτυγμένες, είπαν ειδικοί στο Reuters.

India: Heatwave warnings issued for several states | WION Climate Tracker


Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι πέθαναν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα στην Κεράλα, αλλά οι αρχές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει αν οι θάνατοι αυτοί οφείλονται στην ακραία ζέστη.

Σήμερα η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα του κρατιδίου, την Θιρουβανανθαπούραμ, έφθασε τους 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι εξαιτίας της έντονης υγρασίας η αισθητή θερμοκρασία ήταν 46 Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Μιχαλολιάκος: Με εφαρμογή του νόμου Παρασκευόπουλου η αποφυλάκιση, λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα

Λονδίνο: Σε αμόκ ο δράστης της επίθεσης με σπαθί πριν δολοφονήσει τον 14χρονο – Εισέβαλε σε σπίτι για να σκοτώσει τον πατέρα

Καιρός: Η πρόγνωση για τη Μεγάλη Παρασκευή, πώς θα γιορτάσουμε την Κυριακή του Πάσχα - Αναλυτικοί χάρτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης