Βασίλης Κικίλιας για την αντιπυρική περίοδο: Όσοι δείχνουν εγκληματική αμέλεια ρισκάρουν τη ζωή των συμπολιτών τους

Βασίλης Κικίλιας για την αντιπυρική περίοδο: Όσοι δείχνουν εγκληματική αμέλεια ρισκάρουν τη ζωή των συμπολιτών τους

Θα είναι μια πολύ δύσκολη προσπάθεια η φετινή τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

kikilias
Συνάντηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είχε την Μεγάλη Πέμπτη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, για να την ενημερώσει «για όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες ενόψει μιας πολύ δύσκολης αντιπυρικής περιόδου και να ζητήσω ενόψει της συνεργασίας μας να εφαρμοστεί ο νόμος για του καθ' έξιν και εξ αμελείας εμπρηστές γιατί ένας σημαντικός αριθμός εμπρησμών προκαλείται από ανθρωπογενείς παράγοντες».

«Αυτή η φετινή είναι μια εθνική, συλλογική προσπάθεια που έχει ως σκόπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής και μετά την προστασία των περιουσίων και του φυσικού κάλλους» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Κικίλιας από Άρειο Πάγο: Κίνδυνος - θάνατος οι εμπρησμοί και η εγκληματική αμέλεια from Orange Press Agency on Vimeo.



Κλείσιμο
«Θα είναι μια πολύ δύσκολη προσπάθεια. Αυτοί που αντιμετωπίζουν ελαφρά τη καρδία τον κίνδυνο αποδείχθηκε περίτρανα δυστυχώς στο Μάτι και αλλού. Αυτοί που δείχνουν εγκληματική αμέλεια ρισκάρουν τη ζωή των συμπολιτών τους. Είναι καθήκον της πολιτείας να προστατεύσει τους πολλούς έναντι αυτών» κατέληξε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο Βασίλης Κικίλιας υπενθύμισε, τέλος, ότι με τον νέο ποινικό κώδικα που έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαΐου, ότι σε περίπτωση που υπάρχουν θάνατοι από εμπρησμό επιβάλλεται ως ελάχιστη ποινή, κάθειρξη 10 ετών, και ως ανώτερη τα 20 χρόνια ενώ μπορεί να επιβληθεί χρηματική ποινή 200.000 και δήμευση της περιουσίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Εντοπίστηκε το ναυάγιο του Σπερχειού - Η μεγάλη ναυτική τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο τη Μεγάλη Τετάρτη του 1945

«Δεν τους είδα», φώναζε ο οδηγός που παρέσυρε πέντε πεζούς στην Πειραιώς - Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο για τον 5χρονο

31χρονος κακοποίησε και σκότωσε τον 6χρονο γιο του στις ΗΠΑ - Δείτε πώς τον έβαλε να τρέχει σε διάδρομο «για να χάσει κιλά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης