Κωνσταντοπούλου: Οι δικηγόροι θα ρίξουν το φορολογικό νομοσχέδιο - Πάτε με μισογυνισμό να με βγάλετε από τα Τέμπη

Κωνσταντοπούλου: Οι δικηγόροι θα ρίξουν το φορολογικό νομοσχέδιο - Πάτε με μισογυνισμό να με βγάλετε από τα Τέμπη

Επίθεση από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας στην κυβέρνηση για την εξεταστική των Τεμπών και το φορολογικό νομοσχέδιο

konstantopoulou_2
Βέλη κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπουργών της κυβέρνησης, εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξέφρασε με έντονο τρόπο την ενόχλησή της για το αίτημα να εξαιρεθεί από την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και για την ελλιπή προστασία των πολιτών, ενώ αναφορικά με το φορολογικό νομοσχέδιο, τόνισε πως «οι δικηγόροι είναι εκείνοι που θα ρίξουν και αυτό το νομοσχέδιο δικαστικά και κοινωνικά».

Αρχικά, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε: «Πολιτική ευθύνη σημαίνει πολιτικό θαρρος, είπε ο πρωθυπουργός και απήλθε. Εμείς λέμε πως πολιτική ευθύνη σημαίνει ήθος, συνέπεια, ευθύτητα, δράση στο φως και όχι στο σκοτάδι. Σημαίνει πολιτικές πρωτοβουλίες και όχι παρακολουθήσεις και υποκλοπές, λογοδοσία και ανάληψη ευθύνης, αυτοκριτική και αυτοπεριορισμός. Ο πρωθυπουργός ξεκίνσε την ομιλία του λέγοντας πως πρέπει να σεβόμαστε το χρόνο και μίλησε 36 λεπτά αντί των 20 που είχε στη διάθεση του. Έτσι είναι όμως, ο χρόνος είναι κάτι σχετικό, όπως η συνέπεια και οι κανόνες. Για την κυβέρνηση, όλα είναι σχετικά και επικοινωνιακά. Μπορεί να λέτε κ. Μητσοτάκη ότι σας ενδιαφέρει η ασφάλεια των πολιτών, αλλά τους έχετε εγκαταλείψει στην απόλυτη ανασφάλεια. Να μην ξέρουν αν θα συγκρουστούν δυο τρένα, αν θα καταρρεύσει μια γέφυρα εν ώρα εργασιών ή ένα στάδιο σε μια συναυλία, αν θα είναι θύματα αστυνομικής δολοφονίας. Τριτο θύμα νεαρός Ρομά 17 ετών μέσα σε δύο χρόνια, πυροβολημένος από σφαίρα αστυνομικού. Στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα, ο υπουργός σας μου απάνρησε πως δε είναι αστυνοικό έγκλημα, αλλά μεμονωμένο περιστατικό για το οποίο ευθύνονται οι εκάστοτε επίορκοι αστυνομικοί. Έτσι αναλμαβάνετε πολιτική ευθύνη για το γεγονός πως 15 χρόνια μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, δεν είναι ακόμα αυτονόητο πως ένας αστυομικός δεν θα πυροβολήσει ένα αθώο πολίτη, έναν έφηβο, έναν ευάλωτο πολίτη;».

Και συνέχισε, με αιχμή και για τις αντιδράσεις όταν κρατήθηκε ενός,λεπτού σιγή στη Βουλή για την επέτειο από τη δολοφονίά του Αλέξη Γρηγορόπουλου: «Το μήνυμα δεν τον δίνετε έτσι, ούτε αυτό είναι πολιτική ευθύνη. Η εικόνα κα οι αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ όταν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλέξη Γρηγρορόπουλου, είναι αποκαλυπτική και απολύτως αποκαρδιωτική. Μπορεί να λέει ότι θέλει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά σημασία έχει τι κάνει. Μπορεί να λέτε πως ενδιαφέρεστε για άτομα με αναπηρία και φέρνετε ευεργετικές διατάξεις, όμως η πικρή αλήθεια είναι πως τα άτομα αυτά είναι εγκαταλελειμένα, πασχίζουν για δέουσα φαρμακευτική υποστήριξη πολλές φορές και οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής δεν διερμηνεύονται στη νοηματική γλώσσα για τους κωφούς συμπολίτες μας, αν και σας το έχω ζητήσει από τον Ιούλιο. Μπορείτε να λέτε πως είστε κατά της έμφυλης βίας και να κάνετε επικπινωνιακά βίντεο, όμως η πικρή αλήθεια είναι πως αρνείστε να ποινικοποιήσετε το έγκλημα της γυναικοκτονίας. Και χθες είχαμε άλλη μια γυναίκα θύμα για το γεγονός πως είναι γυναίκα, που αποτάθηκε στις αρχές, οι οποίες δεν κατάφεραν να την προστατεύουσν και επιμένετε ακόμα και σήμερα πως δεν χρειάζεται κάτι ποινικά».

Ακολούθως, εξέφρασε την ενόχλησή της για την εξέλιξη με την Εξεταστική Ειτροπή για τα Τέμπη, λέγοντας: «Μπορεί να λέτε ότι θα γίνει διερεύνηση για τα Τέμπη και δεν θα υπάρχει συγκάλυψη, όμως χθες αποκαλύφθηκε με τον πιο περίτρανο τρόπο και σε όλη της την έκταση, η αμετακίνητη στυγνή πρόθεσή σας να κουκουλώσετε το έγκλημα και τις ευθύνες σας, να συγκαλύψετε παραμέτρους που οδηγούν σε έσας και στους υπουργούς σας, με μισογυνικές αποτρόπαιες συμπεριφορές, εξαπολύοντας σαν ύαινες τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας για να με βγάλουν πάσει θυσία από την εξεταστική επιτροπή, επειδή υπερασπίζομαι αφιλοκερδώς τις οικογένειες θυμάτων. Αυτό ήταν τόσο ενοχλητικό για εσάς. Το μπούλινγκ, ο προπηλακισμός, είναι βαρύτατες αντικοινοβουλευικές συμπεριφορές, αλλά τις επιστρατεύετε κατά προτίμηση εναντίον γυναικών, της μοναδικής γυναίκας πολιτικής αρχηγού, το κάνετε συνειδητά γιατί δεν θέλετε να ρισκάρετε την παρουσία μου στην Επιτροπή. Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη χωρίς λογοδοσία και για τα Τέμπη δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη χωρίς τιμωρία».

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η κ. Κωνσταντοπούλου και γα το φορολογικό νομοσχέδιο και τς διατάξεις του, κατηγορώντας τη πως δεν κατανοεί τις ανάγκες της κοινωνίας. «Έχετε τοση σχέση με τη συνέπεια, όση σχέση έχει με την πάταξη της φοροδιαφυγής το νομοσχέδιό σας. Τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, την παταξή της, οι κυβερνήσεις του κόμματός σας και άλλων κομμάτων τον ευαγγελίζονται την ίδια ώρα που διαπλέκονται με οικονομικούς παράγοντες, που τα παίρνουν, που εκταμιεύουν αμύθητα ποσά σε ανύπαρκτα έργα, εισπράττουν μίζες και δώρα από Siemens, που βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ, την ίδια ώρα που χρωστάτε και δεν πληρώνετε, που μετέρχεστε όλα τα κόλπα ασυλίας και ατιμωρησίας. Έχετε μάθει να αντιμεταθέτετε τς ευθύνες σας στην κοινωνία και να το κάνετε τζάμπα, γιατί ποτέ δεν λογοδοτείτε. Έχετε μάθει να επιτιμάτε ανθρώπους που βγάζουν το ψωμί τους, την ώρα που εσείς εισπράττετε κυβερνητικούς μισθούς για χρόνια και δεκαετίες. Η πολιτική σας δεν έχει καμά σχέση με την παταξη της φοροδιαφυγής. Δεν γνωρίζετε πως δεν έχουν πάγιο μισθό οι ελεύθεροι επαγγελματίες; Λέτε λοιπόν ότι το 71% των αυτοαπασχολούμενων είναι φοροφυγάδες. Αυτό λέτε; Αν το λέτε, θα πρέπει να απαντήσετε, γιατί να είναι φοροφυγάδες; Ποια φορολογική συνείδηση χτίσατε με τις πολιτικές σας και ποιο φορολογικό υπόδειγμα δώσατε; Περασμένα ξεχασμένα; Ο πολιτικός είναι το υπόδειγμα, χτίζει το παράδειγμα της ευθύνης. Αντιμετωπίζετε  ντε φάκτο τους ελεύθερους επαγγελματίες σαν φοροφυγάδες, ενώ ξέρετε πως μέσω των ηλεκτρονικών συναλλγών, δεν είναι δυνατή η φοροδιαφυγή. Ο μέσος πολίτης δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Τι σόι κυβέρνηση είστε όταν δεν αντιλαμβάνεστε πως η κοινωνία που πασχίζει να κρατήσει όρθιο το σπιτι, την οικογένεια... οι νέοι δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια».

Και συνέχισε στον ίδιο τόνο: «Ο πρωθυπουργός ειπε πως 21 χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες είναι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Το συμπε΄ρασμά σας είναι πως ψεύδονται; Είναι φοροφυγάδες ή υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης; Ξέρετε πόσοι δικηγόροι κατέθεσαν ταυτότητες την περίοδο των μνημονίων; Πόσοι αυτοκτόνησαν; Εμείς το ξέρουμε και δεν επιτρέπειται, όταν υπάρχουν αυτά τα παραδείγματα, να έρχονται βουλευτές και να επιβάλουν χαράτσι στους πολίτες και να τους λέτε 'μαζί τα φάγαμε'. Την ίδια ώρα είχαν στην τσέπη τους τη λίστα Λαγκάρντ από την οποία δεν εισπραξατε ούτε ενα ευρώ. Το φορτολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε νύχτα, είναι εκδικητικό, επιβάλλετε αναδρομικό φόρο και δεν είναι ούε καν fair play ή ευθεία συμπεριφορά. Ηθικά και πολιτικά είναι ανεπίτρεπτο. Ανεπίτρετο είναι να λέτε πως κάποιοι δηλώνουν επί μια πενταετία ζημιές. Σας διέφυγε πως είχαμε κορωνοϊό; Τα ξεχάσατε; Έπερεπε να δηλώνουν κέρδη το '20, το '21 και το '22 με κλειστές επιχειρήσεις και περιορισμούς; Επιβάλλετε τεκμήρια και λέτε πως ο μέσος αυτοαπασχολούμενος είχε ετήσιο εισόδημα 50 χιλιάδες ευρώ. Σοβαρά; Πού ζείτε; Έχετε πάρει είδηση πως στην πλειοψηφία τους οι αυτοαπασχολούμενοι πασχίζουν και το αντιμετωπίζετε με την άκρως φιλελεύθερη λογική του πρωθυπουργού, ότι πρέπει να εξεταστεί αν υπάρχουν λόγοι να παραμείνυν στο επάγγελμά τους. Τους εξαναγκάζετε με τεχνητούς τρόπους να αφήσουν το επάγγελμά τους. Ο έλεγχος είναι δουλειά του φορολογούμενου και όχι του κράτους; Είστε οι ίδιοι που κάποτε επιβάλατε τεκμήρια στα παιδιά. Και τώρα λέτε για το δημογραφικό. Λέτε πως μειώσατε την ανεργία. Ξέρετε πόσοι μετανάστευσαν; Δεν κάνετε τίποτα για την πάταξη φοροδιφυγής, απλά το διαφημίζετε. Μέσα σε όλα αυτά, πραγματκή είναι η νοοτροπία σας, αυτή του καταδοτισμού, αμοίβετε με έκπτωση φόρου τον ένα που δείχνει τον άλλο με κουκούλα ή χωρίς. Αυτό θέλετε για την κοινωνία; Αντί εσείς να εμπνέετε και να εγγυάστε;» 

Κλείσιμο
Και ολοκλήρωσε, στέλνοντας το μήνυμα πως οι δικηγόροι θα «ρίξουν» το νέο νομοσχέδιο. «Η φράση μάχιμη δικηγορία δεν είναι τυχαια. Μάχιμος δικηγόρος είναι εκείνος που βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη για να τον υπερασπιστεί απέναντι στην αναλγησία, τη βία κρατική ή μη, στην κλοπή της περιουσίας, στους πλειστηριασμούς, στις κατασχέσεις. Είναι εκείνος που υπερασπίζεται και μάχεται και το κάνει πολλές φορές με πολύ κόστος, με πάθος, με πίστη στη δικαιοσύνη και με την πεποίθηση ότι αυτό που ορίζει τις ζωές μας, δεν είναι το δίκαιο του ισχυρού, αλλά η ισχύς του δικαίου. Έχω να σας πω πως κάποιοι δικηγόροι που δεν έβαλαν κυβερνητική γραβάτα και κουστούμι, είναι εκείνοι που θα ρίξουν και αυτό το νομοσχέδιο δικαστικά και κοινωνικά. Αυτό να το συνειδητοποιήσετε, να προετοιμαστείτε και να το αποσύρετε».  


Ειδήσεις σήμερα:

Don Leon: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που η συμμορία του τράπερ ανατινάζει ΑΤΜ στην Εύβοια

Βίντεο-ντοκουμέντο: Ο 71χρονος αφού σκότωσε τη 43χρονη στη Σαλαμίνα πήγε για καφέ στο Κερατσίνι

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Η κακοκαιρία περιορίζεται στα Δωδεκάνησα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης