Σέβη Βολουδάκη: Η Ε.Ε. να λάβει αυστηρά μέτρα για τους διακινητές και τις νόμιμες οδούς διέλευσης των μεταναστών

Σέβη Βολουδάκη: Η Ε.Ε. να λάβει αυστηρά μέτρα για τους διακινητές και τις νόμιμες οδούς διέλευσης των μεταναστών

Η βουλευτής Χανίων συμμετείχε σε επίσκεψη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες

voloudaki
Η βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη συμμετείχε σε επίσκεψη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο κ. Μαργαρίτα Σχοινά η κυρία Βολουδάκη επεσήμανε ότι η Ευρώπη οφείλει να επιδείξει πιο γρήγορα αντανακλαστικά σε πολλά θέματα, όπως στην αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς τίθεται σε κίνδυνο η αποδοχή των πολιτών για το όραμα μιας πράσινης οικονομίας, μιας οικονομίας μηδενικών εκπομπών αερίων ρύπων έως το 2050, καθώς οι τιμές αυξάνονται και η Επιτροπή δεν αποφασίζει να λάβει τα αναγκαία μέτρα, βοηθώντας έτσι τα κράτη μέλη, έστω για μια μικρή μεταβατική περίοδο.

Επιπρόσθετα, τόνισε, ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν ανάγκες που ξεπερνούν τα όρια της Ελλάδας και αφορούν πολλές χώρες της Ε.Ε., όταν από τη μία αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα του brain drain και από την άλλη τρομερές ελλείψεις σε εργατικά χέρια.
Επεσήμανε, επίσης, την ανάγκη λήψης αυστηρών μέτρων από πλευράς Ε.Ε., για τους διακινητές και τις νόμιμες οδούς διέλευσης των μεταναστών, παρά τα πολύ σημαντικά βήματα που έχουν γίνει ως τώρα, ενώ τόνισε πως όλα αυτά θα πρέπει να προβλεφθούν στο νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο.

Η βουλευτής συμμετείχε, επίσης, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τον κ. Stefano Grassi, επικεφαλής του γραφείου της Επιτρόπου Kadri Simpson. Επεσήμανε ότι υπήρξε έκρηξη των τιμών ενέργειας του φυσικού αερίου ακόμη και πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, και χωρίς να έχει υπάρξει οποιαδήποτε έλλειψη στην αγορά, γεγονός που καταδεικνύει, όπως δήλωσε, ότι η αγορά του φυσικού αερίου μπορεί να χειραγωγείται από κερδοσκόπους.

Η κυρία Βολουδάκη, ανέφερε ότι κακώς η Ε.Ε. θεωρεί ότι δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα από όσα σχεδίασε και εφάρμοσε στην αγορά της ενέργειας πριν την κρίση, όμως επεσήμανε τον κίνδυνο της πλήρους απαξίωσης του ευρωπαϊκού οράματος στα μάτια των πολιτών, αν η Ε.Ε. δεν αντιδράσει άμεσα και αποτελεσματικά.

Κλείνοντας την τοποθέτηση της, δήλωσε, ότι μια λύση θα ήταν να δοθούν από την Ε.Ε. στα κράτη – μέλη δωρεάν δικαιώματα εκπομπών αερίων ρύπων από το ονομαζόμενο «στρατηγικό απόθεμα» που διαθέτει, ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η παροχή τέτοιων δωρεάν δικαιωμάτων, όπως επεσήμανε, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν πρόκειται να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην επίτευξη των στόχων του 2050, ενώ παράλληλα θα επιτρέψει στην αγορά να ισορροπήσει.


Ειδήσεις σήμερα:

Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο συγγραφέα, Βασίλη Βασιλικό - Δείτε φωτογραφίες

Ριψοκίνδυνος Νορβηγός βουτά από τα 40 μέτρα στα παγωμένα νερά με την κοιλιά - Η μόδα της «βουτιάς του θανάτου»

«Κοιμόμαστε πάνω στις καρέκλες, δεν έχουμε ρούχα» - Εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Μονάχου παραμένουν 150 Έλληνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης