Χρήστος Σπίρτζης: Το ΠΑΣΟΚ απέρριψε πρόταση για κοινή υποψηφιότητα Γερουλάνου στην περιφέρεια Αττικής

Χρήστος Σπίρτζης: Το ΠΑΣΟΚ απέρριψε πρόταση για κοινή υποψηφιότητα Γερουλάνου στην περιφέρεια Αττικής

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση έγινε πριν τις εκλογές του Μαΐου - Επέμεινε στην κοινή κάθοδο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές

grafeia-syriza-3
Στην αποκάλυψη ότι πριν τις εκλογές του Μαΐου είχε γίνει πρόταση προς το ΠΑΣΟΚ για κοινή υποψηφιότητα στο πρόσωπο του Παύλου Γερουλάνου για την περιφέρεια Αττικής προχώρησε ο Χρήστος Σπίρτζης προσθέτοντας στην ΕΡΤ ότι απορρίφθηκε για μετά τις εκλογές (σ.σ. ο Παύλος Γερουλάνος εξελέγη τελικά βουλευτής).

Στο πλαίσιο αυτό ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στην πρότασή του για κοινή κάθοδο με το ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογέρς λέγοντας ότι «ο δημοκρατικός προοδευτικός κόσμος της χώρας ξεπέρασε τα κόμματα και κυρίως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και έδωσε το μήνυμα συνεργασίας και με βάση αυτό είναι η πρότασή μου για στενή συνεργασία στις ευρωεκλογές»

Στο ερώτημα αν η σύμπραξη αυτή θα μπορούσε να γίνει και με προεδρία Τσίπρα, ο κ. Σπίρτζης απάντησε «ευτυχώς στις ευρωεκλογές δεν χρειάζεσαι ενιαίο κόμμα και πρόεδρο αν υπάρχει πολιτική διάθεση να χτιστεί ο δεύτερος πόλος που με αξιοπιστία θα δίνει εναλλακτική πρόταση. Αυτό που χρειάζεται είναι πολιτικό πρόγραμμα γιατί η Ευρώπη δεν έχει στρατηγική για την οικονομία, έχουμε ξεχάσει τη σύγκλιση, και πολιτική βούληση και εκεί θα κρίνει ο δημοκρατικός προοδευτικός κόσμος αν εγκρίνει το εγχείρημα αυτό και αν του δινεί κυβερνητική προοπτική».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwafsg3qvo2h)


«Αν δεν γίνουν υπερβάσεις από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου ή θα υπάρξουν πρωτοβουλίες που θα τα υπερβαίνουν, κάποιο άλλο κόμμα ή θα πάμε στη ρότα της Γαλλίας και της Ιταλία με δίπολο εντός της συντηρητικής παράταξης» πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης.

Ερωτηθείς, τέλος, αν ο Κώστας Ζαχαριάδης θα μπορούσε να κερδίσει στον δεύτερο γύρο τον Κώστα Μπακογιάννηστον δήμο Αθηναίων ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ότι «αν δεν άλλαζε ο αθλητής Νίκος Παππάς ναι θα μπορούσε να κερδίσει τον Κώστα Μπακογιάννη. Αν είχαμε καταλήξει στον Παύλο Γερουλάνο θα είχε κερδίσει την περιφέρεια. Ο Ζαχαριάδης πλήρωσε την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να πάει από ευρείες κοινωνικές υποψηφιότηες σε υποψηφιότητες κομματικής καταγραφής. Αν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν να έχουν νικηφόρα ψηφοδέλτια και να μην κάνουν δώρο στη ΝΔ την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας και κατέβαζαν κοινές υποψηφιότητες θα είχαμε ανατροπές από τον πρώτο γύρο».

Ειδήσεις σήμερα:

Τελεσίγραφο Μητσοτάκη σε Ράμα για Μπελέρη

44χρόνος βίασε 93χρονη και 95χρονη σε νοσοκομείο της Γαλλίας - Η μια πέθανε από καρδιακή προσβολή


Αλλάζει σήμερα ο καιρός - Έρχεται έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης