Η απάντηση της Κύπρου στις τουρκικές απειλές

Η απάντηση της Κύπρου στις τουρκικές απειλές

Οτιδήποτε πράττει η Κυπριακή Δημοκρατία, το πράττει στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου αλλά και ασκώντας τα κυριαρχικά της δικαιώματα που η Τουρκία παραβιάζει...

Η απάντηση της Κύπρου στις τουρκικές απειλές
Οτιδήποτε πράττει η Κυπριακή Δημοκρατία, το πράττει στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου αλλά και ασκώντας τα κυριαρχικά της δικαιώματα που η Τουρκία παραβιάζει από το 1974 με την παράνομη κατοχή στην Κύπρο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.

Κλείσιμο
Όσον αφορά την αντίδραση των ΗΠΑ στις απειλές της Τουρκίας για τις έρευνες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, υποδεικνύει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία λειτουργεί στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.

Για το θέμα, εάν υπάρχει συνεννόηση με το Ισραήλ και την Ελλάδα, περιορίστηκε να επαναλάβει ότι «σε ό,τι έχει σχέση με την έρευνα ή την αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου, λειτουργούμε στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και αυτό αφορά και το ζήτημα που σας έχω πει αλλά και τα ζητήματα συνεργασιών με τρίτες χώρες. Όχι μόνο για αυτό το ζήτημα, για όλα τα ζητήματα, πάντα η Κυπριακή Δημοκρατία σέβεται και εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο. Με αυτό τον τρόπο θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης