Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Άθελά του, ο Κατρούγκαλος ομολόγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αμείλικτος διώκτης της μεσαίας τάξης

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Άθελά του, ο Κατρούγκαλος ομολόγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αμείλικτος διώκτης της μεσαίας τάξης

Δείτε βίντεο: «Καλύτεροι μισθοί, νέο ΕΣΥ, αποτελεσματικό κράτος, ισχυρή πατρίδα» δεσμεύτηκε από το Θησείο ο πρωθυπουργός πριν την κάλπη - «Ο Τσίπρας είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που κλείνει το μάτι στους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής»

mitsotakis-m3
Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ, στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, μίλησε απόψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας την εκστρατεία του εν όψει της κάλπης της 21ης Μαΐου.

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στο Θησείο

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι έφερε ένα αχρείαστο τρίτο Μνημόνιο. «Άθελά του, ο κ. Κατρούγκαλος ομολόγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αμείλικτος κυνηγός της μεσαίας τάξης» είπε και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κρυφή ατζέντα. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι και την επόμενη τετραετία, η κυβέρνηση της ΝΔ θα συνεχίσει να στηρίζει όσους αδικούνται από την «προσωπική διαφορά» Κατρούγκαλου, μέχρι αυτή να μειωθεί και να εκμηδενιστεί.

Με φόντο την Ακρόπολη, ο πρωθυπουργός ζήτησε, δε, καθαρή εντολή, λέγοντας ότι έκανε όλα όσα υποσχέθηκε, ενώ υπογράμμισε ότι η ελληνική οικονομία θα κατακτήσει την επενδυτική βαθμίδα μέσα στις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης της ΝΔ.

Κλείσιμο
«Είμαστε όλοι εδώ, σήμερα όλη η Ελλάδα είναι μπλε» είπε ο πρωθυπουργός στο συγκεντρωμένο πλήθος. «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε δεύτερη εντολή στην προκοπή» τόνισε αμέσως μετά. Κάνοντας λόγο για συγκλονιστική παρουσία του κόσμου, μεγαλύτερη σε πλήθος και παλμό από την αντίστοιχη συγκέντρωση του 2019, υπενθύμισε τις δεσμεύσεις που είχε αναάβει τότε για φύλαξη των συνόρων της χώρας, αλλά και μείωση των φόρων. Υλοποίησα όσα υποσχέθηκα, τόνισε και ζήτησε «να ανανεώσουμε τη συμφωνία αλήθειας που υπογράψαμε το 2019».

Το βράδυ της 21ης Μαΐου, η ΝΔ θα είναι η πρώτη κυβέρνηση που θα πετύχει δεύτερη συνεχόμενη εκλογική νίκη, υπογράμμισε. Εμείς θα είμαστε οι νικητές, συμπλήρωσε. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε ζητήματα οικονομίας και άμυνας, «καρφώνοντας» τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το... πρόσωπο των ημερών, τον Γιώργο Κατρούγκαλο. Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε όσους αδικούνται από την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου, μέχρι αυτή να εκμηδενιστεί εντελώς, δεσμεύτηκε.

«Είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη με κοινωνικό αποτύπωμα» τόνισε ακόμα και πρόσθεσε ότι το μέρος του πλούτου που παράχθηκε, επέστρεψε στην κοινωνία.

Μέσα στις πρώτες 100 ημέρες θα γίνει πραγματικότητα η επενδυτική βαθμίδα, δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός.

«Τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα υπάρχουν, όσο και αν κάποιοι έκαναν πως δεν θα έβλεπαν και ο φράχτης στον Έβρο θα επεκταθεί» σημείωσε ακόμη.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη επίσης τον Ολυμπιακό για την πρόκριση στον τελικό της Euroleague, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι σήμερα έπεσαν οι υπογραφές για το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο πρόγραμμά του για την επόμενη τετραετία: «Να κρατήσετε τέσσερις μεγάλους στόχους. Καλύτεροι μισθοί για όλες και όλους. Νέο εθνικό σύστημα υγείας. Αποτελεσματικό κράτος με αξιολόγηση παντού. Περήφανη και ισχυρή πατρίδα».

Μεταξύ άλλων, μίλησε για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, ώστε να φτάσει στα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1.500, για 10.000 νέες προσλήψεις στην υγεία, για τις πολιτικές πρόληψης και για αξιολόγηση στο δημόσιο παντού και για όλους.

«Ο φράχτης στον Έβρο σε δύο χρόνια θα έχει τελειώσει. Τα σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα συνεχίζονται όπως και οι έρευνες για το φυσικό μας πλούτο» συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε επίσης στην αμυντική θωράκιση της χώρας και τόνισε ότι δίπλα στην αναγεννημένη αμυντική μας βιομηχανία, υπάρχουν και τα αναγεννημένα ναυπηγεία μας.

simaies_full


«Είμαστε αντιμέτωποι με τους πιο αδίστακτους αντιπάλους, που διαφωνούν μεταξύ τους, αλλά ποντάρουν στη νάρκη της απλής αναλογικής. Βλέπω τον κ. Τσίπρα να υψώνει το δάχτυλο, ενώ μας έφερε ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο. Και ως αντιπολίτευση είπε όχι σε όλα. Είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που κλείνει το μάτι στους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει 83 δισ. ευρώ. «Ζητούν δικαιοσύνη παντού ενώ έστησαν την σκευωρία Novartis κι έχει δίπλα του ο Τσίπρας τον καταδικασμένο από το ειδικό δικαστήριο με 13-0, Νίκο Παππά. Αναζητεί ένα δρόμο προς την εξουσία απεγνωσμένα. Πρώτα φλερτάροντας με τον Βαρουφάκη και τις... Δήμητρές του. Μόνο στη φαντασία του η κυβέρνηση συνεργασίας, την οποία μετά την ονόμασε κυβέρνηση ηττημένων. Μια κυβέρνηση ολικής καταστροφής. Παίζουν στα ζάρια το αύριο του τόπου. Κλείστε τους τον δρόμο στην αστάθεια, την αβεβαιότητα, την παρακμή με την ψήφο σας» υπογράμμισε.

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να κάνει ξεχωριστή μνεία σε όσα είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες. «Άθελά του, ο κ. Κατρούγκαλος ομολόγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αμείλικτος κυνηγός της μεσαίας τάξης» είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για κρυφή ατζέντα της Κουμουνδούρου.

«Ακούστε το καλά, θα τριπλασιάσουν την εισφορά στα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών. Ο κ. Κατρούγκαλος βεβαίωσε πέντε φορές ότι η κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ περιέχει νέα φοροκαταιγίδα. Όταν εμείς μειώσαμε τη φορολόγηση, ο κ. Τσίπρας καταψήφισε. Γιατί πολύ απλά αυτά που μαρτύρησε ο κ. Κατρούγκαλος είναι η κρυφή τους ατζέντα. Άθελά του αποκάλυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αμείλικτός διώκτης της μεσαίας τάξης, με αδιόρθωτο αρχηγό, που κάθε του λόγος είναι ένα ψέμα και μία απειλή για το απόλυτο χάος. Κάθε του λόγος είναι ένα ψέμα και κάθε του πράξη μία καταστροφή. Μία απειλή που, από τη δική του ήττα, προτιμά το απόλυτο χάος» υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι υπάρχει και ένας ακόμη συνυπεύθυνος σε αυτό το χάος.

«Ο κ. Ανδρουλάκης. Τι θα πει να μην είναι πρωθυπουργός αυτός που ψηφίζουν οι πολίτες; Οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ σίγουρα νιώθουν οτι ζουν καλύτερα από το 2019. Δεν βλέπουν το ποτήρι άδειο και θρυμματισμένο, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα ρισκάρουν όσα κατέκτησαν» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης οτι το αποτέλεσμα της δικής μας κάλπης θα ταξιδέψει και στην Τουρκία. «Πρέπει το μήνυμα της κάλπης να είναι ισχυρής και σταθερής ηγεσίας» συνέχισε.

«Αυτό είναι το διλημμα τελικά. Ποιον θέλετε για πρωθυπουργό της χώρας; Σταθερότητα ή διαρκή αβεβαιότητα; Ελαφρύνσεις ή επιστροφή στην εποχή Κατρούγκαλου με φοροεπιδρομές; Θελουμε να συνεχίσει η ΝΔ το έργο της; Προσωπικά έχω κάνει τον απολογισμό των τεσσάρων ετών. Είδα τις επιτυχίες μας και τις αδυναμίες μας. Μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι νιώθω και προσπαθώ. Έδωσα και την ψυχή μου. Η ψήφος είναι επιλογή, δεν είναι υπεκφυγή, δεν αφήνει περιθώρια για πειράματα» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

«Να πορευτούμε ενωμένοι σε αυτό το διαρκή αγώνα για ευημερία. Μη ξεχνάτε οτι την Κυριακή το πρωί όλες οι κάλπες θα είναι άδειες. Μέχρι το βράδυ να έχουν γεμίσει με εκατομμύρια ψηφοδέλτια της ΝΔ. Ξεκινάμε από την Ακρόπολη για μια αυτοδύναμη Ελλάδα, για μια αυτοδύναμη ΝΔ. Στις 21 ψηφίζουμε, στις 22 συνεχίζουμε. Πάμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά. Πάμε μαζί να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά» έκλεισε την ομιλία του.

afiksi__1_
afiksi__2_


Οι παρουσίες στην ομιλία

Από νωρίς, μέλη του υπουργικού συμβουλίου, στελέχη της ΝΔ, καθώς και κόσμος όλων των ηλικιών, είχαν αρχίσει να γεμίζουν τον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου.

Ανάμεσά τους, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, o υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρωμανωλάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, η υποψήφια στο Επικρατείας της ΝΔ, Μαρία Πολύζου, ο Γιάννης Μπρατάκος, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Χάρης Θεοχάρης, η Ευγενία Μανωλίδου, η Τζένη Μπαλατσινού, κ.ά.



WhatsApp-Image-2023-05-19-at-20_24_58
Ο Αντώνης Σαμαράς
dendias
Ο Νίκος Δένδιας
xatzidakis
Ο Κωστής Χατζηδάκης

5893145
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος
5893152
Ο Βασίλης Κικίλιας

georgiadis_thiseio
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
5893164
Ο Νίκος Χαρδαλιάς

DSC_0361
Άκης Σκέρτσος

DSC_0318-_1_-_1_
Ο Θάνος Πλεύρης
5893104
Η Νίκη Κεραμέως



pikramenos-tsiaras
Παναγιώτης Πικραμμένος και Κώστας Τσιάρας
DSC_0352
Ο Γιάννης Μπρατάκος
DSC_0346
Ο Νίκος Παπαθανάσης

polyzou_thiseio
Η Μαρία Πολύζου

DSC_0344
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος
5893162_2
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

xaris_theoxaris_thiseio
Ο Χάρης Θεοχάρης
kibouropoulos
Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος
5893139
Ευγενία Μανωλίδου
IMG_3599
Άδωνις Γεωργιάδης, Ευγενία Μανωλίδου και ο γιος τους, Αθανάσιος-Περσέας
IMG_3591
Χάρης Θεοχάρης, Στέλιος Πέτσας, Άδωνις Γεωργιάδης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Μαρία Πολύζου
IMG_3594
Χάρης Θεοχάρης, Ευγενία Μανωλίδου, Άδωνις Γεωργιάδης, Λίνα Μενδώνη, Τάκης Θεοδωρικάκος και πίσω διακρίνονται οι Παναγιώτης Πικραμμένος, Κυριάκος Πιερρακάκης και Κώστας Τσιάρας

thiseio1

xaris_theoxaris_thiseio
Ο Χάρης Θεοχάρης

5893206
5893192
5893189
kosmos_thiseio

thiseio_2


Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023 - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά σε 16 καθηγητές, συγγραφείς και καλλιτέχνες

Εκλογές 2023: Τι θα ισχύσει για πρώτη φορά στη φετινή εκλογική διαδικασία

Καβάλα: Φόβοι πως βίαζε κι άλλα παιδιά του ο 52χρονος - Εξετάζονται 11 μέλη της οικογένειας

-------------

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης