Γιώργος Τσίπρας: «Δεν ήμασταν όσο έπρεπε μια λαϊκή κυβέρνηση» - Υπάρχουν «προσωπικές στρατηγικές»

Γιώργος Τσίπρας: «Δεν ήμασταν όσο έπρεπε μια λαϊκή κυβέρνηση» - Υπάρχουν «προσωπικές στρατηγικές»

«Υποχρεωθήκαμε δυστυχώς να μαζέψουμε παραπανίσια ή ευτυχώς που μαζέψαμε τα παραπανίσια. Και τα δύο μαζί δεν γίνεται», ανέφερε για το μαξιλάρι ασφαλείας

giorgos_tsipras

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ο γειωμένος στην κοινωνία είναι μπροστά μας, δεν είναι πίσω μας» ανέφερε κατά την τοποθέτησή του στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο Βουλευτής και Αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας, Γιώργος Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας εξήγησε πως η επιχειρούμενη διεύρυνση του κόμματος έρχεται ως συνέχεια της εξαγγελίας του Προέδρου, Αλέξη Τσίπρα τη βραδιά των εθνικών εκλογών του 2019, αλλά «απέχουμε ακόμα πολύ από αυτό», όπως ανέφερε, παρατηρώντας πως «δεν μας φταίει μόνο η πανδημία, ούτε μια συγκεκριμένη τάση».

Η ομιλία μου στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ #ΣΥΡΙΖΑ #Συνέδριο

Posted by Γιώργος Τσίπρας / Giorgos Tsipras on Saturday, April 16, 2022

Ο ίδιος περιέγραψε ως «την μεγαλύτερη έλλειψη που είχαμε ως κυβέρνηση» το ότι «δεν ήμασταν όσο έπρεπε μια λαϊκή κυβέρνηση», καθώς η αυτοκριτική μετά την ήττα του 2019 περιορίστηκε στο εσωτερικό του κόμματος και με βάση τις ισορροπίες, όπως παρατήρησε, ενώ δεν καταγράφηκε αυτοκριτική διάθεση προς την κοινωνία.

«Κινδυνεύουμε, πράγματι, να γίνουμε συστημικό κόμμα, όχι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα γειωθεί στην κοινωνία», αλλά γιατί «υπάρχουν προσωπικές στρατηγικές» σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ενώ απάντησε ότι «η Ιστορία το έχει λύσει» το θέμα για με το μαξιλάρι ασφαλείας, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως «υποχρεωθήκαμε δυστυχώς να μαζέψουμε παραπανίσια ή ευτυχώς που μαζέψαμε τα παραπανίσια. Και τα δύο μαζί δεν γίνεται».

Στα κρίσιμα ζητούμενα συγκαταλέγονται, κατά το Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το αυριανό πρόγραμμά του για τις τράπεζες, όπως και τις ιδιωτικοποιήσεις, εκτιμώντας πως «η απάντηση δεν μπορεί να είναι μόνο η αναδιανομή», αλλά και η ένταξη στην αγορά εργασίας, με όρους αξιοπρέπειας για χιλιάδες ανέργους. 

Ειδήσεις σήμερα

Νέες αποκαλύψεις για τη σπιτονοικοκυρά της Πισπιρίγκου - «Κάποιος σήκωσε τη σύνταξή της μετά τον θάνατό της»

Αυτή είναι η σύζυγος Ρώσου στρατιώτη που του έδωσε τις... ευλογίες της για να βιάσει Ουκρανές

Το bootcamp ξεκινά στο «X-Factor»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης