Η Ελλάδα ορίζει για πρώτη φορά Ειδικό Αντιπρόσωπο στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας

Η Ελλάδα ορίζει για πρώτη φορά Ειδικό Αντιπρόσωπο στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας

Που αποσκοπεί η απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών - Στηρίζει η Αίγυπτος - Τι δήλωσε ο Νίκος Δένδιας από το Κάϊρο

oicc
Ειδικό Αντιπρόσωπο στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC), θα ορίσει για πρώτη φορά η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε από το Κάϊρο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Ο Οργανισμός της Ισλαμικής Συνεργασίας είναι ο δεύτερος μετά τον ΟΗΕ πολυπληθέστερος, σε κράτη-μέλη, διεθνής οργανισμός. Σκοπός του είναι η συσπείρωση των ισλαμικών χωρών και αποτελείται από 57 κράτη-μέλη. Η έδρα του οργανισμού είναι στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Η απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών, στοχεύει στην αντιμετώπιση της προπαγάνδας και των θεμάτων που επιχειρεί να θέσει η Τουρκία, στο πλαίσιο εργασιών του OIC, με αιχμή του δόρατος την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Στην τελευταία συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έθεσε θέμα «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη, που «καταπιέζεται» από τις ελληνικές Αρχές.

Κλείσιμο
Τις ελληνικές θέσεις υπερασπίστηκε η Αίγυπτος, που όπως έγινε γνωστό θα προωθήσει το ελληνικό αίτημα για τοποθέτηση Ειδικού Αντιπροσώπου στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας. Όπως δήλωσε ο κ.Δένδιας, υπήρξε συνεννόηση με το Κάϊρο : «ώστε η Ελλάδα να ορίσει έναν Ειδικό Απεσταλμένο, ο οποίος θα μπορεί να αντιμετωπίζει τα θέματα που η Τουρκία θέτει στο πλαίσιο αυτού του οργανισμού, σε συνεργασία με φιλικές χώρες, όπως η Αίγυπτος, που βλέπουν καθαρά τα κίνητρα της Τουρκίας».

Στο παρελθόν πολλές φορές η Αίγυπτος μαζί με άλλες μουσουλμανικές χώρες, «μπλόκαραν» την προσπάθεια της Τουρκίας να αναβαθμίσει το ψευδοκράτος -στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου- ως πλήρες μέλος του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας. Σήμερα τα κατεχόμενα συμμετέχουν ως «παρατηρητής» μαζί με Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Ταϊλάνδη και Ρωσία.


Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκινά ο 4ος γύρος απευθείας συνομιλιών Μόσχας - Κιέβου ενώ συνεχίζονται οι εχθροπραξίες

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Ρωσικό δηλητήριο ή «περιβαλλοντικοί λόγοι»;

Η ουσία στις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας που προβληματίζει τους ειδικούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης