Ερντογάν: Δύο κράτη στην Κύπρο - Διεθνής διάσκεψη για τα Βαρώσια το φθινόπωρο

Ερντογάν: Δύο κράτη στην Κύπρο - Διεθνής διάσκεψη για τα Βαρώσια το φθινόπωρο

«Δεν υπάρχουν άλλες παραχωρήσεις» για το Κυπριακό, διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος – Επίθεση στην ΕΕ ότι δεν έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της στα κατεχόμενα

erdogan1
Διεθνή διάσκεψη το Φθινόπωρο για τα Βαρώσια ετοιμάζει σε τουρκικό πανεπιστήμιο, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι για τα Βαρώσια θα κάνουν «ό,τι απαιτεί το διεθνές δίκαιο» και πως θα προχωρήσουν σε αυτά τα βήματα χωρίς να έχουν επιφυλάξεις.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι ATV, είπε ότι έδωσαν το μήνυμα κατά την επίσκεψή του στα κατεχόμενα και πρόσθεσε ότι ορισμένες χώρες και οργανισμοί άρχισαν να απειλούν. «Εν τω μεταξύ, έγινε μια συνάντηση στη Γενεύη. Χάρη σε αυτή τη συνάντηση, ο κ. Τατάρ στάθηκε όρθιος, έμεινε σταθερός και μετέφερε το μήνυμά μας στους ανθρώπους εκεί. Τι είναι αυτό; Δύο κυρίαρχα κράτη. Δεν υπάρχουν άλλες παραχωρήσεις εδώ, τελείωσε. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλα 50 χρόνια, τελείωσε. Ό, τι πρέπει να γίνει πρέπει να γίνει τώρα».

Για τη διαδικασία στο Μπούργκενστοκ ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «δυστυχώς η ΕΕ διατηρούσε έκτοτε πάντα το βόρειο τμήμα με ψέματα... Δεν έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της». Σύμφωνα με τον ίδιο «έπρεπε να δώσει μεγάλη διοικητική και οικονομική υποστήριξη. Δεν έδωσε καμία. Κοίτα, ακόμα καθυστερούν την Κύπρο αυτή τη στιγμή. Ποιος αναγνωρίζει τώρα την Κύπρο (εννοεί τα κατεχόμενα); Μόνο εμείς».

Διερωτήθηκε «γιατί δεν την αναγνωρίζετε; Όταν έρχεστε στον νότο, γιατί δεν πάτε και στον βορρά; Πηγαίνετε. Ποιος σας τρομάζει»;

Αλλά εμείς, είπε, «πήγαμε με ηρεμία και άνεση. Τι συμβαίνει στην επόμενη διαδικασία; Θα το δείξουμε εγκαίρως, αλλά τα περίκλειστα Βαρώσια άνοιξαν τώρα; Άνοιξαν. Τώρα, τι είδους βήματα θα γίνουν για αυτόν τον τόπο, ό,τι απαιτεί το διεθνές δίκαιο». «Θα κάνουμε αυτά τα βήματα σύμφωνα με αυτόν τον νόμο. Ούτε εδώ έχουμε επιφυλάξεις. Έχουμε πολύ δυνατούς ανθρώπους εκπαιδευμένους σε αυτόν τον τομέα», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι «τώρα, ίσως το Φθινόπωρο, εξετάζουμε μια διεθνή διάσκεψη. Αυτή τη διεθνή διάσκεψη θα την κάνουμε μέσω ενός πανεπιστημίου μας, με τρόπο που να καλύπτει και αυτό το μέρος».

Κλείσιμο
Σε ερώτηση εάν αυτή η «διεθνής διάσκεψη» θα αφορά γενικότερα το Κυπριακό και την ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος Πρόεδρος απάντησε θετικά αλλά είπε ότι θα δώσει κυρίως βάρος στα Βαρώσια.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Αγώνας δρόμου για να βρεθούν ζωντανά τα ζώα που αγνοούνται


Λάρισα: Απολογείται την Παρασκευή ο 54χρονος που σκότωσε τη σύζυγό του στη Σωτηρίτσα


Μπαίνει τέλος στις ποινές με αναστολή για τους εμπρηστές δασών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης