Νέα προπαγάνδα Ερντογάν: Η Αγία Σοφία είναι σύμβολο του τουρκικού πολιτισμού

Νέα προπαγάνδα Ερντογάν: Η Αγία Σοφία είναι σύμβολο του τουρκικού πολιτισμού

Προκλητικό βίντεο με την Αγία Σοφία δημοσίευσε ο Τούρκος πρόεδρος ένα χρόνο μετά την ανάγνωση της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής– Χθες η Unesco καταδίκασε τη μετατροπή του εμβληματικού μνημείου σε μουσουλμανικό τέμενος

erdogan_123
Σύμβολο αναβίωσης του τουρκικού πολιτισμού χαρακτήρισε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Αγία Σοφία, μετά την απόφασή του για μετατροπή της σε τζαμί.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ένα χρόνο αφότου διαβάστηκε η πρώτη μουσουλαμνική προσευχή, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε σαφείς αναφορές στην Οθωμανική αυτοκρατορία και γιορτάζει προκλητικά την επέτειο, αγνοώντας την διεθνή καταδίκη που έχει προκαλέσει η απόφασή του. Μάλιστα, μιλά για «ανάσταση της Αγίας Σοφίας».


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd1k8nqf40xl-se)


Κλείσιμο
Χθες, η 44η Σύνοδος της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO καταδίκασε τη μετατροπή σε τζαμί όχι μόνον της Αγίας Σοφίας, αλλά και της Μονής της Χώρας, εκφράζοντας ανησυχία για τις επιπτώσεις στον οικουμενικό χαρακτήρα των μνημείων.

Η Επιτροπή κάλεσε μάλιστα την Τουρκία να γνωστοποιήσει τις προθέσεις της και να προχωρήσει σε διάλογο πριν αποφασίσει κάποια άλλη ριζική αλλαγή στα δύο μνημεία. Η Τουρκία καλείται από την UNESCO να καταθέσει στο Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς ενημερωμένη έκθεση των ενεργειών συντήρησης των μνημείων. Η έκθεση πρέπει να κατατεθεί έως την 1η Φεβρουαρίου 2022, προκειμένου του θέμα να συζητηθεί στην επόμενη Σύνοδο της Επιτροπής.



Ειδήσεις σήμερα:

«Ψυχρολουσία» για Μπέζος και Μπράνσον – Δεν αναγνωρίζονται ως αστροναύτες από τις ΗΠΑ

ΑΑΔΕ - Επιχείρηση «Βίλες στη Μύκονο»: Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αδήλωτα ενοίκια και μεσιτικά-φάντασμα

Τόλης Βοσκόπουλος: «Η οικογένεια επέλεξε να καλύψει η ίδια όλα τα έξοδα της κηδείας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης