Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Αγώνας δρόμου για να βρεθούν ζωντανά τα ζώα που αγνοούνται

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Αγώνας δρόμου για να βρεθούν ζωντανά τα ζώα που αγνοούνται

Ελπίδες ότι θα βρεθούν ζωντανά πολλά ζώα καθώς υπάρχει πρόσβαση σε περιοχές που μέχρι χθες ήταν αποκλεισμένες

Zoaki2222
Μη κερδοσκοπικοί φιλοζωικοί οργανισμοί και ομάδες εθελοντών έχουν ριχτεί για δεύτερη μέρα στη μάχη για τον εντοπισμό όλο και περισσότερων ζώων στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, καθώς πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες τους, που εξακολουθούν να τα αναζητούν.

Ήδη πολλοί είναι αυτοί που τα έχουν αναγνωρίσει μέσα από φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media και σπεύδουν να τα παραλάβουν από τους κτηνιατρικούς σταθμούς του μηχανισμού, που στήθηκε από την πρώτη κιόλας ώρα για παροχή πρώτων βοηθειών και καταγραφή.

Όπως αναφέρει στη σελίδα του στο Facebook ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Dog's Voice μόνο χθες παρά τις συνεχείς αναζωπυρώσεις βρέθηκαν 30 ζώα, καθώς και 8 επιπλέον γάτες που νοσηλεύονται με εγκαύματα.

Όλα σε πρώτη φάση μεταφέρθηκαν σε κτηνιατρικούς σταθμούς της ΕΔΚΕ και του Αλεξάνδρου Προκοπίου προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Πολλά από τα ζώα μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς φιλοξενίες ενώ άλλα πιο τυχερά κατάφεραν να επανενωθούν με τους ιδιοκτήτες τους.

Σημαντικό είναι επίσης πως πάνω από 794 άτομα έχουν συμπληρώσει τη φόρμα φιλοξενίας ζώων σε δικούς τους χώρους με τα μέλη του οργανισμού να ελέγχουν συνεχώς την καταλληλότητα τους ώστε να μεταφερθούν εκεί ζώα.

Zoaki
Zoaki1
Zoaki2
Zoaki3
Zoaki4
Zoaki5
Zoaki6
Zoaki7
Zoaki8
Γίνεται προσπάθεια να βρεθούν ζωντανά ολοένα και περισσότερα ζώα
Κλείσιμο
Σήμερα σύμφωνα με την ανακοίνωση αναμένεται να βρεθούν περισσότερα ζώα, καθώς θα υπάρχει μεγαλύτερη πρόσβαση σε περιοχές που μέχρι χθες ήταν αποκλεισμένες εξαιτίας των εκατοντάδων προβλημάτων που άφησε πίσω της η πυρκαγιά.

Μάχη συνεχίζουν να δίνουν και οι ιδιοκτήτες των ιππικών ομίλων της περιοχής και κυρίως του ιππικού ομίλου βορείων προαστίων που καταστράφηκε από την φωτιά, που αναζητά τις τελευταίες ώρες ένα καφέ άλογο την Ρίτα και ένα μεσαίο πόνυ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που συνοδεύεται με τις φωτογραφίες των όμορφων ζώων, τα τετράποδα είτε έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους και βρίσκονται ελεύθερα στα βασιλικά κτήματα, είτε έχουν μπερδευτεί ανάμεσα με εκείνα που φιλοξενούνται ήδη στον ιππικό όμιλο στο Μαρκόπουλο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εντυπωσιακή υποδοχή σε Καραλή και Πετρούνια στο «Ελ. Βενιζέλος»

Κορωνοϊός: Ο 15Αύγουστος θα αλλάξει τον χάρτη των κρουσμάτων - Το καλό και το κακό σενάριο

Γιώργος Τσαλίκης για την καταστροφή στην Εύβοια: «Τι θα αφήσουμε ρε στα παιδιά μας; Τι περιβάλλον;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης