«Χαστούκι» από το Συμβούλιο της Ευρώπης για Βαρώσια: Ζητά αντιστροφή της απόφασης και επανέναρξη του διαλόγου

«Χαστούκι» από το Συμβούλιο της Ευρώπης για Βαρώσια: Ζητά αντιστροφή της απόφασης και επανέναρξη του διαλόγου

«Τέτοια μονομερή δράση είναι λυπηρή, καθώς έρχεται σε αντίθεση με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μαρία Πετσίνοβιτς Μπούριτς

eyropo1
Το Συμβούλιο της Ευρώπης ζητά αντιστροφή των τουρκικών ενεργειών στα Βαρώσια και ελπίζει σε επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, εκφράζοντας παράλληλα ετοιμότητα να υποστηρίξει τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών προς τον σκοπό αυτό.

Σε δήλωση που εξέδωσε την Τετάρτη, η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μαρία Πετσίνοβιτς Μπούριτς, εκφράζει ανησυχία για τις ανακοινώσεις στις οποίες προέβησαν ο Πρόεδρος της Τουρκίας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης στις 20 Ιουλίου.

«Τέτοια μονομερή δράση είναι λυπηρή, καθώς έρχεται σε αντίθεση με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία αναγνωρίζονται πλήρως από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Ζητούμε την αντιστροφή αυτής της απόφασης. Ο διάλογος μεταξύ των δύο κοινοτήτων πρέπει να συνεχιστεί», λέει η κ. Μπούριτς.

Η ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης εκφράζει παράλληλα την ελπίδα ότι η προεδρική δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τα Βαρώσια θα συμβάλει στην επανέναρξη των συνομιλιών. «Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι έτοιμο να υποστηρίξει τις προσπάθειες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών προς την κατεύθυνση αυτή. Τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων πρέπει να γίνονται πλήρως σεβαστά με βάση τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και σύμφωνα με τις εγγυήσεις που παρέχει η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», καταλήγει η κ. Μπουριτς.

Ειδήσεις σήμερα: 
Θεσσαλονίκη: Ο ιός διασπείρεται στις παραλίες - Τι δείχνουν οι διακυμάνσεις στο ιικό φορτίο των λυμάτων

Στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών αρχηγών

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Παγκόσμιο ρεκόρ» ΛΟΑΤΚΙ αθλητών στο Τόκιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης