ΚΙΝΑΛ: Η διεθνής κοινότητα να προωθήσει τη λύση των δύο κρατών σε Ισραήλ και Παλαιστίνη

ΚΙΝΑΛ: Η διεθνής κοινότητα να προωθήσει τη λύση των δύο κρατών σε Ισραήλ και Παλαιστίνη

 Η κλιμακούμενη βία στη Μέση Ανατολή είναι ανησυχητική, τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη

Kinal
Ανακοίνωση εξέδωσε το Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας τα όσα γίνονται στη Μέση Ανατολή τις τελευταίες ημέρες. Όπως σημειώνει, «η κλιμακούμενη βία στην Ιερουσαλήμ και τη Γάζα είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και απειλεί τη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή. Πρέπει άμεσα να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να σταματήσουν οι πυραυλικές επιθέσεις και οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί που ήδη έχουν προκαλέσει σημαντικό αριθμό θυμάτων. Η περαιτέρω αύξηση της έντασης θα έχει ολέθριες συνέπειες για τους πολίτες του Ισραήλ και της Παλαιστίνης».

Το Κίνημα Αλλαγής, τονίζει πως «σημαντικό ρόλο στην κλιμάκωση των συγκρούσεων έπαιξαν οι εξώσεις Παλαιστίνιων από τα σπίτια τους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, μια πολιτική που πρέπει να σταματήσει καθώς δημιουργεί μεγάλα εμπόδια στην ανεύρεση μιας ειρηνικής λύσης του Παλαιστινιακού ζητήματος», προσθέτοντας ότι «είναι κρίσιμο η διεθνής κοινότητα και οι γειτονικές χώρες να αποφύγουν δηλώσεις που ρίχνουν λάδι στη φωτιά και να συμβάλουν στον τερματισμό της βίας ενθαρρύνοντας διπλωματικές πρωτοβουλίες για την επανεκκίνηση συνομιλιών με στόχο μια λύση δυο κρατών. Μια συμφωνημένη λύση σε αυτή τη κατεύθυνση θα επιτρέψει να αποκτήσει επιτέλους ο Παλαιστινιακός λαός ένα ανεξάρτητο κράτος με βάση τα σύνορα του 1967 και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, αλλά θα διασφαλίσει και την ασφάλεια του Ισραήλ».


Η ανακοίνωση καταλήγει, υπογραμμίζοντας τις παραδοσιακές καλές σχέσεις της παράταξης που επί δεκαετίες στηρίζει τα δίκαια του Παλαιστινιακού λαού, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι έχουν συμβάλει στις καλές σχέσεις και τη συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ. «Έχει πολλές φορές επιστήσει την προσοχή στο ότι η παράταση της εκκρεμότητας αυτής, με ή χωρίς ένταση, δεν είναι προς το συμφέρον ούτε του Ισραήλ ούτε της Παλαιστίνης και εγκυμονεί ευρύτερους κινδύνους για όλους», σημειώνεται χαρακτηριστικά.


.Ειδήσεις σήμερα:

Ο γιος του Νετανιάχου απαντά στον Ερντογάν: «Κάνατε γενοκτονία σε Ελληνες χριστιανούς και Αρμένιους»

Καλογρίτσας gate: Good luck στον ΣΥΡΙΖΑ, λέει η ΝΔ - Ο μάρτυρας δεν άκουσε τίποτα για «White House», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Open Ρώμης: Ο Τσιτσιπάς νίκησε με 2-0 τον Μπερετίνι και παίζει με Τζόκοβιτς στους «8»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης