Συνομιλία Μητσοτάκη - Αναστασιάδη: Η πενταμερής για το Κυπριακό στο προσκήνιο

Συνομιλία Μητσοτάκη - Αναστασιάδη: Η πενταμερής για το Κυπριακό στο προσκήνιο

Οι ηγέτες Ελλάδας και Κύπρου συζήτησαν και για το  Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 25-26 Μαρτίου - Τι είπαν για τον αγωγό EastMed

mitsotakis-anastasiadis1
Τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη είχε τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του στενού και συνεχούς συντονισμού Αθήνας και Λευκωσίας σε όλα τα ζητήματα.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις εξελίξεις ενόψει της άτυπης Διάσκεψης «5+1» για το Κυπριακό, που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών στις 27-29 Απριλίου, στη Γενεύη, καθώς και την προετοιμασία ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 25-26 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της κυπριακής προεδρίας, αναφορικά με τα δημοσιεύματα για τους σχεδιασμούς υλοποίησης του αγωγού EastMed, ο Έλληνας πρωθυπουργός βεβαίωσε πως καμία πλευρά ήγειρε θέμα ματαίωσης της κατασκευής του έργου, όπως αυτό έχει σχεδιαστεί και διευκρίνισε ότι οι διμερείς συζητήσεις με την Αίγυπτο αφορούν το ενδεχόμενο κατασκευής συμπληρωματικού αγωγού για την προμήθεια στην Ελλάδα, φυσικού αερίου από την Αίγυπτο.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε την πρόσκληση του Πρωθυπουργού για να συμμετάσχει στους εορτασμούς, που θα γίνουν στην Αθήνα, στις 24 και 25 Μαρτίου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ειδήσεις σήμερα:

Λεπτό προς λεπτό η συνέντευξη Μέγκαν και Χάρι στην Όπρα:  «Κατέρρευσα, έφθασα στην άκρη του γκρεμού. Ήθελα να αυτοκτονήσω»

Oι ελληνικές ρίζες της δυναστείας Ντασό η οποία ελέγχει τον κολοσσό που κατασκευάζει τα Rafale

Έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια με τους αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης