Έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια με τους αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη

Έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια με τους αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη

Σύμφωνα με μαρτυρίες που μετέδωσε το Mega, όλα ξεκίνησαν από πρόστιμα που επέβαλαν οι αστυνομικοί σε μια γυναίκα

xylodarmos-2

Η μαρτυρία μιας γυναίκας ρίχνει φως στο επεισόδιο αστυνομικής βίας που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που μετέδωσε το Mega,  όλα ξεκίνησαν όταν οι μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασαν στο σημείο και έλεγξαν δύο ζευγάρια που κάθονταν με τις δύο 8χρονες κόρες τους σε ξεχωριστά παγκάκια.

Όπως περιγράφει η γυναίκα στην οποία έκαναν έλεγχο οι αστυνομικοί παρά το γεγονός ότι έδειξε τόσο το απαραίτητο μήνυμα όσο και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο της ζητήθηκε, τελικά της επιβλήθηκε πρόστιμο.

Μια ομάδα νεαρών που βρισκόταν κοντά στο σημείο έσπευσαν κοντά και ακολούθησε φραστικό επεισόδιο με τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια ακολούθησε ο άγριος ξυλοδαρμός ενός νεαρού, ενώ έγιναν και 11 προσαγωγές.

Η γυναίκα αναφέρει στη μαρτυρία της στο Mega: «Κάποια στιγμή εκεί που καθόμασταν, σταματάνε τρεις μηχανές μπροστά μας και μας κάνουν νόημα με πολύ άσχημο τρόπο ‘’Τώρα φύγετε από εκεί’’. Ρωτάω ‘’για ποιον λόγο να φύγουμε;’’ και ο αστυνομικός μου απαντά ‘’δώστε μας τα κινητά, έχετε στείλει μηνύματα; Είναι άσκοπη μετακίνηση’’».

Κλείσιμο
Τότε η γυναίκα είπε: «Συγνώμη περπατούσαμε και σταθήκαμε λίγο να ξαποστάσουμε», για να πάρει την εξής απάντηση από τον αστυνομικό: «Εγώ πρέπει να σας γράψω. Τα παράπονά σας στον Χαρδαλιά. Εγώ έχω εντολή να γράφω».

Η γυναίκα τότε του είπε: «Σας παρακαλώ σταματήστε να φωνάζετε, έχετε τρομοκρατήσει τα μικρά παιδιά», με τον αστυνομικό να της λέει: «Δεν μας ενδιαφέρουν τα παιδιά».

Στη συνέχεια νεαροί που ήταν κοντά αντιλήφθηκαν το περιστατικό και πλησίασαν με την γυναίκα να αναφέρει στη μαρτυρία της: «Βγάζει ο ένας αστυνομικός το γκλομπ και άρχισε να χτυπά τον νεαρό χωρίς λόγο. Να έχουν πέσει όλοι πάνω και να ρωτούν γιατί χτυπάει τον νεαρό. Τότε ένας αστυνομικός ήρθε και μου ζήτησε να του δώσω το κινητό μου. Του λέω μην με ακουμπήσεις, δεν έχεις κανένα δικαίωμα και προσπαθούσε να μου πάρει το κινητό από τα χέρια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης