ΘΕΜΑ 104,6: Ο Παρασκευόπουλος το '16 πρότεινε προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή

ΘΕΜΑ 104,6: Ο Παρασκευόπουλος το '16 πρότεινε προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή

Άνω κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ με την θεσμική ανοχή που επέδειξε την περίοδο της διακυβέρνησής του για το ναζιστικό μόρφωμα – Τι αποκαλύπτει το ΘΕΜΑ 104,6 για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης - Τι έλεγε και για την περιβόητη επίσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της ΧΑ στο Καστελόριζο

4635660
Αίσθηση σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα και ισχυρές πολιτικές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή ο οποίος παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προώθησε το νέο ποινικό κώδικα γνωρίζοντας ότι οι διατάξεις του θα ευνοούσαν τη Χρυσή Αυγή.

Στο «πολιτικό σεισμό» που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις Κοντονή πήρε μέρος και ο διάδοχος του κ. Κοντονή στο υπουργείο Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος σε συνέντευξή του παραδέχθηκε ότι ήταν σωστές οι επισημάνσεις του Σταύρου Κοντονή...  Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, με διευκρινιστική του δήλωση επιχείρησε να «βγει έξω από το κάδρο» της θεσμικής ανοχής που επέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ΧΑ, λέγοντας ότι αλλοιώθηκαν τα λεγόμενά του και ότι ο ίδιος θα ψήφιζε και σήμερα τις επίμαχες διατάξεις.

Τα «μπρος - πίσω» του Νίκου Παρασκευόπουλου εξηγούνται πάντως από τις δημόσιες τοποθετήσεις του πρώην υπουργού για την ΧΑ. Όπως αποκάλυψε απόψε το ΘΕΜΑ 104,6 στην εκπομπή «Επίλογος» με τον Τάκη Σπηλιόπουλο, το 2016 ο Νίκος Παρασκευόπουλος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Βραδυνή» είχε προτείνει ακόμα και την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή υπό την γενική και βολική... προϋπόθεση να «συμμορφωθεί» το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου που πλέον είναι εγκληματική οργάνωση με τη βούλα της Δικαιοσύνης!

Η τοποθέτηση του Νίκου Παρασκευόπουλου είχε αναδειχθεί μάλιστα και από τον ιστότοπο TVXS του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου (ΕΔΩ)  που πλέον βρίσκεται στα χαρακώματα με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή το κοινό ταξίδι που είχαν πραγματοποιήσει στο Καστελόριζο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής - που επίσης είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων - ο πρώην υπουργός εξέφρασε την άποψη πως αν η Χρυσή Αυγή κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό πρέπει να στηριχθεί από όλο το πολιτικό σύστημα, καθώς όπως υποστήριξε είναι προτιμότερη η σύγκλιση από τη διαρκή ρήξη!

Δείτε το δημοσίευμα του TVXS

Κλείσιμο
Paraskevopoulos2
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι και τότε  (όπως και σήμερα) ο Νίκος Παρασκευόπουλος επιχειρησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις που έκανε στην συνέντευξη του στην Βραδυνή.

Μίλησε και πάλι για παρερμηνεία της δήλωσής του για τη Χρυσή Αυγή η οποία όπως ισχυρίστηκε δεν αφορούσε τα περαγμένα μιας ομάδας που εμφορείται από τη ναζιστική ιδιολογία αλλά επανέλαβε και πάλι την προτίμησή του στο να ενταχθεί η ΧΑ στο κλίμα της δημοκρατίας!

«Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα» ανέφερε χαρακτηριστικά στην διευκρινιστική δήλωση με την οποία όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά συνέχισε περαιτέρω το ιδιότυπο «πολιτικό φλέρτ» του ΣΥΡΙΖΑ με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν: Δεν θα κάνουμε πίσω στο Αιγαίο, δεν θα περιοριστούμε στις ακτές μας

Οι Χρυσαυγίτες θα μπορούν να είναι ξανά υποψήφιοι ακόμα και αν καταδικαστούν βάσει του Ποινικού Κώδικα

Σε ετοιμότητα η ΕΛΑΣ για να συλλάβει όσους Χρυσαυγίτες πάνε φυλακή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης