LIVE

Κορωνοϊός

«Τα μαζεύει» τώρα ο Λιάκος: Δεν έγραψα “κάψτε την Μόρια” ή “κάνατε καλά που την κάψατε”

antonis_liakos

Όπισθεν ολοταχώς από τον Αντώνη Λιάκο μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για το κάψιμο της Μόριας – Τι απαντά στη ΝΔ που ζήτησε τη διαγραφή του

Σε διευκρινίσεις μετά τον σάλο που προκάλεσε η ανάρτησή του για τη συμπεριφορά των νεαρών εμπρηστών στη Μόρια προχώρησε ο Αντώνης Λιάκος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ, που ζήτησε τη διαγραφή του.

«Αναφορικά με την ανακοίνωση της ΝΔ, για την ανάρτησή μου στο facebook: Να καταλαβαίνουμε το νόημα όσων διαβάζουμε. Η τραγική κατάληξη του στρατοπέδου στη Μόρια δεν μπορεί να συρρικνωθεί αποκλειστικά σε ζήτημα ασφάλειας. Δεν έγραψα “κάψτε την Μόρια”, ή “κάνατε καλά που την κάψατε”, ούτε την επικροτούσα», δηλώνει ο Α. Λιάκος.

Όπως εξήγησε, με την ανάρτησή του «θέλει να δείξει την απελπισία των ανθρώπων, και κυρίως των νέων που βρέθηκαν παγιδευμένοι σε αυτή την κόλαση». «Το έγκλημα στη Μόρια είχε συντελεστεί πριν την καταστροφή της. Στην υποκρισία και στην ένοχη σιωπή σας αναζητείστε τις πολιτικές σας ευθύνες», καταλήγει ο ίδιος.

Αναλυτικά, ο κ. Λιάκος αναφέρει στη δήλωσή του:

Αναφορικά με την ανακοίνωση της ΝΔ, για την ανάρτηση μου στο facebook: Να καταλαβαίνουμε το νόημα όσων διαβάζουμε. Η τραγική κατάληξη του στρατοπέδου στη Μόρια  δεν μπορεί να συρρικνωθεί αποκλειστικά σε ζήτημα ασφάλειας. Δεν έγραψα «κάψτε την Μόρια», ή «κάνατε καλά που την κάψατε», ούτε την επικροτούσα. Θέλει να δείξει την απελπισία των ανθρώπων, και κυρίως των νέων που βρέθηκαν παγιδευμένοι σε αυτή την κόλαση. Το έγκλημα στη Μόρια είχε συντελεστεί πριν την καταστροφή της. Στην υποκρισία και στην ένοχη σιωπή σας  αναζητείστε τις πολιτικές σας ευθύνες. 

ΝΔ: Χυδαίες, εγκληματικές και αντιδημοκρατικές απόψεις

Πριν την αναδίπλωση του κ. Λιάκου, η ΝΔ σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για χυδαίες, εγκληματικές και αντιδημοκρατικές απόψεις και καλεί τον Τσίπρα να τον διαγράψει άμεσα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει:

Μπορεί να έγιναν συνολικά 40 ανακοινώσεις, δηλώσεις και ερωτήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη φωτιά στη Μόρια, αλλά δεν βρήκαν μια λέξη να ψελλίσουν για τη σύλληψη των μεταναστών που την έβαλαν. Αυτή την αφωνία ήρθε να καλύψει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Λιάκος. Η απαράδεκτη αυτή δήλωση είναι χαρακτηριστική της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό, που εξηγεί την εγκληματική διαχείριση και τη δημιουργία στη Μόρια του χειρότερου καταυλισμού προσφύγων στον κόσμο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC το 2018.

Αν ο κ. Τσίπρας δεν αντιδράσει, σημαίνει ότι υιοθετεί αυτές τις απόψεις, που είναι χαρακτηριστικές του πως αντιλαμβάνονται στο ΣΥΡΙΖΑ την οργανωμένη πολιτεία, τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη. Όσο ο κ. Λιάκος δεν διαγράφεται, οι χυδαίες, εγκληματικές και αντιδημοκρατικές απόψεις του εκφράζουν τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ανοχή σε τέτοιες αντιλήψεις αποτελεί ντροπή για ένα κόμμα του δημοκρατικού τόξου. Και φυσικά καθιστά το άνοιγμα στο προοδευτικό κέντρο, το πιο σύντομο ανέκδοτο. Ο δρόμος της επιστροφής στο 3% είναι ορθάνοιχτος.Χρυσοχοΐδης: ΠΟιος άφρων ισχυρίζεται ότι θα έκαιγε κι αυτός τη Μόρια;

Έντονη ήταν και η αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Ποιος άφρων λοιπόν ισχυρίζεται πως θα έκαιγε κι αυτός τη Μόρια; Ο φανατισμός τυφλώνει, ο ανορθολογισμός τρομάζει κι η ανευθυνότητα περισσεύει με τέτοιες δηλώσεις «...κι εγώ φωτιά θα του έβαζα» του καθηγητή Α. Λιάκου», σημειώνει χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσοχοΐδης, σε ανάρτησή του στο facebook. 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Υπουργού:

«Το κάψιμο της Μόριας έχει εκθέσει 30.000 ντόπιους και 15.000 πρόσφυγες σε αυξημένο κίνδυνο κορωνοϊού. Έχει δημιουργήσει μεγάλο θέμα δημόσιας τάξης έως και εθνικής ασφάλειας. Έχει αφαιρέσει την δυνατότητα περίθαλψης και διοικητικής μέριμνας των αιτούντων άσυλο. Κόστισε και κοστίζει δεκάδες εκατομμύρια σε ευρώ, απασχολεί σημαντικούς ανθρώπινους και διοικητικούς πόρους του κράτους.

Ποιος άφρων λοιπόν ισχυρίζεται πως θα έκαιγε κι αυτός τη Μόρια; Ο φανατισμός τυφλώνει, ο ανορθολογισμός τρομάζει κι η ανευθυνότητα περισσεύει με τέτοιες δηλώσεις: «...κι εγώ φωτιά θα του έβαζα» του καθηγητή Α. Λιάκου» (ΣΥΡΙΖΑ)».

Απάντηση στην ανάρτηση του καθηγητή Α.Λιάκου Το κάψιμο της #Μόριας έχει εκθέσει 30.000 ντόπιους και 15.000 πρόσφυγες σε...

Δημοσιεύτηκε από Michalis Chrisochoidis στις Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020


Τον στήριξαν Μπίστης και Φίλης

Νωρίτερα, τον Αντώνη Λιάκο στήριξαν οι  Νίκος Μπίστης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, που εγκάλεσε μάλιστα όσους επέκριναν τον ιστορικό για έλλειψη αλληλεγγύης, αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. 

Σύμφωνα με τον κ. Μπίστη, ο κ. Λιάκος με τη φράση του «κι εγώ φωτιά θα έβαζα» στη Μόρια, ήθελε να τονίσει «την τραγωδία αυτών των ανθρώπων, την αδυναμία της Ευρώπης και του ελληνικού κράτους να ανταποκριθούν στο προσφυγικό – μεταναστευτικό».  Όπως υποστηρίζει όσοι κατηγορούν τον κ. Λιάκο ως «πυρομανή, ραμολί, ανεύθυνο, επικίνδυνο» είναι «βαρβάτοι δεξιοί, ψευτοφιλελεύθεροι και μεταμελημένοι αριστεροί που έχουν χάσει κάθε ίχνος ανθρωπιάς». 

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Μπίστης υποστηρίζει ότι «δεν πρέπει να είσαι υποχρεωτικά αριστερός για να μπορείς να μπεις στην θέση τους (σ.σ. των μεταναστών) και να τους καταλάβεις. Αρκεί να είσαι άνθρωπος με συναίσθημα μαζί με την λογική». Μάλιστα, προχωρά στην αντεπίθεση, σημειώνοντας ότι «αυτοί που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι ήθελε να τονίσει ο Αντώνης, ακριβώς έτσι έχουν γίνει. Η έννοια της Αλληλεγγύης τους είναι ξένη, απωθητική και επικίνδυνη».

«Πυρομανής, ραμολί, ανεύθυνος, επικίνδυνος» ο Αντώνης Λιάκος για βαρβάτους δεξιούς, ψευτοφιλελεύθερους και...

Δημοσιεύτηκε από Νίκος Μπίστης στις Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης τάχθηκε υπέρ των θέσεων του κ. Λιάκου, αναφέροντας:

«Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης, άφησε για λίγο το έργο της περιύβρισης του νεκρού Βασίλη Μάγγου και ανέλαβε το έργο της εξύβρισης του αγωνιστή εναντίον της δικτατορίας και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, καθηγητή Αντώνη Λιάκου, για τα γεγονότα της Μόριας. Γεγονότα, τα οποία τόσο ο ίδιος ο υπουργός όσο και η κυβέρνηση έσπευσαν να χρεώσουν σε 16χρονα προσφυγόπουλα, που διέμεναν εκεί σε άθλιες συνθήκες.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διαστρεβλώνει τη δήλωση του Αντώνη Λιάκου, εμφανίζοντάς τον να επιβραβεύει τον εμπρησμό!

Ο αγωνιστής της Αριστεράς και διαπρεπής ιστορικός Αντώνης Λιάκος «πήρε στους ώμους του» την αγωνία, τη θλίψη και κυρίως την ντροπή όλων μας για την πολύχρονη ανθρωπιστική κρίση στη Μόρια. Που ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει με οριστικό τρόπο, αλλά η ΝΔ με την μισανθρωπική και αποτυχημένη πολιτική της στο μεταναστευτικό, παρόξυνε σε απελπιστικό βαθμό.

Η Μόρια ήταν ένα κάτεργο, ένα προσάναμμα οργής και απόγνωσης απελπισμένων και δυστυχισμένων ανθρώπων. Μια ντροπή που βαραίνει την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο. Μαζί με τις ανατριχιαστικές εικόνες από τις απωθήσεις των προσφύγων στο Αιγαίο, που σήμερα είναι πρώτη είδηση σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το CNN.

Λέγοντας ο Αντώνης Λιάκος, ότι σε αυτή την κατάσταση, κάθε 16άρης θα έκαιγε το κάτεργό του, βγάζει μια κραυγή ελευθερίας για κάθε ανθρώπινο πλάσμα που βρίσκεται σε παρόμοιες συνθήκες. Κι αυτή η κραυγή μας αφορά όλους. Ποιος από εμάς ως 16χρονος δεν θα ένιωθε το ίδιο; Ας δώσουμε μια έντιμη απάντηση.

Δεν περιμένουμε, βέβαια, από πρόσωπα σαν τον κ. Χρυσοχοΐδη, που ειδικεύονται στην κατασκευή ενόχων και «εσωτερικών εχθρών» να κατανοήσουν το μήνυμα του Λιάκου. Τουλάχιστον, ας σιωπήσουν αντί να επιδίδονται σε συκοφαντίες εναντίον της Αριστεράς και των ανθρώπων της.»


Ειδήσεις σήμερα

Κύματα 7 μέτρων φέρνει στη Δυτική Ελλάδα ο «Ιανός»

Κακοκαιρία: Ο «Ιανός» έφτασε σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη - Δείτε live εικόνα από το Αργοστόλι

Κορωνοϊός-Αττική: Ένα βήμα πριν το «κόκκινο» η μεγαλύτερη περιφέρεια - Γιατί μιλούν για νέα μέτρα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (58)

Γιατί έχουμε τέτοια Πανεπιστήμια;

Γιατί κάνουν κουμάντο ομάδες φοιτητών με ανορθολογικό λόγο; Γιατί ανέχονται κατάληψη όλου του ΕΜΠ από 20 άτομα των ΕΑΑΚ; Γιατί ιστορικά έχουν κάνει οι προοδευτικές συμμαχίες στην εκπαίδευση, καθηγητές σαν τον κ Λιάκο και τον κ Γαβρόγλου. Η ακροαριστερή ιδεολογία πουλάει. Το μήνυμα του Λιάκου θύμισε 17Ν. Και από επιστημονική αξία, κλάφτα. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις στο Σύριζα. Ας πούμε, ο Μπαλτάς και η Φωτίου δεν ήταν για το ΕΜΠ, ήταν για το ΜΙΤ..

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΥΡΙΖΑ (κάρβουνο)

Ο άλλος, ο πρώην Συριζαίος υπουργός παιδείας ο Γαβρόγλου και εσύ, πηγαίνατε στο ίδιο φροντιστήριο?

Πολύ εύστοχα σχόλια !

Πράγματι είναι σοκαριστικό να διαπιστώνεις ότι άνθρωποι που υποστηρίζουν τη λαθροδιακινηση είναι καθηγητές πανεπιστημίου ! Αυτοί διέλυσαν τα πανεπιστήμια και τα κατάντησαν άντρα εγκληματιών.

Με λένε Ρίζο κ όπως θέλω τα γυρίζω

Είπα ξειπα...Αν δεν ήταν τέτοιος γλιτσας δεν θα ήταν στον Σύριζα

Δήμος Αποστόλου

Να γιατί πολεμούν με λύσσα την ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση, τέτοιοι είναι οι κομματικοί πανεπιστημιακοί. Αυτοί επιλέγονται από τις επιτροπές, ενώ οι ικανοί φεύγουν στο εξωτερικό. Αυτοί μετέτρεψαν το πανεπιστήμιο σε άντρο της αριστεράς, αλλά και ορμητήριο εγκληματιών. Πρέπει να σοβαρευτούμε, μπήκαμε στα μνημόνια από την κατάπτωση των αξιών.

Δεν τους κάλεσε κανείς!

1ον.ΔΕΝ τους κά λεσε κανείς τους υποτιθεμενους προσφυγες στην ελλάδα! 2.μεγιστη απορία,γιατι δεν πανε σε αραβικες χωρες; πχ Ντουμπάι,εμιράτα; εχει δουλειες για όλους,και ειναι και ομοθρησκες χωρες.3.ασχετως αν τα πλασματικά χαρτιά τους δειχνουν 17 χρονους,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! Το κάνουν για να εκμεταλλευτούν καταστασεις,και επιεικεια νομου.4 η ελλαδα δε " χωραει" ουτε εμάς ! Απέλαση σε όλους τους λαθρομετανάστες!

Αυτο το υποκειμενο

ειναι καθηγητης; Και μετα μας προβληματιζει το γεγονος οτι η ελληνικη παιδεια εχει πιασει πατο; Με την αριστερα στα πανεπιστημια να μπουρδολογει δεν εχει βρεθει ακομα ο πατος.

danaos

Τα γραπτά μένουν, κύριε Λιάκο. Όσοι διάβασαν κατάλαβαν. Δε χρειάζεται να είσαι καθηγητής της Φιλοσοφικής να καταλάβεις. Τώρα,αν για ευνόητους λόγους, σας υποχρέωσε το Κόμμα σας σε αναδίπλωση, δεν έχετε παρά να πείτε, συγγνώμη,λάθος. Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας.

yolo

Την σημαντική έννοια της αλληλεγγύης την αφαίμαξε ο ίδιος συριζα επί μια 4-ετία υπέρ χρήσιμων ταξικών άεργων και λοιπών ταξικών φραπέδων. Η αλληλεγγύη δεν είναι απεριόριστη ούτε μονοπώλιο, κυρίως δε, αποτελεί απύθμενο θράσος να την απαιτείς με το ζόρι από αυτούς που ξεσκίζεις. Δεν μεγαλώσαμε ως αστοί με αυτό το θράσος και δεν ομιλούμε αυτή την ακατάληπτη και ακαταλόγιστη συριζο-γλώσσα. Κάθε φορά χρειαζόμαστε μετάφραση (ευτυχώς).

Ge

Και βεβαια ο "καθηγητης" ξερει τι λεει τι γραφει και τι εννοει. Μετα το κραξιμο ως γνησιος τσυριζοαριστερος, κοτ κοτ κοτ κοτ. Αναισχυντα οπως συνηθιζουν.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης