Φίλης (ΘΕΜΑ 104,6): Στη Μόρια o ΣΥΡΙΖΑ δεν πέτυχε

Φίλης (ΘΕΜΑ 104,6): Στη Μόρια o ΣΥΡΙΖΑ δεν πέτυχε

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρει τον βηματισμό του και να κάνει προγραμματική αντιπολίτευση είπε ο Νίκος Φίλης

nikos-filis
Στις ανακατατάξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον «ανασχηματισμό» από τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Φίλης μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρει τον βηματισμό και να συγκροτήσει μια προγραμματική και μαχητική αντιπολίτευση όχι με συνθήματα αλλά με θέσεις» είπε ο κ. Φίλης ενώ όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις είπε «είναι μια φωτογραφία της στιγμής, είναι σε συνθήκες ειδικές που έχουν να κάνουν με τον κροωνοιο που υπάρχει ένας φόβος της κοινωνίας που είναι λογικό να αναζητείται στην εκάστοτε κυβέρνηση το καταφύγιο».

Κατά τον ίδιο, ωστόσο, «τα ποσοστά της κυβέρνησης είναι προσωρινά, μπορεί να έχουμε εκπλήξεις το προσεχές διάστημα».

Ο πρώην υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο θέμα της έναρξης της σχολικής χρονιάς λέγοντας ότι «χάσαμε ένα καλοκαίρι προετοιμασίας. Χάσαμε αίθουσες ενώ μέσα στο καλοκαίρι ψηφίστηκε αύξηση σε 25 του αριθμού των παιδιών στην Α΄ Δημοτικού. Μακάρι να έρθουν γρήγορα οι μάσκες στα σχολεία όπου και εκεί είχαμε πίσω-μπρος».

«Δεν φοβάμαι εγώ το λένε οι λοιμωξιολόγοι για τον κορωνοϊό στα σχολεία. Σημασία δεν έχει να μιλάμε για τα επίκινδυνα σενάρια αλλά να προετοιμαζόμαστε με μικρότερα τμήματα, με εναλλάξ βάρδιες και αλλαγή ύλης.» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά σημείωσε ότι «η διπλωματία πρέπε να έχει βαθμίδες ενημέρωσεις ώστε να γίνονται οι αναγκαίες συναινέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το παίζει όπως ο Μητσοτάκης στις Πρέσπες. Μιλάει για διάλογο και προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης».

Κλείσιμο
«Με ενοχλει ως πολίτη της Ελλάδας κα ιτης Ευρώπης ο πλους του Oruc Reis» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «η κίνηση με την Αίγυπτο (σ.σ. για την οριοθέτηση ΑΟΖ) δίνει τη δυνατότητα να αρθεί το ζήτημα των ΑΟΖ ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης».

Μιλώντας, τέλος, για την Μόρια είπε «ντρέπομαι και έχω τύψεις σαν ευρωπαίος και Έλληνας πολίτης».

«Στη Μόρια δεν πετύχαμε, θα κάναμε κινήσεις μετά. Συγκεκριμένα δεν λύσαμε το θέμα αυτό. Θέλει συζήτηση για να φύγει κόσμος από εκεί. Αν η σπίθα άναψε είναι γιατί οι άνθρωποι ένιωθαν φυλακισμένοι εκεί» συμπλήρωσε.

Για τα εξοπλιστικά, τέλος, είπε ότι «χρειάζεται μεγάλη συζήτηση στη Βουλή. Είναι χρηματα που και μίζες να μην υπάρχουν είναι αφαίρεση χρημάτων από τις ανάγκες του κοινωνικού κράτους. Χρειάζεται πολιτική επιθετική διαλόγου με συμμαχίες και οι αναγκαίοι εξοπλισμοί να μην είναι γαλαντομία».


Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Η «οργή» του Γούντγουορντ «γονατίζει» τον Τραμπ: «Δεν είπα ψέματα για την πανδημία...»

Ανησυχητική έρευνα: Μόνο για ένα μήνα διατηρούνται τα αντισώματα κορωνοϊού

Φεστιβάλ Βενετίας: Ένα γαλλικό φιλί άναψε τα αίματα στο κόκκινο χαλί - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης