ΕΡΓΑΝΗ: Αυξήθηκαν οι προσλήψεις τον Ιούλιο μετά το καθυστερημένο άνοιγμα του τουρισμού

ΕΡΓΑΝΗ: Αυξήθηκαν οι προσλήψεις τον Ιούλιο μετά το καθυστερημένο άνοιγμα του τουρισμού

Σε περίοδο επταμήνου προσλήφθησαν 512.000 λιγότεροι εργαζόμενοι

proslipseis_ergazomenoi
Μισό εκατομμύριο λιγότεροι εποχικοί εργαζόμενοι (512.712 ) προσλήφθηκαν το 7μηνο Ιανουάριος- Ιούλιος 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 λόγω του κορωνοιού και της καθυστέρησης της λειτουργίας των ξενοδοχείων και των τουριστικών επιχειρήσεων. Πάντως σύμφωνα με το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ το ισοζύγιο των ροών απασχόλησης για τον Ιούλιο έχει τελικά θετικό πρόσημο κατά 67.911 θέσεις εργασίας λόγω ετεροχρονισμένου ανοίγματος του τουρισμού. Δηλαδή προσλήφθηκαν 306.808 άτομα έναντι 250.319 πέρυσι.

Αυτό συνέβη καθώς πέρυσι όλοι οι εποχικοί είχαν ήδη προσληφθεί από τον Απρίλιο και πολλοί λίγοι χρειάστηκε να προστεθούν στο προσωπικό των επιχειρήσεων τον Ιούλιο.

Λιγότερες και οι καταγγελίες συμβάσεων σε σχέση με τον περυσινό Ιούλιο αλλά και το περυσινό διάστημα Ιανουάριος – Ιούλιος εξαιτίας της απαγόρευσης των απολύσεων όσων βγήκαν σε αναστολή σύμβασης. Οι απολύσεις τον Ιούλιο ανέρχονται σε 238.897 έναντι 265.010 πέρυσι. ( διαφορά -26.113) Το πρώτο 7μηνο του 2020 απολύθηκαν 1.045.904 έναντι 1.388.146 πέρυσι ( -342.242).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μείωση των ελαστικών μορφών απασχόλησης καθώς τα ευεργετήματα παρέχονται μόνο για τις θέσεις πλήρους απασχόλησης. Έτσι η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση ανέρχεται περίπου σε 49% φέτος τον Ιούλιο έναντι 55% πέρυσι.

Ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του συστήματος Εργάνη, τονίζει : «Θετικό το ισοζύγιο της ΕΡΓΑΝΗ Ιουλίου με +67.911 θέσεις εργασίας λόγω «ανοίγματος» του τουρισμού. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις με σχεδιασμένες πολιτικές έχοντας πάντα στο επίκεντρο την υγεία και την προστασία των εργαζομένων.»

ergani_stoixeia_
Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα:

Μύκονος: Σαρωτικοί έλεγχοι σε beach bar και δημόσιες υπηρεσίες μετά τα επτά κρούσματα κορωνοϊού

Βατόπουλος (Θέμα 104,6): Πιθανά τα «μέτρα Πόρου» και σε άλλες περιοχές

Ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα λόγω κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης