ΚΙΝΑΛ για Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι τουρκικές ενέργειες αφορούν περιοχές όπου η Ελλάδα έχει πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα

ΚΙΝΑΛ για Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι τουρκικές ενέργειες αφορούν περιοχές όπου η Ελλάδα έχει πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα

«Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης, εάν δεν το έχει πράξει ως τώρα, οφείλει να ενημερώσει άμεσα τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ότι οι ενέργειες της Τουρκίας αφορούν περιοχές που η Ελλάδα έχει πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

4759023
Μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που καλεί την Τουρκία να αποφεύγει ενέργειες σε αμφισβητούμενες περιοχές, το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής προχώρησε σε ανακοίνωση για το θέμα.

Σε αυτήν τονίζει τα εξής: «Ο κ. Μητσοτάκης, εάν δεν το έχει πράξει ως τώρα, οφείλει να ενημερώσει άμεσα τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ότι οι ενέργειες της Τουρκίας αφορούν περιοχές που η Ελλάδα έχει πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μια NAVTEX για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια που έχουν για επιχειρήσεις και να αποφύγουν κινήσεις που θα αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή» σημείωσε, νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Διπλωματικός και πολιτικός «πυρετός» επικρατεί στην Αθήνα, μετά την προκλητική τουρκική NAVTEX για σεισμικές έρευνες στο Αιγαίο, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και νοτιοανατολικά του Καστελορίζου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε άμεσα για τις εξελίξεις και σε συνάντηση που είχε, αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας έστειλε σαφές μήνυμα ότι η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία είναι πλέον μονόδρομος.

Ειδήσεις σήμερα

Καστελόριζο: Σε επιφυλακή μετά την τουρκική NAVTEX - 22 πολεμικά πλοία βγάζει η Άγκυρα στο Αιγαίο

Κορωνοϊός: Καμπανάκι κινδύνου από τα 17 κρούσματα στην Αττική

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει τις επιχειρήσεις που σχεδιάζει στο Καστελόριζο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης