LIVE

Κορωνοϊός

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει τις επιχειρήσεις που σχεδιάζει στο Καστελόριζο

state_department_main1

Σαφές μήνυμα από τις ΗΠΑ - «Καλούμε την Άγκυρα να αποφύγει κινήσεις που θα αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή» είπε εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞΔιπλωματικός και πολιτικός «πυρετός» μετά την τουρκική NAVTEX - Το διπλό μήνυμα Μητσοτάκη - Διάβημα διαμαρτυρίας από την Αθήνα προς την Άγκυρα - Παναγιωτόπουλος σε Έσπερ: Θα προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Να βάλει τέλος στους σχεδιασμούς της για ερευνητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο καλεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Τουρκία, με αφορμή την Navtex που εξέδωσε η Άγκυρα για έρευνες ανοιχτά του Καστελόριζου.Απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσινγκτον, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε την Τουρκία να απέχει από ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μια NAVTEX για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια που έχουν για επιχειρήσεις και να αποφύγουν κινήσεις που θα αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή» σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Διπλωματικός και πολιτικός «πυρετός» στην Αθήνα - Το διπλό μήνυμα Μητσοτάκη

Διπλωματικός και πολιτικός «πυρετός» επικρατεί στην Αθήνα, μετά την προκλητική τουρκική NAVTEX για σεισμικές έρευνες στο Αιγαίο, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και νοτιοανατολικά του Καστελορίζου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε άμεσα για τις εξελίξεις και σε συνάντηση που είχε, αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας έστειλε σαφές μήνυμα ότι η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία είναι πλέον μονόδρομος.

Kατά την έναρξη της συνάντησης, υποδεχόμενος τον Γερμανό ΥΠΕΞ, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Χαίρομαι πάρα πολύ που σας υποδέχομαι στο Μέγαρο Μαξίμου, σε μια συγκυρία που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να συζητάμε για την μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία, το αποτέλεσμα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής. Όμως δυστυχώς η επικαιρότητα με υποχρεώνει να ξεκινήσω από μια παρατήρηση: η Τουρκία για ακόμα μια φορά προσθέτει έναν ακόμα κρίκο στις επιθετικές ενέργειες απέναντι στην Ελλάδα, απέναντι στην Κύπρο, απέναντι τελικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά».

«Δεν ξέρω αν ενοχλείται καθ' οποιοδήποτε τρόπο από την ευρωπαϊκή και εθνική επιτυχία, η οποία διαδραματίστηκε στις Βρυξέλλες, σε κάθε περίπτωση αυτό το οποίο θέλω να σας πω, είναι ότι η Ελλάδα παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις με αυτοπεποίθηση, με σιγουριά και απόλυτη ετοιμότητα. Και βέβαια η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος και της Κύπρου συνιστά αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ευρώπης τελικά» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Προσβλέπουμε στη στήριξη των συμμάχων μας, αλλά πρέπει να γνωρίζετε κι εσείς ότι, εφόσον η Τουρκία εξακολουθεί να κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, η επιβολή κυρώσεων από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας θα είναι μονόδρομος. Είναι στο χέρι της Τουρκίας να επιλέξει τι σχέση θέλει να έχει με την Ελλάδα, με την Κύπρο, με την Ευρώπη. Πιστεύω όμως ότι αυτή τη στιγμή φαίνεται να επιλέγει τον λάθος δρόμο» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία στο γραφείο του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο. Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση παρακολουθούν τις εξελίξεις με ψυχραιμία και ετοιμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος όσο και ο υφυπουργός κ. Αλκιβιάδης Στεφανής άλλαξαν το πρόγραμμά τους, ακυρώνοντας ανειλημμένες υποχρεώσεις, έτσι ώστε να βρίσκονται συνεχώς στα γραφεία τους στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου εξετάζουν μία σειρά από σενάρια αντίδρασης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, εξαιτίας της ανησυχίας που υπάρχει ότι οι Τούρκοι ενδέχεται να προχωρήσουν σε άμεση κλιμάκωση της έντασης, φθάνοντας ακόμη στην πρόκληση ενός θερμού επεισοδίου. 

Στο πλαίσιο αυτό επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα και ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, διακόπτοντας το ταξίδι του στην Κύπρο. Παράλληλα η ελληνική πλευρά παρακολουθεί ιδιαίτερα στενά τις κινήσεις του τουρκικού στόλου, καθώς η βάση του τουρκικού στόλου στο Ακσάζ, έχει αρχίσει και «αδειάζει», με τα 22 πλοία που βρίσκονταν ελλιμενισμένα εκεί κατά τις προηγούμενες ημέρες, να αρχίζουν σταδιακά να βγαίνουν στην ανοιχτή θάλασσα με πορεία νότια και δυτικά.

Διάβημα διαμαρτυρίας από την Αθήνα

Σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα προχώρησε απόψε η Αθήνα για την παράνομη τουρκική NAVTEX, η οποία, όπως επισήμανε, παραβιάζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και υπονομεύει την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Παράλληλα, η Αθήνα στο πλαίσιο της διπλωματικής κινητικότητας που αναπτύσσει μετά τη νέα τουρκική πρόκληση, ενημέρωσε ήδη για τις εξελίξεις την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ, καθώς και τις πρωτεύουσες των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Η σημερινή αναγγελία τουρκικών ερευνών σε τμήμα ελληνικής υφαλοκρηπίδας με νέα παράνομη τουρκική Navtex συνιστά κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Καταδεικνύει την εμμονή της Τουρκίας στην παραβατικότητα και την απόλυτη περιφρόνηση, από πλευράς της, του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, των κανόνων καλής γειτονίας, καθώς και των προτροπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Πρεσβεία μας στην Άγκυρα έχει ήδη προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ οι αρχές μας έχουν ήδη εγείρει το θέμα στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και στον ΟΗΕ, καθώς και στις πρωτεύουσες των μονίμων μελών του ΣΑΗΕ.

Καλούμε την Τουρκία να τερματίσει άμεσα τις παράνομες ενέργειές της που παραβιάζουν κυριαρχικά μας δικαιώματα και υπονομεύουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Ο μόνος δρόμος για τη σταθερότητα στην περιοχή είναι ο σεβασμός της διεθνούς νομιμότητας».

Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου - Έσπερ

Στο  πλαίσιο των κινησεων στη διπλωματική «σκακιέρα», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ, η οποία ήταν προγραμματισμένη, μετά την προσωρινή αναβολή της επίσκεψης του ΥΕΘΑ στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους ο Έλληνας υπουργός, αρχικά, ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του για τις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή νότια και ανατολικά του Καστελόριζου, όπου η Τουρκία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να διεξάγει έρευνες σε περιοχή που περιλαμβάνει και την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Ο κ. Παναγιωτόπουλος παρουσίασε την κατάσταση που διαμορφώνεται με την κίνηση ναυτικών μονάδων στην περιοχή και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, εφόσον απαιτηθεί.

Μίλησαν Δένδιας - Χριστοδουλίδης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη είχε το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, αναφορικά με το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση μετά τη NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία και δεσμεύει περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Η συνεχιζόμενη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας τόσο πριν όσο και μετά τη Σύνοδο Κορυφής, όπου σημειωτέον δεν συζητήθηκαν οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, καθώς και η NAVTEX που εξέδωσε η γειτονική χώρα για έρευνες τουρκικού πλοίου εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που συγκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, απευθυνόμενος στους συνεργάτες του, φέρεται να είπε: «Μετά την πλήρη διπλωματική αποτυχία στη Σύνοδο Κορυφής, το ελάχιστο που περιμένω από την κυβέρνηση είναι, σε περίπτωση απόπειρας έρευνας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, να μην κάνει τίποτε λιγότερο από όσα κάναμε εμείς τον Οκτώβριο του 2018» -τον Οκτώβριο του 2018 η Ελλάδα με την φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» απέτρεψε τουρκικό πλοίο από το να πραγματοποιήσει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τις έρευνες του Uruc Reis, συγκάλεσε σύσκεψη με τον τομεάρχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για θέματα Εθνικής Άμυνας Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά και τον διπλωματικό του σύμβουλο Βαγγέλη Καλπαδάκη.

Το βράδυ της Τρίτης, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, ζήτησε τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ.

«Προτεραιότητα είναι η ετοιμότητα και αποφασιστικότητα για την αποτροπή κάθε προσπάθειας παραβίασης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά στην εισαγωγική της τοποθέτηση κατα την τηλεδιάσκεψη στην Κρήτη, με στελέχη του Κινήματος Αλλαγής απ' όλο το νησί.

Η κυρία Γεννηματά επισήμανε ότι από το πρωί, σε δηλώσεις της, είχε τονίσει ότι δυστυχώς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έστειλε στις ελληνικές καλένδες τη συζήτηση για την τουρκική προκλητικότητα, διατηρώντας έτσι την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. «Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες και επιβεβαιώθηκε ότι κάθε καθυστέρηση αποθρασύνει την Τουρκία και οδηγεί σε νέες επιθετικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας και της Ευρώπης» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και άφησε αιχμές για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Ελπίζω να αντιλαμβάνεται τώρα ο κ. Μητσοτάκης ότι οι κυρώσεις έπρεπε ήδη να είχαν συζητηθεί και επιβληθεί».

Το Κίνημα Αλλαγής εξέδωσε ανακοίνωση και μετά την δήλωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Ο κ. Μητσοτάκης, εάν δεν το έχει πράξει ως τώρα, οφείλει να ενημερώσει άμεσα τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ότι οι ενέργειες της Τουρκίας αφορούν περιοχές που η Ελλάδα έχει πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος.

«Το σημερινό βήμα κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας, μια ημέρα μόλις μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, αποδεικνύει ξανά ότι οι περιβόητοι "σύμμαχοι" των ελληνικών κυβερνήσεων, ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, το μόνο που κάνουν είναι να "νίπτουν τας χείρας τους" μπροστά στη στάση της τουρκικής κυβέρνησης, προωθώντας τα δικά τους σχέδια σε βάρος των λαών» δήλωσε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για την τουρκική NAVTEX.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου «Ελληνική Λύση», μετά τη γνωστοποίηση της Τουρκίας ότι εξέδωσε Navtex για έρευνες σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι η ανυπαρξία οποιασδήποτε ανακοίνωσης ή απόφασης επιβολής κυρώσεων κατά της Τουρκίας, συνιστούσε πράσινο φως για εισβολή» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση. «Το έθνος σύσσωμο θα σταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα παραβίασης της εθνικής μας κυριαρχίας. Να σταματήσει αμέσως το κλίμα διχασμού, πόλωσης και ψευτοπανηγυριών για δήθεν επιτυχίες. Όλους θα μας κρίνει η ιστορία! Οι στιγμές είναι κρίσιμες και μεγάλες, δεν είναι ώρα για μικρές αποφάσεις και μικρούς πολιτικούς».

Για σχέδιο συντήρησης μιας χαμηλής αλλά διαρκούς έντασης από το καθεστώς Ερντογάν έκανε λόγο το ΜέΡΑ25, σχολιάζοντας την έκδοση της τουρκικής Navtex για σεισμικές έρευνες μεταξύ Κρήτης και Καστελόριζου. Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη συνέστησε ψυχραιμία και ετοιμότητα, διαμηνύοντας πως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτα: «Η έκδοση Navtex από την Τουρκία για σεισμικές έρευνες στο Αιγαίο σε περιοχές ανάμεσα στην Κρήτη και το Καστελόριζο από σήμερα έως και τις 2 Αυγούστου είναι το πιο πρόσφατο επεισόδιο της χαμηλής αλλά διαρκούς έντασης που συντηρεί σταθερά και με σχέδιο το καθεστώς του Ερντογάν. Συνιστούμε ετοιμότητα αλλά ψυχραιμία, ψυχραιμία αλλά ετοιμότητα. Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι μια αδιαπραγμάτευτη σταθερά, κάτι που πρέπει να γίνει απόλυτα σαφές σε όσους αστόχαστα προσπαθούν να τα παρακάμψουν».

Ειδήσεις σήμερα

Αφιέρωμα Spiegel στη Σακελλαροπούλου: Πρόεδρος για την οποία μπορεί κανείς να είναι περήφανος

Δίωξη σε Κινέζους χάκερ - Κατηγορούνται για επίθεση σε εταιρείες που ερευνούν τον κορωνοϊό

Κικίλιας: 2.250 νέες θέσεις ειδικευόμενων νοσηλευτών για την ενίσχυση του ΕΣΥ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (139)

Σπυρος

Εσείς καταλάβατε ότι οι ΗΠΑ έστειλαν μήνυμα στην Τουρκία ή σε μας λέγοντας μας ότι είναι αμφισβητούμενη περιοχή. Αλλά βέβαια να κάνουμε προπαγάνδα για τον Κούλη ξέρουμε μόνο.

Κυβέρνηση τσίρκο

Η χθεσινή ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μια NAVTEX για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια που έχουν για επιχειρήσεις και να αποφύγουν κινήσεις που θα αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή», Και κάπως έτσι τα ελληνικά χωρικά ύδατα έγιναν "αμφισβητούμενα ύδατα". Άλλη μια επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

διαφιλονικούμενα, είναι η ακριβής μετάφραση...

Το αμφισβητούμενα, είναι ελεύθερη μετάφραση...Μια χαρά τα είπαν οι Αμερικάνοι..

Peter

"Disputed waters"= Αμφισβητούμενα ύδατα!!! Τρεις λαλούν και δύο χορεύουν! Προσέξατε τις δηλώσεις του DoS; Οι ΗΠΑ θεωρούν αμφισβητούμενη την περιοχή! Η Ελλάδα οφείλει να καταγγείλει την Τουρκία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, την Ασφάλεια της Ναυσιπλοϊας και να καταγγείλει όλες τις παράνομες ενέργειες της γείτονος σε όλα τα επίπεδα. Οφείλουμε να καταγγείλουμε την Τουρκία για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας σε ότι αφορά το προσφυγικό. Η Τουρκία τους τελευταίους μήνες κυβερνά με NAVTEX το ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ! ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ; Παράλληλα οι Ελληνικές Κυβερνήσεις ΟΦΕΙΛΟΥΝ να θωρακίσουν τη Χώρα έναντι των μελλοντικών εξελίξεων στην περιοχή και να επεκτείνουν στα 12νμ τα χωρικά μας ύδατα. Έτσι θα δοθεί τέλος στην Τουρκική προκλητικότητα. Με την προεδρία της ΕΕ στα χέρια της Τουρκόφιλης Γερμανίας και με τους Αμερικανούς να μαζεύουν τα κομμάτια τους από την εσωτερική τους κρίση τι περιμένουμε άλλο από τη Δύση; Να μας σώσουν ή να μας κανιβαλίσουν εντελώς; Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τις ελληνικές κυβερνήσεις. Οι μπούρδες περί πολέμου είναι μπούρδες. Μπορούμε να κινηθούμε πολύ ευέλικτα σε διπλωματικό επίπεδο αλλά το πρόβλημα μας είναι εσωτερικό.

Προσοχή

Το άρθρο έχει τίτλο "Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει τις επιχειρήσεις που σχεδιάζει στο Καστελόριζο", το οποίο μεταφράζεται (σημασιολογικά) "Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Τουρκία κάνε ότι θες στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε καλύπτουμε". Όλα τα άλλα είναι για τους σχολιαστές του Π.Θ.

χμμμ

φοβερο διαβημα των αμερικανων , λενε ΞΕΡΑ οτι ειναι αμφισβητουμενη περιοχη . σκεφτομαι τωρα εγω μηπως μας πουλανε φουμαρα οι δικοι μας τοσα χρονια και πορωνομαστε τσαμπα ? κατι βρωμαει εδω , δεν γινεται να λεμε εμεις οτι οι τουρκοι παραβιαζουν και το ιδιο να λενε και αυτοι για εμας . λιγο που το εψαξα πρεπει να συμφωνήσουμε για τα ορια των οικονομικων ζωνων με τους τουρκους οπως καναμε με ιταλια πριν μερες . οποτε δεν γινεται να επιτεθουμε στους τουρκους διοτι θα ειμαστε εμεις οι κακοι . ξερουν τι κανουν οι τουρκαλαδες , θα μας πανε σε διαπραγματευση και μαλλον καλο θα ηταν να τα ειχαμε συμφωνησει απο καιρο που μας παρακαλαγανε . και εμεις θα τσαντιζομασταν αν μας ειχαν κλεισει ολη την θαλασσα οπως επιχειρησαμε να κανουμε με κυπρο και ισραηλ . καταληγω τελικα οτι δεν ειναι ολος ο πλανητης οι κακοι που δεν μας αγαπανε γιατι βλεπουμε και την ευρωπη να μην περνει θεση στα ελληνοτουρκικα .αλλα εμεις ειμαστε ηλιθιοι που εχουμε αφησει χρονια εκκρεμότητες και ειμαστε ανικανοι στην εξωτερικη πολιτικη παρ ολο που ειχαμε και την δυναμη της ευρωπαικης ενωσης . δεν γινεται ολα τα κρατη που συνορευουμε να ειναι οι κακοι και εμεις τα θυματα

Φωτης

Προδοτικη η συμφωνια των Πρεσπων ε; Μειοδοτης ο Ροζακης ε; Λογικοτατος ο Μαζης που θελει επεκταση της αιγιαλιτιδας στα 12 νμ στο Αιγαιο ε; Πολυ ωραια η συφωνια για τον East Med ε; Τωρα να σας δω στα δυσκολα αμορφωτα εθνικια.

Ilias

να παρακαλατε να μας επιτεθουν οι τουρκοι, θα φανε πολυ ξυλο. αλλα δεν πανε στο καστελλοριζο οι φρεγατες..στην αιγυπτο ετοιμαζονται να χτυπησουν..εχουν δυο νατβεξ, μια ασκησεις με πραγματικα πυρα πισω απο τη χιο και μπροστα απο την ευβοια στην καρδια του αιγαιου..εαν κανουν καμμια μ@λ@κια 22 πλοια θα πανε στο βυθο..εκει που βρικονται ειναι απλα περικυκλωμενα..χτες ο αλ τζιτζι πηρε την αδεια να την πεσει στη λιβυη..εχει ανοιξει πολυ τα ποδια ο τουρκικος στολος...η αλλη ειναι η νατβεξ για το καστελλοριζο ,εκει παιζει και η αιγυπτος...η δε περιοχη ειναι γριζαρισμενη απο το τουρκολυβικο μνημονιο, αυτο το εχουν καταγγειλει..εμεις, η αιγυπτος, κυπρος, ηαε, σουηδικη αραβια..δεν θα ενοχλησει μονο εμας..υπαρχει και ο ερντογαν που προσφατα ειπε τυπου ,μαρτιν λουθερ, οτι ειχε ενα ονειρο να ελευθερωσει την αγια σοφια...την εχει ακουσει ασχημα με τα θρησκευτικα..δεν ειναι μονο σουλτανος ειναι μαρτυρας του ισλαμ και συντομα προφητης..μην περιμενετε κοινο νου...απεναντι ειναι φανατικα ακουσμενοι..θα φανε πολυ ξυλο..θα ριξω και εγω

Ούγκας

Δεν λέει Καστελόριζο στον τίτλο. Αμφισβητούμενα νερά αναφέρεται. Καλή η προπαγάνδα...

κροταλίας

Καί φιλόντας τον επρόδωσε τούτον. Τα ίδια στήν κύπρο τό 1974 ,τα ίδια και σήμερα ,οι γερμανοι ,οι αμερικάνοι και οι ευρωπαίοι δεν αλλάζουν πάντοτε καί πάντα χαιδευαν τήν τουρκία ότι καί να έκανε ,γιά αυτό λέω ότι είναι νά κάνουμε τό κάνουμε μόνοι μας ,ακολουθόντας τής παραδόσεις τών προγόνων μας και όχι υπακούοντας τα κελεύσματα αυτών πού προανέφερα.ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.

ΟΚ

Πατριωτες στα δυσκολα ειμαστε ενα. Ολες οι διαφορες στην ακρη τωρα. Ομονοια και συνεργασια. Θαρρος και πιστη γιατι εχουμε το δικιο με το μερος μας, Αμυνομαστε για να προστατεψουμε την πατριδα και το εθνος.

joy division

Νυν υπέρ πάντων αγών.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης