Γεννηματά: Άμεση και αποφασιστική απάντηση αν οι Τούρκοι περάσουν από τα λόγια στις πράξεις

Γεννηματά: Άμεση και αποφασιστική απάντηση αν οι Τούρκοι περάσουν από τα λόγια στις πράξεις

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είχε τηλεδιάσκεψη με την Κ.Ο. του κόμματος – Σημείωσε ότι η τουρκική προκλητικότητα παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις 

fwfi_gennimata
Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίασε σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής. Η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, στην εισαγωγική της παρέμβαση μεταξύ άλλων μίλησε για την τουρκική προκλητικότητα τονίζοντας ότι παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά «πρέπει να καταλάβουν καλά όλοι ότι, εάν οι Τούρκοι περάσουν από τα λόγια στις πράξεις, θα απαντήσουμε άμεσα και αποφασιστικά». Τάχθηκε υπέρ του διαλόγου για τα εθνικά ζητήματα και υπογράμμισε την ανάγκη ενός κοινού μετώπου στο εσωτερικό που θα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα σε εταίρους για να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει αναθεωρητικό σχέδιο για τις συνθήκες και θέλει να αποσταθεροποιήσει τη χώρα μας για να μπορέσει να πραγματοποιήσει τα παράνομα σχέδιά της στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Άφησε δε αιχμές για αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες υποστηρίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα λανθασμένοι χειρισμοί, ατυχείς διατυπώσεις, παλινωδίες και τριβές μεταξύ Άμυνας και Εξωτερικών επιτείνουν αυτή την ανάγκη και είναι ευθύνη του πρωθυπουργού να κινηθεί στην κατεύθυνση της συνεννόησης και της σύγκλισης.

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν θέλει να συγκληθεί Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για να έχει λυμένα τα χέρια του, όπως είχε κάνει και ο κ. Τσίπρας που χειρίστηκε τη Συμφωνία των Πρεσπών μόνος του.

«Όλοι ζητούν αλλαγή»

Η κ. Γεννηματά, μίλησε επίσης για όσα συμβαίνουν στις  ΗΠΑ, λέγοντας πως η «η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής. Κανείς δεν πρέπει να αγνοήσει ότι, εκτός από τον αντιρατσιστικό χαρακτήρα, τα αιτήματα που διατυπώνονται στις διαδηλώσεις θέτουν και ευρύτερα ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης. Όλοι ζητούν αλλαγή».

Χαρακτήρισε τη πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης θετική. «Τώρα είναι η ώρα των πρωθυπουργών. Όσο δε αφορά την Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο», σημείωσε η κ. Γεννηματά.

Όσον αφορά τη δράση και τις πρωτοβουλίες του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή και την κυβερνητική πολιτική σε αυτή την περίοδο, η κ. Γεννηματά ανέφερε πως οι βουλευτές πρέπει να αναδείξουν αυτά που δεν κάνει η κυβέρνηση «για να στηρίξει επιχειρήσεις και εργαζόμενους με ταυτόχρονη ανάδειξη των δικών μας προτάσεων του Ενδιάμεσου Προγράμματός μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκία: Στη φυλακή οι 3 βουλευτές της αντιπολίτευσης που καθαιρέθηκαν χθες

Σε κακοτράχαλο σημείο του Υμηττού έχασε τη ζωή του ο 54χρονος

Επαναλειτουργούν 3 κλειστά δημοτικά κολυμβητήρια από την Τρίτη 9 Ιουνίου στην Αθήνα  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης