Γεννηματά: Η Πράσινη Συμφωνία έχει τη σφραγίδα της κοινωνικής δικαιοσύνης

Γεννηματά: Η Πράσινη Συμφωνία έχει τη σφραγίδα της κοινωνικής δικαιοσύνης

Η προεδρος του Κινήματος Αλλαγης τόνισε οτι πρέπει απαντήσουμε στην υγειονομική κρίση με ένα ισχυρό πρόγραμμα ανάπτυξης

fofi-gennhmata_1
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου, το Κίνημα Αλλαγής επέλεξε τη σημερινη ημέρα για να ξεκινήσει τη σειρά ανοιχτών διαδικτυακών συζητήσεων στην πορεία προς την πολιτική και ιδεολογική του Συνδιάσκεψη.

Στην εισαγωγική της παρέμβαση η προεδρος του Κινήματος Αλλαγης, Φωφη Γεννηματά, τόνισε οτι πρέπει απαντήσουμε στην υγειονομική κρίση εν μέσω της πανδημιας του κορωνοιου,με ένα ισχυρό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

Οπως είπε χαρακτηριστικά «ανάπτυξη που είναι Βιώσιμη, Κλιματικά Προστατευτική και Κοινωνικά Δίκαιη».

Όλο αυτό το διάστημα πιέσαμε και στην Ευρώπη , σε αυτή την κατεύθυνση μέσα από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Γι΄ αυτό και θεωρούμε ως ιδιαίτερα θετικό ότι η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για το σχέδιο ανασυγκρότησης για την μετά COVID-19 περίοδο, θα βασίζεται στην Πράσινη Συμφωνία».

Η κ. Γεννηματά παρουσίασε τις προτεραιότητες στην εφαρμογή των νέων πολιτικών για το κλίμα και το περιβάλλον, οι οποίες μεταξύ άλλων είναι:

Κλείσιμο
ενεργειακή μετάβαση με την ενίσχυση διασύνδεσης των ΑΠΕ, ώστε να καλύψουν το 60% της ζήτησης στον ηλεκτρισμό ως το 2030 και το 80% ως το 2050.

εξοικονόμηση ενέργειας, με την παροχή φορολογικών κινήτρων για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.

-Σύνδεση και οργάνωση του Τουρισμού με την πράσινη ανάπτυξη, δηλαδή να εντάξουμε τις αρχές της αειφορίας στον Τουρισμό.

-Η επεξεργασία και εφαρμογή, νέου ολοκληρωμένου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων για την πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων, και περαιτέρω για την επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και σε άλλες μορφές ανάκτησης τους. Αρκετά πια με την διάθεση των αποβλήτων στους ΧΥΤΑ.

Χρηματοδότηση των Αλλαγών με πόρους του Ταμείου Ανασυγκρότησης, για την στήριξη προγραμμάτων αναδάσωσης, αντιπλημμυρικής προστασίας, διεύρυνσης των πράσινων χώρων για τις πόλε μας για την εφαρμογή των νέων πολιτικών για το κλίμα και το περιβάλλον είναι:

Στόχος του Κινήματος Αλλαγής μέχρι τον Σεπτέμβριο είναι να ανοίξει όλη την ατζέντα της δημόσιας συζήτησης, ώστε να φιλοξενηθούν απόψεις, ιδέες και προτάσεις που θα συμβάλουν σε ένα προοδευτικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Ελλάδας μετά την πανδημία.

Εκτός από βουλευτές, ευρωβουλευτές και στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, στις συζητήσεις θα συμμετέχουν ειδικοί, επιστήμονες, εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας, των κοινωνικών φορέων και της Κοινωνίας των Πολιτών.

Οι συζητήσεις θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη μέχρι τα μέσα Ιουλίου και θα επιστρέψουν τον Σεπτέμβριο, στην τελική πορεία για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη μας.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: 15 νέα κρούσματα από την Τρίτη - Ένας ακόμα θάνατος

Επίθεση με βιτριόλι: Σε κομβικό σημείο οι έρευνες - Εκτάκτως στο «Θριάσιο» οι αστυνομικοί

«Βουτιά» στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μετά την παρέμβαση της ΕΚΤ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης