Νέο γκάλοπ: Το 87% επιβραβεύει την κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας

Νέο γκάλοπ: Το 87% επιβραβεύει την κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας

Στο 73% οι θετικές γνώμες για τον πρωθυπουργό - «Νταμπλ σκορ» της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου - Πρώτη φορά η Φώφη Γεννηματά πιο ψηλά από τον Αλέξη Τσίπρα - όλα τα στοιχεία του γκάλοπ της Metron Analysis για το MEGA

kmitsotakis-0
Διαφορά που ξεπερνά τις 20 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, με την «ψαλίδα» να ανοίγει στις 21,1 μονάδες και να την εδραιώνει ως απόλυτη κυρίαρχο του πολιτικού σκηνικού στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 42,5% στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 21,4%.
gallupmain


Στο 5% βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, στο 4,7% το ΚΚΕ, στο 3,2% το ΜέΡΑ 25, στο 2,9% η Ελληνική Λύση και ακολουθούν τα υπόλοιπα κόμματα, με τη ΧΑ μόλις στο 1,5%.

Σε γενικές γραμμές, η κυβέρνηση λαμβάνει πολύ καλό βαθμό στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορονωϊού, αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα θέματα. Παράλληλα, οι πολίτες δείχνουν να αγωνιούν πλέον για την επόμενη ημέρα στην οικονομία και τι αφήνει πίσω της η κρίση του ιού.

Κλείσιμο
Η μεγάλη δημοσκόπηση διεξήχθη σε 1.204 άτομα την περίοδο 22-28 Απριλίου, όταν στην επικαιρότητα βρίσκονταν οι εξελίξεις με τα κρούσματα στις κλινικές, το διάγγελμα του πρωθυπουργού και οι εξειδικεύσεις των μέτρων, καθώς και η συζήτηση για το πώς θα χαλάρωναν οι περιορισμοί.

Αναλυτικά, η έρευνα καταγράφει τα εξής: στην ερώτηση για το ποιο πιστεύουν οι πολίτες ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, το 38% απαντά η επιδημία του κορωνοϊού, το 31% η οικονομία, το 9% η ανεργία και το 8% το προσφυγικό/μεταναστευτικό που έχει «πέσει» εξαιτίας των εξελίξεων με τη δημόσια υγεία.

Στην ερώτηση για τις εντυπώσεις που έχουν οι πολίτες από το έργο της κυβέρνησης ανά τομέα φαίνονται τα εξής: σχεδόν 9 στους 10 (87%) κρίνει μάλλον θετικά την κυβέρνηση στον τομέα της δημόσιας υγείας/κορωνοϊό και μόλις το 10% κρίνει αρνητικά. Το 74% συμφωνεί με την κυβέρνηση στις ενέργειές της αναφορικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους. Το 60% κρίνει θετικά και τη διαχείριση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Επίσης, 6 στους 10 έχουν θετικές εντυπώσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, το 54% είναι με την κυβέρνηση στη διαχείριση των περιβαλλοντικών θεμάτων, το 52% στην Παιδεία, το 46% στην φορολογική πολιτική. Χαμηλό βαθμό παίρνει η κυβέρνηση στο Μακεδονικό (37% θετικές εντυπώσεις 44% μάλλον αρνητικές), στα εργασιακά θέματα (40% έναντι 49%) και στο μεταναστευτικό (40% έναντι 55%).

Το 74% αξιολογεί θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 22% αρνητικά με τη δημοφιλία του πρωθυπουργού να είναι αυτόν τον μήνα στο υψηλότερο επίπεδο, όταν τον Φεβρουάριο ήταν στο 60%. Αντίθετα, άσχημα είναι τα νέα για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το 61% κρίνει αρνητικά την αξιωματική αντιπολίτευση και το 27% θετικά. Αρνητικά σε ποσοστό 56% κρίνεται και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 33% που έχει θετική άποψη.

Δεύτερη σε δημοτικότητα είναι η Φώφη Γεννηματά με 44%, αντί 55% που έχουν αρνητική γνώμη. Ο δε Αλέξης Τσίπρας έχει 42% θετικές ή μάλλον θετικές απόψεις και 57% αρνητικές ή μάλλον αρνητικές. Γιάνης Βαρουφάκης και Κυριάκος Βελόπουλος σπάνε το… ρεκόρ με 75% αρνητικές ή μάλλον αρνητικές γνώμες. Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με το συντριπτικό 51% έναντι 18%.

Δημοφιλία υπουργών

Ο Βασίλης Κικίλιας απολαμβάνει και με διαφορά τη… μοναξιά της κορυφής, καθώς οι πολίτες σε ποσοστό 22% τον θεωρούν καλύτερο υπουργό της κυβέρνησης. Ακολουθεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 11%, ο Αδωνις Γεωργιάδης με 8%, η Νίκη Κεραμέως με 7%, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Χρήστος Σταϊκούρας με 5% και οι Νίκος Δένδιας και Νίκος Χαρδαλιάς με 4%.

Αναφορικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας και πώς αντέδρασε στην πανδημία, το συντριπτικό 97% λέει ότι απέδειξε ότι είναι αναγκαίο και πρέπει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποιο είναι το νέο φάρμακο του Emory για το οποίο μίλησε ο Τσιόδρας

Κατευθυντήριες οδηγίες για τη θεραπεία ασθενών με Covid-19 από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ

Κορωνοϊός: Όλα τα νέα δεδομένα που πρέπει να γνωρίζουμε 
dimos1__24_
dimos1__23_
dimos1__22_
dimos1__21_
dimos1__20_
dimos1__19_
dimos1__18_
dimos1__17_
dimos1__16_
dimos1__15_
dimos1__14_
dimos1__13_
dimos1__12_
dimos1__11_
dimos1__10_
dimos1__9_
dimos1__8_
dimos1__7_
dimos1__6_
dimos1__5_
dimos1__4_
dimos1__3_
dimos1__2_
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης