Πώς οι Δανοί εκπαιδεύουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στο σχολείο και στην οικογένεια

Πώς οι Δανοί εκπαιδεύουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στο σχολείο και στην οικογένεια

Τι είναι η Χούγκα και άλλα μυστικά σε ένα βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

daddy-cool-2020-04-09_309448-e1586408203165
Ένα βιβλίο για έναν διαφορετικό τρόπο εκπαίδευσης των παιδιών μέσα από παραδείγματα, παραλληλισμούς και συμβουλές, ο οποίος βασίζεται στις παρακάτω έννοιες:

Εμπιστοσύνη. Η διδασκαλία με εμπιστοσύνη βελτιώνει την αυτοεκτίμηση, ενθαρρύνοντας το ελεύθερο παιχνίδι και βοηθώντας τα παιδιά να καταλάβουν γιατί η μελέτη είναι σημαντική.

Ενσυναίσθηση. Η συγγραφέας εξηγεί πώς μπορούμε να μάθουμε να κατανοούμε τους άλλους και γιατί είναι σημαντική η εκμάθηση της ενσυναίσθησης από μικρή ηλικία.

Αυθεντικότητα. Είναι σημαντικό να είμαστε ειλικρινείς με τα παιδιά για όλα τα θέματα, ακόμα και για ζητήματα που θεωρούνται ταμπού, όπως το σεξ και ο θάνατος.

Θάρρος. Πρέπει να μαθαίνουμε στα παιδιά να έχουν θάρρος και να κάνουν λάθη, ώστε να ενθαρρύνουμε την καινοτομία και τη δημιουργικότητά τους.

Χούγκα. Η διδασκαλία του χούγκα, το να περνάς δηλαδή χρόνο με τους αγαπημένους σου σε ένα όμορφο, ήρεμο και φιλόξενο περιβάλλον, και του faelleskaab, της συντροφικότητας, αποτελούν βασικά στοιχεία της μεθόδου της συγγραφέως.

Με την καλλιέργεια αυτών των απλών αλλά και τόσο σημαντικών εννοιών, οι Δανοί εκπαιδεύουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στο σχολείο και στην οικογένεια.

Γιατί όχι κι εμείς;

Διαβάστε ένα απόσπασμα του βιβλίου ΕΔΩ

103fb76b5984d52772d894d2ad72e3ff_png



Κριτικές του βιβλίου

Τι υπέροχο βιβλίο! Ο δανέζικος τρόπος εκπαίδευσης είναι βασισμένος σε εμπεριστατωμένη έρευνα, έξυπνες ιδέες και συμβουλές τις οποίες μπορείτε να εφαρμόσετε αμέσως.
Helle Jensen, ψυχολόγος

Η Jessica Alexander, διεισδυτική και εξαιρετική στην επικοινωνία, μιλάει για πολύπλοκα ζητήματα με έναν τρόπο γεμάτο ενσυναίσθηση που σε καθηλώνει.
Jesper Juul, ψυχοθεραπευτής

Είναι πραγματικά ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ!
Isabella Gregori, μαμά, διευθύντρια στο Ferraro

Πρόκειται για ένα βιβλίο που εξηγεί τι μπορούμε να «αντιγράψουμε» από την πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου για να μεγαλώσουμε πιο ευτυχισμένα, πιο ελεύθερα και με περισσότερη αυτοπεποίθηση παιδιά!
Vanity Fair

Ποια είναι η συγγραφέας του βιβλίου

Jessica-Alexander_credit-Daiva-Gailiute-20201005-174510
Κλείσιμο


Η Jessica Joelle Alexander είναι επιτυχημένη συγγραφέας, ειδική στη γονεϊκή φροντίδα, αρθρογράφος, ομιλήτρια και ερευνήτρια. Η δουλειά της έχει δημοσιευτεί στους New York Times, στο Vanity Fair, στο ΝΡR, στη Huffington Post, στο Mother Mag και στο Greater Good Science Centre στο Μπέρκλεϊ. Το προηγούμενο βιβλίο της Γιατί οι Δανοί μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα) έγινε best seller σε πάνω από 19 χώρες. Γράφει άρθρα για τη Huffington Post, την Copenhagen Post και τη Local Denmark. Μιλάει τέσσερις γλώσσες, και ζει με τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά τους στην Ευρώπη

Ειδήσεις σήμερα:

Πάνος Καλλίτσης - Έλενα Χριστοπούλου: Ο πόλεμος της τρίχας - Από τον γάμο, στο διαζύγιο και τα εξώδικα

Ντοναλντ Τραμπ: Ποιος έκλεψε την παράσταση στον Λευκό Οίκο για το Halloween;

Ρόδος: «Ο γυναικολόγος βογκούσε σαν να έκανε σεξ» - Σοκάρουν τα αποσπάσματα από τις 17 μηνύσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης