«Ναι, ρε φίλε!»: «Χρυσός» στους κρίκους ο Λευτέρης Πετρούνιας!

«Ναι, ρε φίλε!»: «Χρυσός» στους κρίκους ο Λευτέρης Πετρούνιας!

«Άρχοντας των δαχτυλιδιών» ο Έλληνας πρωταθλητής - Με μία εκπληκτική εμφάνιση που άγγιξε το τέλειο και βαθμολογήθηκε με 16.000 από τους κριτές, πήρε την πρώτη θέση - Δεύτερο χρυσό για την Ελλάδα στο Ρίο - «Ναι, ρε φίλε! Ναι, ρε Ελλάδα» δήλωσε εκστασιασμένος ο χρυσός Ολυμπιονίκης!

«Ναι, ρε φίλε!»: «Χρυσός» στους κρίκους ο Λευτέρης Πετρούνιας!
Πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων αν ρωτούσες κάποιον μυημένο στον αθλητισμό ποιοι είναι οι αθλητές που μπορούν να χαρίσουν στην Ελλάδα ένα μετάλλιο, το 90% θα απαντούσε «ο Λευτέρης Πετρούνιας».

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής (και πρωταθλητής Ευρώπης) στους κρίκους επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και εκτελώντας με ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ τρόπο το πρόγραμμα του κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο καθώς βαθμολογήθηκε με 16.000 (6.800 βαθμός δυσκολίας, 9.200 στην εκτέλεση) κόβοντας τα πόδια των αντιπάλων του.

«Ναι ρε φίλε…», του φώναξε ο προπονητής του Δημήτρης Ράφτης με το που προσγειώθηκε (με απίστευτο τρόπο) κι αμέσως τον πήρε στην αγκαλιά του αφού ήξεραν ότι είχαν κάνει και με το παραπάνω το καθήκον τους.
Κλείσιμο

Πριν τον Πετρούνια (που ήταν ο δεύτερος αθλητής του τελικού) ο Κινέζος Χάο Γιου είχε τεθεί γρήγορα νοκ άουτ με κακή έξοδο η οποία του κόστισε καθώς βαθμολογήθηκε με 15.400. Πλέον απέμεναν ο Κινέζος Λιου κι ο Βραζιλιάνος Ζανέτι.

Ο Λιου, που είχε προκριθεί πρώτος στον τελικό με 15.900, έκανε πολύ μέτρια εμφάνιση και βαθμολογήθηκε με 15.600, οπότε όλα θα ξεκαθάριζαν στην προσπάθεια του Ζανέτι ο οποίος αγωνιζόταν τελευταίος.

Ο Βραζιλιάνος η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησε εντυπωσιακά, ωστόσο στο τελευταίο κομμάτι του προγράμματος του έκανε λάθη και η έξοδος του απείχε πολύ από το να χαρακτηριστεί ιδανική…

Όλοι περίμεναν τη βαθμολογία του αλλά οι κάμερες ήταν ήδη στραμμένες στον Πετρούνια, τον οποίο έσπευσε να συγχαρεί πριν ανακηρυχθεί και τυπικά χρυσός Ολυμπιονίκης ο πρόεδρος ης ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

Κι όταν η ένδειξη έδειξε 15.760, ο Λευτέρης χαμογέλασε, αγκάλιασε τον προπονητή του, σήκωσε το κεφάλι ψηλά για να το αφιερώσει στον πατέρα του και έφυγε προς τη σημείο που ήταν η μητέρα του Σοφία για να πάρει την Ελληνική σημαία και να πανηγυρίσει με την ψυχή του.

Τρίτο χρυσό και πέμπτο συνολικά για την ενόργανη στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Το τρίτο χρυσό μετάλλιο στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι αυτό που μας χάρισε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Είχαν προηγηθεί αυτό του Ιωάννη Μελισσανίδη (Ατλάντα 1996: χρυσό στο έδαφος) και του Δημοσθένη Ταμπάκου (Αθήνα 2004: χρυσό στους κρίκους).

Συνολικά είναι το 5ο μας μετάλλιο καθώς ο Ταμπάκος είχε κατακτήσει στο Σίδνεϊ το 2000, ασημένιο στους κρίκους, ενώ στους ίδιους Αγώνες η ομάδα του ανσάμπλ (Ειρήνη Αϊνδηλή, Μαρία Γεωργάτου, Χαρά Καρυάμη, Κλέλια Πανταζή, Άννα Πολλάτου, Εύα Χριστοδούλου) είχε πάρει το χάλκινο στη ρυθμική.

Το τρέμπλ του Πετρούνια
Η πρώτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες έκανε τον Λευτέρη Πετρούνια κάτοχο ενός σπουδαίου ρεκόρ, που είχε πετύχει και την προηγούμενη δεκαετία ο Δημοσθένης Ταμπάκος.

Ο Πετρούνιας είναι πλέον κάτοχος ένας ξεχωριστού τριπλ κράουν καθώς είναι ο εν ενεργεία κάτοχος του Ευρωπαϊκού, του Παγκόσμιου αλλά και του Ολυμπιακού τίτλου.











«Ναι ρε φίλε! Ναι ρε Ελλάδα»
«Ναι ρε φίλε! Ναι ρε Ελλάδα… Αυτό έχω να πω μόνο. Σε κάθε δήλωσή μου έλεγα ‘Πάμε Ελλάδα’ γιατί έχουμε την ψυχή να φτάσουμε ψηλά και γιατί ήθελα να ακουστεί ο Ζορμπάς εδώ στο στάδιο».

Με ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη του ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίηση του για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους κρίκους.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι ακούστηκε για δεύτερη φορά εδώ στην Βραζιλία ο Εθνικός μας ύμνος», πρόσθεσε και στη συνέχεια αφιέρωσε την πρωτιά «στον πατέρα μου… Στον προπονητή μου και στους δικού μου ανθρώπους».

Όταν ρωτήθηκε για το μυστικό στην εκτέλεση του προγράμματος του ο Λευτέρης χαμογέλασε και με αφοπλιστική ειλικρίνεια τόνισε:

«Το μυστικό είναι η δουλειά! Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ κι έχουμε προετοιμαστεί για αυτούς τους αγώνες. Ήμουν τυχερός γιατί δεν είχα τραυματισμούς ενώ θεωρώ πως εδώ διαχειριστήκαμε σωστά τους Αγώνες»

Αγωνιζόμενος ως δεύτερος  και παρόλο που πήρε μια εξαιρετική βαθμολογία λογικό ήταν να έχει άγχος, ωστόσο είχε και σιγουριά.
«Άγχος υπάρχει πάντα… Είχα σχεδιάσει την εκτέλεση μου και έγινε αυτό που είχα στο μυαλό μου ενώ ήρθε και ο βαθμός που περίμενα. Όταν είδα το βαθμό κατάλαβα ότι έχω πολλές πιθανότητες για να το κερδίσω…»

Με τον Ζανέτι να είναι ο τελευταίος αθλητής ο Πετρούνιας είχε την ψυχραιμία να καταλάβει ότι τον κέρδισε και τα συγχαρητήρια του προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ πριν βγει η τελική βαθμολογία ήταν η απόλυτη επιβεβαίωση.
«Όταν είδα την εκτέλεση του Βραζιλιάνου κατάλαβα ότι είχα κερδίσει. Ο κ. Μπαχ μου είπε ότι είναι αυτή η επιτυχία είναι μια ανάλογη χαρά όπως όταν ήμουν πρώτος λαμπαδηδρόμος….»

Έχοντας πλέον κατακτήσει τα πάντα ο Λευτέρης θέλει τώρα χρόνο για να ξεκουραστεί, αλλά ήδη έχει βάλει νέους στόχους.
«Θέλω να έχω την υγεία μου και να κάνω διακοπές. Να γεμίσω τις μπαταρίες μου και να ξεκινήσω δυναμικά για μια νέα τετραετία και να προσπαθήσω να επαναλάβω αυτά που έχω πετύχει γιατί ο καλός αθλητής είναι αυτός που έχει διάρκεια».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του επανέλαβε ότι αφιερώνει τον τίτλο στον πατέρα του και πρόσθεσε: «Χαίρομαι που ήταν η μητέρα μου εδώ… Σήμερα ζήτησα την βοήθεια κι από την Παναγία η οποία θεωρώ ότι μου την έδωσε».
























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης