Δώστε sushi στο λαό!

Δώστε sushi στο λαό!

Στα σκαλάκια της οδού Ηρακλείτου στο Κολωνάκι κάθε βράδι τους τελευταίους δύο μήνες στήνεται πάρτι με Aston Martin, Beutley, Ferrari και jeep Range Rover. «Μα ποιος κατοικεί επιτέλους εδώ» αναρωτήθηκε παλιά κολωνακιώτισα όταν αντίκρυσε τις στρατιές από bodygurards, οδηγούς και πολυτελή οχήματα, έξω από την είσοδο της αριστοκρατικής πολυκατοικίας, που μαζεύει όλη την Αθήνα;

Ο χαμός που ονειρευόταν ο cult σχεδιαστής Τίμης Παρίσης όταν άνοιγε την ευρωπαικών προδιαγραφών ομολογουμένω μπουτ

Δώστε sushi στο λαό!

Στα σκαλάκια της οδού Ηρακλείτου στο Κολωνάκι κάθε βράδι τους τελευταίους δύο μήνες στήνεται πάρτι με Aston Martin, Beutley, Ferrari και jeep Range Rover. «Μα ποιος κατοικεί επιτέλους εδώ» αναρωτήθηκε παλιά κολωνακιώτισα όταν αντίκρυσε τις στρατιές από bodygurards, οδηγούς και πολυτελή οχήματα, έξω από την είσοδο της αριστοκρατικής πολυκατοικίας, που μαζεύει όλη την Αθήνα;

Ο χαμός που ονειρευόταν ο cult σχεδιαστής Τίμης Παρίσης όταν άνοιγε την ευρωπαικών προδιαγραφών ομολογουμένω μπουτίκ του στην Φωκιλίδου, πραγματοποιείται τώρα στην πόρτα του «Inbi» του νέου sushi bar- restaurant που άνοιξε ο Δημήτρης Κιτσινέλης σε συνεργασία με τη Μαρίνα Βερνίκου, τον Μίλτο Καμπουρίδη, τον Δημήτρη Μπενάκη και την Τόνια Ανδρόνικου. Στον ίδιο ακριβώς χώρο που μέχρι πριν από λίγο φιγουράριζαν τα μοντελάκια από παγιέτες και swarofski του Παρίση σήμερα παρελαύονει σύσσωμη η αθηναική και καλλιτεχνική Αθήνα για να γευθεί σουσάκια με μπρικ, μάκι ρολς, τεμπούρες και σάκε.

Με τις zen αλλαγές που πραγματοποίηση3ε ο geial interior designer Γιώργος Μέρλος το μαγαζί παραπέμπει σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο, θέλοντας όμως πολύ δουλειά ακόμα για να φθάσει, τις τέλειες γεύσεις του “Nobu” και του «zumma». Το φαγητό είναι οκ, με προσωπικό γνώριμο από το ιστορικό και ανταγωνστιτικό “kiku” της Δημοκρατίτου, αλλά το μεγάλο ατού του “inbi” Που στα γιαπωνέζικα σημαίνει «ανεκπλήρωτος έρωτας» είναι ότι εδώ συχνάζει κάθε βράδι όλη η High Αθήνα!

Το μυστικό βρίσκεται στη στάνταρ αγαπημένη πελατεία του, η οποία κινείται μεταξύ Αντώνη Ρέμου, Δημήτρη Κοντομηνά, Κώστα Πηλαδάκη, Νατάσας Λιακουνάκου, Ελένης Κόκκαλη, Μαρίας Βιγκοπούλου, Βαγγέλη Μυτηλιναίου, Κώστα και  Χριστιάννας Καίσαρη, Όλγας Λαινοπούλου, Νάντιας Παπαιωάννου, Ηλία Ψινάκη, Αθανασίας Στέγγου, Χριστίνας Παππά, Μαρίκας Αρκέντη, Λένας Χασίδ και Μαριλένας Πναγιωτοπούλου που αλοιμονο και αν δεν της έχουν κρατήσει το αγαπημένο της πρώτο μεγάλο τραπέζι μπαίνοντας αριστερά και την έχουν «πετάξει» στο βάθος, εκεί όπου δεν υπάρχει ορατότηα για να τους «δεις και να σε δουν» και προτιμούν τα μεγάλα και lowprofile Ονόματα των τονάζ και της επιχειρηματικής ζωής, που θέλουν να είναι μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Γιατί στο “inbi» δεν πας μόνο για να φας αλλά για να συμμετέχεις, να φιλήσεις, να χαιρετήσεις ή να χαζέψεις όλους αυτούς που φιλιο –χαιρετιούνται.

Να κάνεις socializing, P.R. και gossiping λέγοντας πολλές φορές τη φράση «αγάπη μου». Να δεις το in love ζεύγος Παύλου Βαρδινογιάννη _ Τζίνας Αλοιμόνου, τον γιό της Ντόρας Μπακογιάννη, Κώστα με τη σεμνή και διακρικη σύζυγό του Κάλια, ακερφή του Μίλτου Καμπουρίδη το ζεύγος Γιάννη και Σοφίας Κούστα με το «δάσκαλο» Αλέκο Φασιανό και τη σύζυγό του Μαρίζα, να φιλήσεις το πάντα ευγενέστατο Μαρινάκι (Βερνίκου). Κατά τα άλλα, το Black cod είναι εξαιρετικό, το sake σερβίρεται στη σωστή θερμοκρασία, το σέρβις σβέλτο, ευγενικό, και επ’ ουδενί δουλικό με τις επώνυμες παρουσίες, η μουσική άσχετη η τσίκνα ενοχλητική και οι λίστες αναμονής ατελείωτες.

Για να κλείσετε τραπέζι την ίδια ημέρα είναι αδύνατο ακατόρθωτο ακόμα και με γενναιόδωρο μπουρμπουάρ στον μετρ, ακόμα και αν είναι κολλητή σας η κυρία Βερνίκου. Η πελατεία χωρίζεται σε γκρουπάκια 8.30 με 11.00 και 11.00 με 1.00 για να χωρέσουν όλοι που παραδόξως χειρίζονται επιδέξια τα τσόπστικς τους ενώ δεν λείπουν και τα προβλήματα με την υπερβολικά σπαρμένη πελατεία του που απαιτεί καλό τραπέζι, εδώ και τώρα!

Η ίδια γλυκιά, χάρμα οφθαλμών και αισθήσεων βαβούρα, του «Inbi» στα βόρεια προάστια ακούει στο όνομα «Qor». Πρόκειται για το talk of the town γιαπωνέζικο της Κηφισιάς που ανήκει στον Δημήτρη Κιτσινέλη και μέχρι πρότινος στον Claudio Coldebella.

 

Ταρτάρ, σολομού, black code και mango Mojito σε αφθονία γεύονται οι οικογένειες Λάτση και Βαρδινογιάννη, αλλά και η Χρυσή νεολαία των βορείων προαστίων με πρώτη και καλύτερη την Εριέττα Κούρκουλου με τις συμμαθήτριες της. Εδώ η «μάχη» για το τραπέζι δεν υφίσταται στο βαθμό του «Inbi», ίσως γιατί το μαγαζί είναι μεγαλύτερο, ίσως γιατί απουσιάζει η Μαρίνα Βερνίκου.    

 

Ο ανταγωνισμός στο Κολωνάκι, δεν έχει επηρεάσει την ιστορική «Ράτκα» της Χάρητος που εξακολουθεί κάθε βράδυ να είναι γεμάτη με τη δική της ντεστενγκέ πελατεία, όπως και το «Freud Oriental» του rock  Μανώλη Κονιωτάκη στην Ξενοκράτους.

 

Ο λαός θέλει sushi και το στοίχημα θα με το νέο «Κiku» που άλλαξε πρόσφατα ιδιοκτησία. Το απόλυτο εστιατόριο, προσωπικό στοίχημα του bonvivaut εφοπλιστή Λεωνίδα Γουλανδρή έμαθε στους Αθηναίους το τι εστί sushi πριν 16 περίπου χρόνια, όταν άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το Δεκέμβριο του 1993, και έγινε αμέσως meeting point για τους κοσμοπολίτες γνώστες της ιαπωνικής κουζίνας και της υψηλής αισθητικής όπως είναι ο Μανώλης Μαυρολέων, ο Χρήστος Παπαζής, ο Μιχάλης Χανδρής, και ο Μιχάλης Γουλανδρής.

Το «Kiku» (που στα ελληνικά σημαίνει χρυσάνθεμο» έναντι μεγάλης αμοιβής ( όπως φημολογείται για τα ελληνικά δεδομένα) πέρασε πρόσφατα από την ιδιοκτησία του Γουλανδρή στα χέρια του επιχειρηματία Γιάννη Κεντ και του Απόστολου Τραστέλη, γνωστού από τη «Σπονδή» του με τα αστέρια Michelin  και όχι μόνο.

Μάλιστα με e-mail εστάλη σε όλους τους καλούς πελάτες του «Κiku» δελτίο τύπου που τους ενημερώνει για τις αλλαγές και τα όσα θα ακολουθήσουν στο χώρο, δημιούργημα του Τάσου Ζέππου, που έκανε opening, στις 16 Οκτωβρίου. Ο χρόνος θα δείξει αν το φανατικό του κοινό που μετακόμισε στο «Inbi», θα ξαναγυρίσει….

Σφαίρα φυσικά πηγαίνει και το «Νobu» στον Αστέρα της Βουλιαγμένης που δεν βρίσκεις τραπέζι ούτε για δείγμα, καθώς είναι όλα κλεισμένα από τα ονόματα των οικογενειών Μαρτίνου, Τσάκου, Κανελλόπουλου, Λαιμού αλλά και όπως τους fan του Matsuhisa όπως ο αρχιτέκτονας Απόστολος Στεργιόπουλος. Τόσο το Νοbu της Μυκόνου, όσο και του Αστέρα, είναι τα μοναδικά γιαπωνέζικα εστιατόρια στην Ελλάδα που προσφέρουν το καλύτερο φαγητό, σέρβις και ατμόσφαιρα στηριζόμενα στη φιλοσοφία του Matsuhisa. Όλα τα υπόλοιπα προσπαθούν να τον φθάσουν…!  

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης