Πώς να γυμναστείτε ακόμα και όταν αυτό φαντάζει αδύνατο

Πώς να γυμναστείτε ακόμα και όταν αυτό φαντάζει αδύνατο

Πέντε απαντήσεις στις πιο συχνές «δικαιολογίες» που σας κρατούν μακριά από την άσκηση και την ονειρεμένη φυσική κατάσταση.

exerscisein
Όλοι και όλες έχουμε βρεθεί εκεί. Βάζετε στόχο να ασκείστε τακτικά, αλλά όταν έρχεται η στιγμή να κινηθείτε, το μυαλό σας εξαπολύει έναν χείμαρρο δικαιολογιών: Είμαι κουρασμένη. Κάνει κρύο έξω. Δεν θέλω να ξοδέψω χρήματα για ένα μάθημα και άλλα τέτοια.

 
Αυτά τα νοητικά «μπλοκαρίσματα» μπορεί να εξηγούν γιατί είναι τόσο δύσκολο να τηρήσετε την απόφαση που πήρατε στην αρχή της χρονιάς για ένα πιο fitness lifestyle.

 
Κλείσιμο
Πώς μπορείτε λοιπόν να τα ξεπεράσετε;

Το πρώτο βήμα, λένε οι ειδικοί, είναι να σταματήσετε να τα θεωρείτε αυτές τις σκέψεις ως «δικαιολογίες».

 
«Και μόνο η χρήση αυτής της λέξης μπορεί να υποδηλώνει ότι αποτύχατε και θα πρέπει να αισθάνεστε άσχημα για τη δύναμη της θέλησής σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι η αυτοκριτική και η ντροπή μπορούν στην πραγματικότητα να σας εμποδίσουν να επιτύχετε τους στόχους σας», δήλωσε η Katy Milkman, επιστήμονας συμπεριφοράς στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, στους New York Times.

«Αντ’ αυτού, επαναπροσδιορίστε τους λόγους για τους οποίους δεν ασκείστε ως γνήσια εμπόδια και καταστρώστε ένα σχέδιο για να τα ξεπεράσετε. Οι περισσότεροι από εμάς δεν χρειαζόμαστε απλώς έναν στόχο, αλλά συγκεκριμένα βήματα και στρατηγικές για να ακολουθήσουμε», σημείωσε.

Διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε να νικήσετε τα πιο συχνά εμπόδια που βάζετε στον εαυτό σας και σας κρατούν μακριά από τη γυμναστική.

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης