Η no1 beauty συνήθεια στην οποία μένω πιστή όλο το χρόνο

Η no1 beauty συνήθεια στην οποία μένω πιστή όλο το χρόνο

Και θα πρέπει να αποκτήσετε κι εσείς, αν δεν είναι ήδη μέρος της καθημερινότητάς σας.

210428124915_DSC_1490-scaled_1_
Διανύουμε αισίως τον 6ο μήνα συνεχόμενου lockdown (vol.2 ή 3;) και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αρχίσει να νιώθουμε κουρασμένοι με τον εγκλεισμό στο σπίτι. Και είναι λογικό, ακόμα κι αν συμφωνούμε πως τα μέτρα αυτά είναι απαραίτητα για την εξάλειψη του Covid-19. Ας δούμε όμως τα πράγματα από μία θετική πλευρά: κοιμόμαστε παραπάνω, έχουμε κάνει catch up στις αγαπημένες μας σειρές στο Netflix και έχουμε έρθει πιο κοντά με τα πρόσωπα του περιβάλλοντός μας. Έχουμε μάθει να φτιάχνουμε banana bread και τα σπίτια μας είναι πιο καθαρά και όμορφα διακοσμημένα από ποτέ. Φυσικά, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε και το γεγονός πως οι περισσότεροι έχουμε γίνει έστω και λίγο πιο fit με τόσο περπάτημα που έχουμε κάνει, στέλνοντας τον κωδικό 6. Plus, σύντομα θα μπορούμε να βγούμε ξανά στον έξω κόσμο και να δούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Τι γίνεται όμως με την περιποίηση και τις skincare ρουτίνες μας όλο αυτό το διάσημα; Ως beauty editor, μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις μου είναι να δοκιμάζω νέα προϊόντα και να διαπιστώνω ποια είναι τα πιο αποτελεσματικά και ποια θα μείνουν για πάντα μαζί μου. Ακόμα κι εγώ όμως, σε κάποιο σημείο κουράστηκα να κάνω κάθε βράδυ μάσκες για να γεμίσω λίγο ακόμα από τον χρόνο μου στο σπίτι. Η πρωινή και βραδινή ρουτίνα περιποίησης που εφάρμοζα άρχισε να περιλαμβάνει μόνο τα απολύτως απαραίτητα, όπως ο καθαρισμός και η ενυδάτωση. Ο απαράβατος κανόνας όμως ήταν και συνεχίζει να είναι ένας. Μιλάω φυσικά για την αντηλιακή προστασία.

Σίγουρα γνωρίζεις πόσο επιβλαβής μπορεί να είναι η ηλιακή ακτινοβολία για το δέρμα σου. Ο ήλιος κάνει καλό στη διάθεση, αλλά όχι στην επιδερμίδα, αφού μπορεί να προκαλέσει από φωτογήρανση και πανάδες, μέχρι εγκαύματα και καρκίνο. Παρόλα αυτά, ο περισσότερος κόσμος συνεχίζει να παραλείπει τη χρήση του ή να εφαρμόζει ένα αντηλιακό μόνο όταν κάνει ηλιοθεραπεία δίπλα στη θάλασσα. Ίσως είσαι κι εσύ “ένοχη” για αυτό. Όσο κι αν θα ήθελα να σου πω όμως πως “το κακό” μπορεί να συμβεί μόνο στις διακοπές στο νησί, αυτό δεν ισχύει. Ο ήλιος βλέπει την επιδερμίδα σου κάθε στιγμή της ημέρας, είτε βρίσκεσαι στην πόλη, είτε στην επαρχία, είτε έχει λιακάδα, είτε συννεφιά. Είναι μία συνήθεια που πρέπει να έχεις και να εφαρμόζεις 365 μέρες το χρόνο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης