Τα πρόσωπα «προδίδουν» την ΕΡΤ και οι νέοι άντρες προτιμούν Eurovision

Τα πρόσωπα «προδίδουν» την ΕΡΤ και οι νέοι άντρες προτιμούν Eurovision

Μεγάλη βραδιά η χθεσινή, όχι μόνο για την πρόκριση της Κύπρου αλλά και για τη νέα διαφωνία

foureira
Η ΕΡΤ έχει κάνει σπουδαία, μεγάλα βήματα στον τομέα της μυθοπλασίας και έχει επιλέξει κάποιες εκπομπές που την έβγαλαν ασπροπρόσωπη. Στην τελευταία κατηγορία ανήκουν το «Στούντιο 4», το «Μουσικό Κουτί» και τα «Πλάνα με ουρά». Δυστυχώς τα προβλήματα που εμφανίζουν άλλα προγράμματα είναι εμφανή. Όπως για παράδειγμα το «Νύχτα στάσου», το οποίο εξαρχής έμοιαζε καταδικασμένο. Όπως και πολλές άλλες εκπομπές που σημειώνουν 1% τηλεθέαση. Και που στις περισσότερες περιπτώσεις ευθύνονται τα πρόσωπα τα οποία δεν «τραβάνε». Αυτό το κακό σενάριο επαναλήφθηκε και στην παρουσίαση του Ημιτελικού της Eurovision. Δύο ταλαντούχα πλάσματα, γιατί η ισοπέδωση που επιχειρείται δεν είναι σωστή, εγκλωβίστηκαν σε κάτι που δε γνώριζαν και μάλλον δεν τους πολυάρεσε. Μέσα σε λίγο χρόνο κλήθηκαν να υπηρετήσουν μία παρουσίαση η οποία έχει τεράστιες απαιτήσεις σε επίπεδο πληροφοριών. Οσο κι αν προσπάθησαν δεν μπόρεσαν να αφομοιώσουν την ιστορία ενός θεσμού με πολλούς και απαιτητικούς φαν. Δεν ξέφυγαν από το κείμενο που είχε γραφτεί γι αυτούς και δεν μπόρεσαν να βγάλουν το δικό τους προσωπικό στίγμα σε μία βραδιά που αν μη τι άλλο αυτό χρειάζεται. Εκαναν λάθη, αγχώθηκαν, εγκλωβίστηκαν και στο τέλος άκουσαν τα σχολιανά τους.


Ο Θανάσης Αλευράς και ο Ζερόμ Καλούτα κάνουν πολλά και επιτυχημένα. Δεν κρίνεται η καριέρα τους από την Eurovision. Απλώς η ΕΡΤ τους εξέθεσε. Και το ίδιο συνέβη πέρυσι με την Τζένη Μελιτά, η οποία δεν άρεσε στο συγκεκριμένο πόστο. Και αν και ο κόσμος το εξέφρασε με κάθε τρόπο, η ΕΡΤ επανέλαβε το ίδιο λάθος δίνοντας της μία εκπομπή και φέτος, δίχως αρχή, μέση και τέλος, προχειροστημένη και ανέμπνευστη. Ας έβαζε μία ομάδα δημοσιογράφων που γνωρίζουν καλά τον θεσμό να φτιάξει δέκα θεματικά βίντεο κι ένα ζευγάρι να τα πασάρει. Τόσο δύσκολο είναι;

Κλείσιμο
Το πιο άστοχο σχόλιο ακούστηκε από την Ελιάνα Χρυσικοπούλου, στην εκπομπή «Ελένη», η οποία σήμερα απαξιώνοντας την κριτική σκέψη και στάση πρότεινε να γίνει με AI (τεχνητή νοημοσύνη) η παρουσίαση, για να αποφευχθούν επιτέλους τα σχόλια... Προφανώς έκανε πλάκα.

Φτάνοντας στην ουσία της χθεσινής βραδιάς, ας παραδεχτούμε ότι εκτός από το γεγονός ότι η Eurovision πάντα θα αρέσει και θα παρασύρει τα τηλεοπτικά πλήθη, η Ελένη Φουρέιρα οδήγησε το «άρμα» στην κορυφή. Υπέροχη εμφάνιση, σόου με λαμπερά συστατικά και φυσικά μία γυναίκα που γνωρίζει πολύ καλά τι θα πει performance.


Από τα αξιοσημείωτα της βραδιάς η τηλεθέαση στους άνδρες 18 -24 που άγγιξε το 43,1%, που ήταν και το μεγαλύτερο ποσοστό σε επιμέρους κοινά. 29% στα παιδιά και 35% στα κοινά ανώτερου μορφωτικού επιπέδου. Ωραία στοιχεία για πολλή συζήτηση.

Επιστροφή στα τρέχοντα. Μπορεί να ολοκληρώνεται η σειρά «Μην αρχίζεις την μουρμούρα» στον Alpha αλλά δεν θα είναι η μοναδική αλλαγή στον προγραμματισμό της σεζόν. Και η πολυαναμενόμενη «Παναγιά της φωτιάς» παίρνει αναβολή για το β’ μισό της σεζόν λόγω απαιτητικών γυρισμάτων. Αλλά και το «Deal», εάν και εφόσον δεν βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο στην παρουσίαση δεν πρόκειται να βγει.

Στον ΣΚΑΪ οι αποφάσεις μάλλον δείχνουν κατάργηση κάθε ζωντανής ψυχαγωγικής εκπομπής και στροφή σε μαγνητοσκοπημένα προγράμματα και φουλ του ριάλιτι στο prime time.

Αναμονή για τις οριστικές αποφάσεις στην πρωινή ζώνη του Mega. Δεν θα αργήσουν πολύ. Μετά τις Ευρωεκλογές όλα θα ανακοινωθούν.
Το τηλεοπτικό ρεπορτάζ συχνά πυκνά παρασύρεται από λάθος πληροφορίες. Μπορώ να το βεβαιώσω και η ίδια… Προς απόδειξη αυτού, θα πω ότι για κάποια ονόματα υπάρχουν πληροφορίες ή μάλλον ειδήσεις, που δεν έχουν βγει σε ρεπορτάζ και αφορούν πρόσωπα της πρώτης γραμμής: δύο άνδρες παρουσιαστές (κορυφή) και μία γυναίκα (επίσης κορυφή) και ένα πρόσωπο που δουλεύει ως συνεργάτης σε πάνελ και διεκδικείται από τουλάχιστον τρεις εκπομπές.

Ε, φαντάζομαι δεν θέλετε κι άλλο κουίζ. Στο πιάτο τα έδωσα.


Ειδήσεις σήμερα

Πέθανε ο «Γκέμπελς» της Βόρειας Κορέας - Πώς καλλιέργησε την προσωπολατρία προς τη δυναστεία των Κιμ

Κινεζικό δίκτυο e-shop πίσω από μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον κόσμο - Εξαπάτησε πάνω από 800.000 ανθρώπους

Διπλό ριφιφί από διαρρήκτες σε εταιρεία εμπορίας χρυσού στον Πειραιά - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης