Γιώργος Παπαδόγαμβρος: O ράφτης των διασήμων έχει ντύσει 3.500 γαμπρούς

Γιώργος Παπαδόγαμβρος: O ράφτης των διασήμων έχει ντύσει 3.500 γαμπρούς

papadogamvros-bruno-cirilio

Ένα ιδιαίτερο ρεκόρ έχει σπάσει ο Γιώργος Παπαδόγμαβρος, ο ράφτης των διασήμων. Στο ατελιέ του στην Κηφισιά έχουν ράψει το γαμπριάτικο κουστούμι τους περισσότεροι από 3.500 γαμπροί. Ανάμεσά τους, πολλά από τα μεγαλύτερα ονόματα του επιχειρείν, της πολιτικής, του θεάματος, αλλά και του αθλητισμού.

Ο Παπαδόγαμβρος έχει κατακτήσει πλέον τον τίτλο του «γκουρού» του ανδρικού κουστουμιού και στους πελάτες του περιλαμβάνονται άνθρωποι τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γιάννης Αντετοκούμπο και ο Σάκης Ρουβάς.


Ειδικά στο γαμπριάτικο κουστούμι, ο Παπαδόγαμβρος έχει γράψει ιστορία  και πλέον διάσημοι και μη τον επιλέγουν για να επιμεληθεί την εμφάνισή τους στην τελετή του γάμου.

Από το γνωστό επιχειρηματία Θοδωρή Κυριακού και το Σάκη Ρουβά, μέχρι τον Ανδρέα Σάμαρη ή τον Βλάντον Γιάνκοβιτς, τα γνωστότερα ονόματα αλλά και χιλιάδες γαμπροί επιλέγουν τον Παπαδόγαμβρο για την, σημαντικότερη ίσως, εμφάνιση της ζωής τους.

Ο Παπαδόγαμβρος άλλαξε το παιχνίδι όταν το 1998 ήρθε από την Ιταλία όπου ζούσε και άνοιξε το ατελιέ του στην Κηφισιά. Όπως ο ίδιο λέει του έκανε εντύπωση ότι το μόνο που ενδιέφερε στο γάμο ήταν η νύφη. «Ο γαμπρός συνήθως πήγαινε στο γάμο με ένα, καλό ίσως, αλλά συνηθισμένο κουστούμι. Περνούσε απαρατήρητος, δεν τον ξεχώριζες από τους καλεσμένους. Αυτό δεν μου άρεσε και αποφάσισα να το αλλάξω. Δεν μπορείς να παντρεύεσαι και να μοιάζεις με δικηγόρο στο δικαστήριο».

Ο Παπαδόγαμβρος πιστεύει ότι ο γάμος, εκτός από καθοριστική προσωπική, κοινωνική και θρησκευτική στιγμή για τους ανθρώπους είναι και μια παράσταση. «Κάθε γάμος είναι και μια παράσταση. Έχει λοιπόν σημασία και πώς παρουσιάζεται ο γαμπρός, πρέπει το κουστούμι να είναι ξεχωριστό, να ταιριάζει με εκείνα του γαμπρού και των συγγενών, πρέπει επίσης τα υφάσματα να είναι εξαιρετικής ποιότητας, ενώ όλα βέβαια κρίνονται στο στιλ».

Ο Παπαδόγαμβρος έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην εμφάνιση του γαμπρού, φτιάχνοντας χειροποίητα κουστούμια ειδικά για την περίσταση, με το κάθε ένα να ταιριάζει στην προσωπικότητα, την εμφάνιση και το χαρακτήρα του γαμρπού. Από τότε μέχρι σήμερα, στο ατελιέ του Παπαδόγαμβρου έχουν ράψει το κουστούμι τους πάνω από 3.500 γαμπροί ανάμεσά τους γνωστά ονόματα από το χώρο της πολιτικής και των επιχειρήσεων καθώς και πολλοί καλλιτέχνες και αθλητές.

Ειδικά στον αθλητικό χώρο, ο Παπαδόγαμβρος θεωρείται «γκουρού» γιατί ήταν ο πρώτος που προσάρμοσε την φινετσάτη, μεσάτη ιταλική γραμμή στα χειροποίητα κουστούμια στα ιδιαίτερα και απαιτητικά σώματα των γυμνασμένων αθλητών.

Δεν είναι τυχαίο ότι στους ανθρώπους που ντύθηκαν γαμπροί από τον Παπαδόγαμβρο περιλαμβάνονται  ο Σάκης Ρουβάς, οι ηθοποιοί Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Δημήτρης Μακαλιάς,, ο τραγουδιστής Χρήστος Μενιδιάτης, αλλά και πολλοί μπασκετμπολίστες όπως ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Σοφοκλής Σκορτσιανίτης, ο Μπράιαντ Ντάστον, ο Δημήτρης Μαυροειδής, ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο Βλάντον Γιάνκοβιτς και πολλοί άλλοι.

Από το χώρο του ποδοσφαίρου,  ο Μπρούνο Τσιρίλο, ο Ανδρέας Σάμαρης, ο Αντώνης Πετρόπουλος και πολλοί άλλοι ποδοσφαιριστές.

papadogamvros-royvas
Ο Γιώργος Παπαδόγαμβρος με το Σάκη Ρουβά

 





papadogamvros-bruno-cirilio
O Γιώργος Παπαδόγαμβρος (αριστερά), κουμπάρος στο γάμο του Μπρούνο Τσιρίλο.
printezis
Ο Γιώργος Πρίντεζης με το γαμπριάτικο κουστούμι
danston-kai-nyfi
Ο Μπράιαντ Ντάστον με τη νύφη
charalambopoulos
Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος
vasilopoulos
Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος
makalias-
Ο ηθοποιός Δημήτρης Μακαλιάς με τη νύφη

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης