Kate Moss: Κοριτσάκι ετών… 38 αλλά αξεπέραστη!

Kate Moss: Κοριτσάκι ετών… 38 αλλά αξεπέραστη!

Οι σχέσεις με τα κακά αγόρια, οι υπέρογκες αμοιβές, τα ναρκωτικά και ένα σούπερ μόντελ με διαχρονική αξία

Kate Moss: Κοριτσάκι ετών… 38 αλλά αξεπέραστη!
Μετά την δεκαετία του ‘90 ο κόσμος της μόδας δεν θα είναι πια ο ίδιος, γιατί ήρθε η μια και μοναδική Kate Moss. Τριάντα χρόνια μετά και είναι ακόμα εδώ!  Δεν υπάρχει μοντέλο που να την έχει ξεπεράσει στο στιλ αλλά και στην διαχρονικότητα. Το φαινόμενο της Kate Moss δεν έχει προηγούμενο. Μακριά από τα απόλυτα πρότυπα ομορφιάς και λίγα εκατοστά πιο κάτω από αυτό που θεωρούνταν ύψος μοντέλου, η Moss «ανακαλύφθηκε» σε ένα αεροδρόμιο, γυρνώντας από διακοπές με την μητέρα της. Την καθιέρωσε ο φωτογράφος Mario Testino, συστήνοντας την σε μεγάλους μόδιστρους και επιβάλλοντάς την στα ντεφιλέ.

Το ισχνό, σχεδόν αγορίστικο σώμα της έφερε νέα μόδα στην πασαρέλα, καθώς τα γεμάτα καμπύλες κορμιά της Cindy Crowford και της Naomi Cambell, κυριαρχούσαν μέχρι τότε στα ντεφιλέ. Η Kate Moss, με το ιδιαίτερο πρόσωπο που ήταν εκτός των κλασικών προτύπων ομορφιάς κατάφερε όμως να παραμείνει η απόλυτη εκπροσώπηση της έννοιας του μοντέλου μέχρι να εμφανιστεί βέβαια η Gisele. Αλλά και μετά την «τρέλα» με την Gisele, που πολλοί λένε ότι τα μήλα και τα σχιστά της μάτια θυμίζουν Kate Moss, όλοι πάλι επέστρεψαν στο αυθεντικό προϊόν, την ίδια την Moss.

Από πολύ νωρίς το μοντέλο δημιούργησε ένα μύθο γύρω από το όνομα της. Σχέσεις με κακά αγόρια όπως ο Johnny Depp, o εκδότης Jefferson Hack, o τραγουδιστής Pete Doherty και ο απόλυτος ροκ σταρ των Kills, Jamie Hince τον οποίο και παντρεύτηκε το προηγούμενο καλοκαίρι.

Το σκάνδαλο με τον εθισμό της στην κοκαΐνη, την έκανε απλά πιο ακριβοπληρωμένη και άρα πιο πλούσια.  Το μεγαλύτερο ατού της Kate Moss όμως ήταν, είναι και από ότι θα φαίνεται θα είναι, το στυλ της. Είναι το απόλυτο fashion icon εδώ και είκοσι χρόνια από τότε που πρωτοξεκίνησε να φωτογραφίζεται σε προσωπικές της στιγμές σε δρόμους και πάρτι από τους paparazzi. Το vintage κίτρινο φόρεμα που είχε βάλει στα γενέθλια της άφησε εποχή. Καθιέρωσε το τζιν σορτσάκι, τα μπαλαρινέ παπούτσια, τα δερμάτινα γιλέκα, τα αχτένιστα μαλλιά, τις γούνες, τα οπάκ καλτσόν αλλά και το γυμνό πόδι ελαφρώς μαυρισμένο μαζί με εξαντρίκ τακούνια, χειμώνα καλοκαίρι.

Μοιάζει με κοριτσάκι ενώ είναι κιόλας 38 ετών και μάλλον θα παραμείνει. Η καμπάνια της για τον οίκο Agent Provocateur πριν κάποιες σεζόν το απέδειξε περίτρανα και τα συνεχή εξώφυλλα σε περιοδικά, όπου εκθρονίζει 18άρες με ευκολία δείχνουν πως η Kate Moss είναι ακόμα η βασίλισσα του στυλ και η αγαπημένη όλων των μόδιστρων του κόσμου.
Κλείσιμο

Αλλά και όχι μόνο των μόδιστρων καθότι οι σημαντικότεροι εικαστικοί του αιώνα μας έχουν φιλοτεχνήσει έργα με την μορφή της. όπως ο Lucien Freud που την ζωγράφισε έγκυο, κ το έργο πουλήθηκε για 4 εκατ. δολάρια, ή ο Marc Quinn που έφτιαξε το ομοίωμα μας από ατόφιο χρυσάφι. Κι ακόμα κι αν προχτές η 9χρονη κόρη της δήλωσε στον Βρετανικό Τύπο ότι θέλει να γίνει μοντέλο, δεν υπάρχει περίπτωση η μαμά να αποσυρθεί σύντομα έχουμε μάλλον να δούμε πολύ Kate ακόμα!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης