Μαρία - Ολυμπία, η νέα πρέσβειρα του Οίκου Bvlgari
maria-olympia-arthrou

Μαρία - Ολυμπία, η νέα πρέσβειρα του Οίκου Bvlgari

Ο Bvlgari και η κόρη του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ υμνούν την υψηλή αισθητική και τις ελληνικές ρίζες σε μια πολύκροτη συνεργασία για τις νέες τσάντες του ιστορικού οίκου

Μοιάζει σαν να το έκανε όλη της τη ζωή. Στην καμπάνια για τη νέα τσάντα Bvlgari Roma, που γυρίστηκε από το διάσημο δίδυμο Bruno+Nico Mossevelde, η Ολυμπία της Ελλάδας πρωταγωνιστεί και οικειοποιείται το πολυτελές αξεσουάρ με απόλυτη φινέτσα.

«Είμαι παλιά θαυμάστρια του οίκου», αναφέρει στο «Gala» η ίδια, αφού πρωταγωνίστησε στην παρουσία της νέας συλλογής του στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας. «Ετσι, όταν μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία να γίνω πρέσβειρα της νέας τσάντας του, την άρπαξα».


Η νέα γυναικεία τσάντα Bvlgari Roma παραπέμπει, όπως υποδηλώνει το όνομά της, στην πολιτιστική κληρονομιά της Αιώνιας Πόλης. Κατασκευασμένη από εύπλαστο και ανθεκτικό δέρμα μοσχαριού, κοσμείται με ένα μεταλλικό ημικύκλιο χαραγμένο με το εμβληματικό λογότυπο του οίκου, σε μια σαγηνευτική αντίθεση με το δομημένο σχήμα της. «Με τον απλό, κομψό σχεδιασμό και τις εμβληματικές γραμμές, αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα της δεξιοτεχνίας του Bvlgari», σχολιάζει η Μαρία-Ολυμπία.
Διαθέσιμη σε αποχρώσεις εμπνευσμένες από πολύτιμους λίθους -Vivid Emerald, Truly Tourmaline, Saffron Amber, Foggy Opal, Ivory Opal-, δεν περνά απαρατήρητη. Αντίθετα, έχει γίνει ήδη το αντικείμενο του πόθου από γυναίκες σε όλο τον κόσμο που αναζητούν φίνα αξεσουάρ που φοριούνται όλη τη μέρα.

«Η Bvlgari Roma ολοκληρώνει ιδανικά τις εμφανίσεις μου. Είναι η τέλεια τσάντα για την καθημερινότητα», καταλήγει η Μαρία-Ολυμπία, ενώ ο ξένος Τύπος σχολιάζει: «Ο Bvlgari μαζί με την πριγκίπισσα της Ελλάδας σηματοδοτούν την eleganza της νέας εποχής». Η νέα καμπάνια του ιστορικού οίκου έτρεξε μέσω Διαδικτύου και παρότι συμμετέχουν διασημότητες όπως η Πόπι Ντελεβίν, το βασικό πρόσωπο είναι η κόρη του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ.

«Με τον απλό, κομψό σχεδιασμό, η νέα τσάντα Bvlgari Roma είναι ένα εξαιρετικό δείγμα της δεξιοτεχνίας του οίκου».

Η Μαρία-Ολυμπία, βαφτισιμιά του βασιλιά Καρόλου Γ’ της Μεγάλης Βρετανίας, είχε την ευκαιρία να μπει από παιδί στα μεγάλα σαλόνια της μόδας, την οποία και σπούδασε, αλλά και της τέχνης. Στο παρελθόν η μητέρα της πόζαρε για καλλιτέχνες όπως ο Αντι Γουόρχολ, ενώ σήμερα είναι στενή φίλη του Ιταλού σχεδιαστή Βαλεντίνο αλλά και της Μαίρης Κατράντζου. Τη λατρεύει τόσο ώστε τελευταία ντύνεται σχεδόν αποκλειστικά με δημιουργίες της, ενώ οι δεσμοί της με τη διεθνή Ελληνίδα έγιναν ακόμα πιο στενοί όταν η Μαρί-Σαντάλ βάφτισε τον γιο της τον Σεπτέμβριο του 2022.

Με τη μητέρα της, λοιπόν, η Μαρία-Ολυμπία βρέθηκε από την εφηβεία να παρακολουθεί από τη front row σόου των Εβδομάδων Μόδας σε Μιλάνο, Παρίσι και Νέα Υόρκη. «Ηταν μια ημέρα πρoτού κλείσω τα 11 χρόνια μου. Είχαμε πάει οικογενειακώς στη Ρώμη και βρέθηκα να κάθομαι στα γόνατα του πατέρα μου να παρακολουθώ επίδειξη του οίκου Valentino», θυμάται χαρακτηριστικά. «Η μητέρα μου επέλεγε πάντα υψηλή ραπτική, όπως και η γιαγιά μου. Από τη γιαγιά μου έχω κληρονομήσει το feeling μιας άλλης εποχής.

«Θυμάμαι στα 11 μου, βρισκόμασταν στη Ρώμη και βρέθηκα να παρακολουθώ σόου του Valentino στα γόνατα του πατέρα μου»

Τότε που δεν αφορούσε κανέναν το ποιος κάθεται front row. Οι καλεσμένοι πήγαιναν για να δουν μόδα αποκλειστικά από τα μοντέλα στην πασαρέλα. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει, γι’ αυτό και ένιωθα νευρικότητα όταν ξεκίνησα να κάθομαι στην πρώτη σειρά», έχει ομολογήσει στο παρελθόν.

Παρότι αποφοίτησε από το κορυφαίο πανεπιστήμιο New York University με πτυχίο στο Fashion Business & Marketing, η υψηλή ραπτική είχε πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά της. Οταν η εταιρεία Pretty Ballerinas της έδωσε την ευκαιρία να εκφράσει αυτό το πάθος, η συλλογή που σχεδίασε έγινε ανάρπαστη. «Κάπου στα 16 ή 17 μου έκανα πρακτική εξάσκηση στο Christian Dior Couture στο Παρίσι. Ηταν το δεύτερο καλοκαίρι του Ραφ Σίμονς εκεί.

Ηταν απίστευτο όλο αυτό που βίωσα, η διαδικασία βήμα προς βήμα πίσω από κάθε δημιουργία. Είναι ένας μαγικός κόσμος. Ομως υπήρχαν τόσοι πολλοί ασκούμενοι απόφοιτοι με μεγαλύτερη εμπειρία από μένα που στην πρώτη επίδειξη που συμμετείχα ως συνεργάτης απλώς φορούσα τα παπούτσια στα μοντέλα», θυμάται το ξεκίνημά της στον χώρο.

Ακολούθησε το σχεδιαστικό δίδυμο Dolce & Gabbana, οι οποίοι αναγνώρισαν την ιδιαίτερη κομψότητά της και την ανέβασαν στην πασαρέλα σε μία από τις πιο πολυσυζητημένες επιδείξεις τους, στην Εβδομάδα Μόδα του Μιλάνου το 2017. Με έντονη παρουσία στα social media, οι εμφανίσεις της γίνονται viral ενώ περιοδικά και sites την προβάλλουν με εκτενή αφιερώματα. Η Μαρία-Ολυμπία είναι ίσως η πιο επιδραστική πριγκίπισσα του κόσμου και brands-κολοσσοί προσφέρουν χρυσάφι για ένα συμβόλαιο μαζί της. Μάλλον σωστά ψιθυρίζεται στα κοσμικά σαλόνια ότι «η Μαρία-Ολυμπία σπούδασε Μάρκετινγκ Μόδας, το οποίο της έμαθε πώς να πουλάει πάνω απ’ όλα τον εαυτό της!».

Από τον αρραβώνα στον γάμο
Η Μαρία-Ολυμπία ήρθε κοντά με τον οίκο Bvlgari όταν πέρυσι σχεδίασε γι’ αυτόν η οικογενειακή φίλη Μαίρη Κατράντζου. Στην τελευταία Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι εκείνη έδωσε το «παρών» επιλέγοντας μια εκθαμβωτική τουαλέτα Versace, την οποία ανέδειξε με κοσμήματα και τσάντα του αγαπημένου της οίκου.

Λίγες ημέρες μετά, έτρεξε η καμπάνια με την ίδια πρέσβειρα του οίκου για τις νέες του τσάντες. Για τα επόμενα χρόνια όλες οι δημόσιες εμφανίσεις της θα φέρουν την υπογραφή Bvlgari, σε ένα επιτυχημένο ταίριασμα που συνδυάζει διακριτική πολυτέλεια, αυθεντική λάμψη αλλά και ελληνική καταγωγή.
«Ο οίκος Bvlgari είναι πολύ περήφανος για τις ελληνικές ρίζες του», δηλώνει η Μιρέια Λόπεζ Μοντόγια, διευθύνουσα σύμβουλος αξεσουάρ και Managing Director του οίκου. «Οι ρίζες αυτές αφηγούνται την ιστορία ενός οραματιστή, ο οποίος στα τέλη του 19ου αιώνα με μεγάλο θράσος και αποφασιστικότητα έφτασε στην Ιταλία, δημιουργώντας αυτό που είναι σήμερα ένα από τα πιο φημισμένα κοσμηματοπωλεία στον κόσμο. Το ότι η Μαρία-Ολυμπία είναι Ελληνίδα είναι σίγουρα κάτι που μας αρέσει ιδιαίτερα».

Για την Ιστορία, ο ιδρυτής του οίκου Σωτήρης Βούλγαρης ξεκίνησε ως αργυροχόος από την Παραμυθιά της Ηπείρου για να κατακτήσει τον κόσμο. Ανοιξε καταστήματα στα πιο κοσμοπολίτικα μέρη της Γης, επέβαλε τα κοσμήματά του στη διεθνή αριστοκρατία και έκανε τους ανταγωνιστές του να προσπαθούν μάταια να τον αντιγράψουν. Το ίδιο συνέβη αργότερα και με τα αξεσουάρ, όπως οι περίφημες τσάντες που δημιουργούν τις δικές τους τάσεις. «Από το 1884 το δημιουργικό όραμα του Bvlgari έχει ριζώσει βαθιά στη μοναδική κληρονομιά της γενέτειράς του Ρώμης», λέει η Λόπεζ Μοντόγια.

«Ο Bvlgari είναι πολύ περήφανος για τις ελληνικές ρίζες του. Το ότι η Μαρία-Ολυμπία είναι Ελληνίδα είναι σίγουρα κάτι που μας αρέσει»

«Τώρα, αντλώντας για άλλη μια φορά έμπνευση από τη μακραίωνη ιστορία και την απαράμιλλη ομορφιά της Αιώνιας Πόλης, παρουσιάζει την τσάντα Bvlgari Roma, η οποία μεταφράζει το μοναδικό DNA του οίκου σε ένα σύγχρονο και εκλεπτυσμένο σχέδιο. Το σχήμα της λαβής επιβάλλει το δικό του συμβολικό trend, καθώς πάνω του είναι χαραγμένο το λογότυπο του οίκου με κεφαλαία γράμματα.

Ηταν το 1975 όταν ο ιδρυτής του οίκου τόλμησε για πρώτη φορά να χρησιμοποιήσει το λογότυπό του ως στοιχείο σχεδίασης χαραγμένο στην όψη ενός ρολογιού, μια επιλογή που εκείνη την εποχή αποτελούσε πρωτοφανή καινοτομία», εξηγεί. Οσο για τη Μαρία-Ολυμπία, «είναι ένα κορίτσι που το παρακολουθώ εδώ και καιρό αλλά γνώρισα πρόσφατα, και που με τη γοητεία και τη φινέτσα της απογειώνει τις δημιουργίες μέσα από τον φακό των Bruno+Nico Van Mossevelde. Δεν υπήρχε ιδανικότερο πρόσωπο για κάτι τέτοιο».

Ειδήσεις σήμερα:

Φιλί και διπλωματία: Από τον Μπρέζνιεφ και τη Μέρκελ, ως τον «γύπα» Κροάτη υπουργό Εξωτερικών


Ο Τσακαλώτος έδειξε την έξοδο από το ΣΥΡΙΖΑ - «Υπάρχει χώρος για νέο κόμμα»


«Πεθαίνει το μωρό» - Η μαρτυρία του οδηγού που μετέφερε το βρέφος που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε στον Βόλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης