Ιωάννα Μπέλλα: Κρέμασαν στο τσιγκέλι τη Σταρ Ελλάς

Ιωάννα Μπέλλα: Κρέμασαν στο τσιγκέλι τη Σταρ Ελλάς

Η δήλωσή της ότι όλες οι γυναίκες έχουν φάει χαστούκι ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων - Εντυπωσιακή διαδρομή στα... media και στα social media για το κορίτσι του Next Top Model

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
bella_main01
Για χάρη της Ιωάννας Μπέλλα, μεταξύ άλλων το ριάλιτι μόδας του STAR «Next Top Model» τιμωρήθηκε με πρόστιμο και αλλαγή σήμανσης. Αιτία, σε ό,τι την αφορά, τα προσβλητικά σχόλια και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί που δέχθηκε στο κάστινγκ του πρώτου επεισοδίου με αφορμή τις πλαστικές επεμβάσεις όπου υποβλήθηκε και οι οποίοι την έκαναν να ξεσπάσει σε λυγμούς on camera.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας έκανε καταγγελία, τα πλάνα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των πρωινών και μεσημεριανών εκπομπών και η φράση του κριτή του ριάλιτι Δημήτρη Σκουλού «Οχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές» ως φωνητική λεζάντα στην εικόνα της έγινε το πιο πολυσυζητημένο ερέθισμα των κοινωνικών δικτύων εκείνο το διάστημα. Λίγους μήνες μετά, η Ιωάννα Μπέλλα καλεσμένη στο «The 2night show» του Γρηγόρη Αρναούτογλου μεταξύ τυρού και αχλαδίου, φορώντας μοβ μάξι φόρεμα και έχοντας πλατύ χαμόγελο είπε: «Και ποια γυναίκα δεν έφαγε χαστούκι σε έντονο καβγά». Η αντίδραση του κόσμου θύμιζε τσουνάμι που προκάλεσe Ρίχτερ διψήφια.

bella03
Στο«The 2night show» του Γρηγόρη Αρναούτογλου η Ιωάννα Μπέλλα έκανε την επίμαχη δήλωση «ποια γυναίκα δεν έχει φάει ένα χαστούκι»

Ηταν θέμα χρόνου να γίνει το μοιραίο λάθος. Να χρησιμοποιηθεί με άνεση και ευκολία, με άγνοια και απουσία συναίσθησης μια σοβαρή φράση ανάμεσα σε διάφορες χαριτωμένες κοινοτοπίες μιας συνέντευξης που τελικά αποδείχθηκε μοιραία.

Ηταν θέμα χρόνου επίσης η Ιωάννα Μπέλλα να πέσει θύμα της ματαιοδοξίας της και της ακατάσχετης και ατέρμονης μανίας της να βρει τηλεοπτική και όχι μόνο διέξοδο. Η Ιωάννα, προσπαθώντας να τραβήξει τα φώτα πάνω της, να ανέβει στο βάθρο και να βρει ένα τηλεοπτικό πόστο έπεσε μέσα στην παγίδα στην οποία η ίδια είχε πέσει εν αγνοία της στο παρελθόν. Αν και θύμα βίας -είχε και παλαιότερα δηλώσει στο oneman.gr ότι είχε φάει μπουνιά και χαστούκι από σύντροφό τη- παρουσίασε τον εαυτό της ως λεκτικό θύτη εναντίον των θυμάτων. Απενοχοποίησε τη σοβαρότητα της βίας που έχουν υποστεί κακοποιημένες γυναίκες παρουσιάζοντας το χαστούκι σαν κάτι τόσο συνηθισμένο όπως το φρέντο καπουτσίνο.

H ανάρτηση-απολογία στο Instagram

Κλείσιμο
Τις αντιδράσεις που ακολούθησαν τη μοιραία φράση της η Ιωάννα τις πληροφορήθηκε στην Μπανγκόκ όπου βρίσκεται προκειμένου να συμμετάσχει στα καλλιστεία Miss Universe 2018 ως Σταρ Ελλάς. Συγκεκριμένα, επέλεξε να κάνει μια ανάρτηση στο Instagram και να απολογηθεί για όσα είπε, τα οποία δεν τα εννοούσε αλλά τα είπε για να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα. Γιατί, ως γνωστόν, στα ελληνικά late night shows είναι κατανυκτική η ατμόσφαιρα, οπότε πήρε την πρωτοβουλία η εστεμμένη να το γυρίσει στο τσακίρ κέφι με τις σφαλιάρες.

Ως κατακλείδα στο κάπως τυποποιημένο και ενδεχομένως καθ’ υπαγόρευση των μάνατζερ κείμενο δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα καλλιστεία και μάλιστα να επισημάνει ότι «βασίζομαι στην υποστήριξή σας» για να πάει καλά. Σε ένα σημείωμα, λοιπόν, που η Σταρ Ελλάς προσπάθησε να μαζέψει όσα λανθασμένα είπε για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η βία κατά των γυναικών, εκείνη θεώρησε ότι πρέπει να αναφερθεί και στον διαγωνισμό ομορφιάς.

Ο δεύτερος γύρος κριτικής ξεκίνησε και, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν θα τελειώσει γρήγορα. Λίγο πριν και λίγο μετά τη συγκεκριμένη ανάρτηση σε μαύρο φόντο, η Ιωάννα Μπέλλα ανέβαζε βίντεο και φωτογραφίες από την εμπειρία της στον διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς. Χαμογελαστή, λαμπερή και ξένοιαστη. Ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Δυστυχώς, η Ιωάννα Μπέλλα δεν κατάφερε να καταλάβει το ολίσθημα, δεν έχει μάλλον συνειδητοποιήσει πλήρως τη σοβαρότητα του θέματος.

Και μάλλον δεν είναι η τελευταία φορά που απασχολεί τη δημοσιότητα με λάθος τρόπο ενώ διαθέτει όλα τα προσόντα για να το κάνει με τον σωστό.

Από τη Βέροια στην Ταϊλάνδη ένα κάστινγκ δρόμος

Κόρη μεγαλοβιομηχάνου κρέατος από τη Βέροια, η Ιωάννα μεγάλωσε απλά και συνάμα ιδιαίτερα, μακριά από τη συνθήκη της πόλης που θέλει τα παιδιά να βιώνουν φρενήρεις ρυθμούς από τα γεννοφάσκια τους. Το εξομολογήθηκε και η ίδια πριν από περίπου έναν χρόνο σε συνέντευξή μας στο «ΘΕΜΑ». «Είμαι καθαρόαιμο παιδί της επαρχίας. Ως παιδί ήμουν πολύ ήσυχο. Επειδή ήμουν αθλήτρια, ήμουν πάντα προσηλωμένη στον αθλητισμό. Μάλιστα ήμουν μέτρια στα μαθήματα, δεν ήμουν αστέρι. Περισσότερο με ενδιέφερε ο αθλητισμός και λιγότερο τα μαθήματα. Αρχικά ήθελα να γίνω δασκάλα, αλλά ποτέ δεν κατάλαβα γιατί. Πέρασα πολλά επαγγέλματα και έφτασα να θέλω να γίνω γυμνάστρια. Μέχρι το Γυμνάσιο είχα κόμπλεξ με το ύψος μου. Ημουν πιο ψηλή κι από τα αγόρια και είχα θέμα με αυτό. Αναρωτιόμουν γιατί είμαι έτσι και στεναχωριόμουν πολύ.

Στη Γ’ Λυκείου άλλαξαν όλα. Αρχισαν τα αγόρια να με βλέπουν με άλλο μάτι και να νιώθω ότι ως γυναίκα μπορεί και να αρέσω. Ουσιαστικά στα 17 άρχισα να καταλαβαίνω κάποια πράγματα σε σχέση με την εμφάνισή μου».
Η Ιωάννα ως τότε κυνηγούσε άλλα όνειρα, λιγότερο επώδυνα και πολύ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ούτε καν περνούσε από το μυαλό της η εικόνα της πασαρέλας και του τηλεοπτικού πλατό. Μόνο τα τερέν και ο υγιής ανταγωνισμός. Ενα ατύχημα στη μέση όμως θα την καθηλώσει. Σηκώνοντας υπερβολικά βάρη η Ιωάννα έπαθε σπονδυλολίσθηση και ράγισμα στη λεκάνη. Εμεινε παράλυτη για πέντε μήνες. «Εμεινα στο κρεβάτι, οι γιατροί δεν ήξεραν τι ακριβώς είχα. Απλά επειδή ήμουν μικρή, μου έλεγαν ότι αν πρόσεχα ίσως θα μπορούσα να επανέλθω γιατί η μέση μου θα έδενε. Ομως έπρεπε να πάρω απόφαση ότι θα εγκατέλειπα το βόλεϊ το οποίο ήταν η μεγάλη μου αγάπη. Τότε έκανα και τα τατουάζ στα πόδια μου για τα οποία δεν μετανιώνω καθόλου».

Η αλλαγή πορείας
bella02
Η πρώτη φωτογραφία που ακολούθησε την απάντησή της στο Instagram δείχνει ότι η Σταρ Ελλάς ξεπέρασε γρήγορα τον θόρυβο που προκάλεσε η δήλωσή της για το χαστούκι

Με πολλή προσπάθεια, ασκήσεις και γυμναστική η Ιωάννα επανέρχεται και προσπαθεί να ακολουθήσει άλλη πορεία. Δεν μπορεί να ακολουθήσει τον αθλητισμό γιατί το ατύχημά της είναι σοβαρό.

Και τότε αρχίζει μια άλλη πορεία, διαφορετική. Δουλεύει ως υποδοχή σε νυχτερινό μαγαζί της Θεσσαλονίκης. Οι γονείς της δεν χαίρονται,, αλλά δεν την εμποδίζουν κιόλας. Της έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη και την αφήνουν ελεύθερη να κάνει τις επιλογές της. Η Ιωάννα γοητεύεται από τα φώτα. Το μόνο που θέλει είναι να ασχοληθεί με το μόντελινγκ και να ανοίξουν γι’ αυτήν οι κατάλληλες πόρτες.

Δουλεύει ως μοντέλο στο «Πρωινό» αφού πρώτα έχει εγκαταλείψει το επάγγελμα της μακιγιέζ... Δεν την καλύπτει και θέλει να ανέβει τα σκαλοπάτια πιο γρήγορα. Εναν χρόνο προτού περάσει κάστινγκ στην εκπομπή «Late night» του Γιώργου Λιάγκα ως instagrammer με μεγάλη επιρροή. Στόχος της; Μια θέση στο πάνελ. Είχε κάνει και κάποιες συζητήσεις για το «My Style Rocks» αλλά οι αυξημένες υποχρεώσεις της δεν της επιτρέπουν να πει το «ναι». Ακολουθεί η πρόταση της Acun Medya για το «Survivor». Αν και η ίδια σχεδόν ετοιμάζει βαλίτσα, η παραγωγή κάνει πίσω και τελικά η Ιωάννα δεν επιβιβάζεται στην πτήση για Αγιο Δομίνικο.

Δεν το βάζει όμως κάτω. Αλλωστε αυτή η χώρα εσχάτως εμφανίζεται ιδιαίτερα παραγωγική στον τομέα των ριάλιτι. Η επόμενη κίνησή της είναι πάει στο «Next Top Model». Εμφανίζεται πρώτη στις οντισιόν και μαγεύει το τηλεοπτικό κοινό με τις αναλογίες της. Οι κριτές δεν συμφωνούν. Νιώθουν πως το παραγέμισμα των χειλιών και του στήθους, όπως και τα τατουάζ στους μηρούς, χαλούν την εικόνα της. Την προσβάλλουν και εκείνη βάζει τα κλάματα. Αποχωρεί ταπεινωμένη τηλεοπτικά, αλλά συνεχίζει να προσπαθεί. Σπεύδει στα Καλλιστεία και ποζάρει ως φαβορί για τον τίτλο της Σταρ Ελλάς τον οποίο και κερδίζει άνετα. Την ψηφίζουν κοινό και κριτική επιτροπή. Με το στέμμα στο κεφάλι της, η Ιωάννα Μπέλλα κάνει πέρασμα από όσες τηλεοπτικές εκπομπές τής το ζητούν και το απολαμβάνει. Δίνει συνεντεύξεις σε εφημερίδες και περιοδικά, μιλά με όλους και για όλα. Υπερπροβολή, δημοσιότητα και η Ιωάννα με την κορόνα στο κεφάλι της. Περνά ακόμη και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για την τελική φάση των κάστινγκ για το σόου της Victoria’s Secret, αλλά δεν επιλέγεται τελικά. Καταφέρνει ωστόσο να γίνει το πρόσωπο της καμπάνιας του διεθνούς φήμης σχεδιαστή Zuhair Murad.

Οι ροζ φήμες

Στην Ελλάδα η Ιωάννα πρωταγωνιστεί σε ένα σκάνδαλο το οποίο προκαλούν κάποια δημοσιεύματα βασισμένα σε βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφορούν και την εμφανίζουν ως το τρίτο πρόσωπο στη σχέση της Δήμητρας Αλεξανδράκη και του Δημήτρη Μηλιώνη. Το αρνείται κατηγορηματικά και το διαψεύδει λέγοντας πως είναι μόνη της και παραμελεί την προσωπική της ζωή συνειδητά καθώς το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η καριέρα της... Ο θόρυβος είναι μεγάλος. Η επιστροφή της Αλεξανδράκη στην Ελλάδα ξεκαθαρίζει την κατάσταση. Σύμφωνα με ισχυρισμό της, όλο αυτό είναι στημένο...

Η Ιωάννα είναι μακριά, στην Ταϊλάνδη, και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το στέμμα. Η φασαρία με τη φράση της στο late night του ΑΝΤ1 είναι ένα μικρό δυσάρεστο διάλειμμα για εκείνη. Στην ίδια εκπομπή εξομολογείται ότι το μεγάλο όνειρό της είναι να κάνει μια βραδινή τηλεοπτική εκπομπή. Ουσιαστικά, όπως λέει στον παρουσιαστή, θέλει να κάνει αυτό που κάνει και εκείνος, συνεντεύξεις. Μόνο που για να κάνει ερωτήσεις ίσως πρώτα θα πρέπει να μάθει να δίνει απαντήσεις. Πρώτα απ’ όλα στον εαυτό της...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης