Βασιλεία Βολανάκη: Στο χώρο του μόντελινγκ μπαίνουν εύκολα «ταμπέλες»

Βασιλεία Βολανάκη: Στο χώρο του μόντελινγκ μπαίνουν εύκολα «ταμπέλες»

Ένα νεαρό, ανεξάρτητο κορίτσι της μόδας γίνεται η μούσα της σχεδιάστριας Μυρτώς Δραμουντάνη, δεν θέλει να πάρουν τα «μυαλά της αέρα» και εξηγεί γιατί δεν θα έπαιρνε μέρος σε ριάλιτι

DSC_9886
Συναντήσαμε την Βασίλεια Βολανάκη, ένα νεαρό ανεξάρτητο κορίτσι της μόδας σε έναν σπάνια καλαίσθητο βινταζ χώρο, τη νέα αγαπημένη επιλογή των Αθηναίων στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, το γνωστό Il Barretto.

Μόλις είχε γυρίσει από τις διακοπές της στην Πάτμο όπου τυχαία είχε γνωρίσει την σχεδιάστρια ρούχων Μυρτώ Δραμουντάνη. Το πάθος και των δυο τους για τη μόδα οδήγησε στο να γίνουν η μια η μούσα και η άλλη η δημιουργός μιας συλλογής που από την ερχόμενη σεζόν θα πουλιέται σε γνωστή μπουτίκ στη μητρόπολη της μόδας, την Νέα Υόρκη.

Έχεις κάποιο fashion πρότυπο που σε ιντριγκάρει, που θα ήθελες να φτάσεις η θα ήθελες και εσύ μια παρόμοια καριέρα;

Η αλήθεια είναι πως ο χώρος της μόδας είναι ένας χώρος που διαρκώς μεταβάλλεται, τα πρότυπα αλλάζουν και οι απαιτήσεις αυξάνονται. Είναι λογικό μια κοπέλα μέσα σε αυτά τα πλαίσια να νιώθει ανασφάλεια για το λόγο ότι καλείται να διατηρείται πάντα σε φόρμα και να συμβαδίζει με τα δεδομένα της εποχής πράγμα το οποίο δεν είναι εύκολο. Επίσης ο ανταγωνισμός και η σύγκριση είναι κάτι το αναπόφευκτο. Στη δική μου περίπτωση προτιμώ να αφήνω αυτήν την τρέλα απέξω. Κάνω την προσπάθεια μου πιστεύω στον εαυτό μου και στις δυνατότητες μου αλλά προσπαθώ να κρατάω μέσα μου ισορροπία. Δεν θέλω ούτε να ξεφύγω και να «πάρουν τα μυαλά μου αέρα» αλλά ούτε και να θεωρώ τον εαυτό μου λίγο και να νιώθω ανασφάλεια . Η κάθε γυναικά ξεχωρίζει για τη δική της μοναδική ομορφιά και αυτό κατά τη γνώμη μου είναι το στοιχείο που κάνει το modelling ξεχωριστό. Το να βλέπεις τόση ομορφιά να αναδύεται.

Αυτή τη στιγμή κάνεις ένα μεγάλο βήμα στην εύρεση του νέου πρακτορείου σου στην Ιταλία. Έχεις κάποιον να σ' ενθαρρύνει ή είναι αποκλειστικά δική σου απόφαση;

Όχι κάποιον ιδιαίτερα. Στην παρούσα φάση δεν θα ήθελα μια δουλειά γραφείου. Δίνει μεν μια σταθερότητα, αλλά δεν συγκρίνεται με το excitment της δικής μου δουλειάς και των εμπειριών που αποκομίζω. 

FB_IMG_1536053183545
DSC_0204_1

Ενώ έχεις αρκετούς ακόλουθους στο Instagram δεν είσαι συνεχεία με την κάμερα στο χέρι...

Η αλήθεια είναι πως όχι . Δεν είμαι με μια κάμερα στο χέρι.Μου αρέσει το Instagram με διασκεδάζει αλλά για μένα η χρήση του φτάνει ως εκεί. Στη διασκέδαση δηλαδή και στην κοινωνική δικτύωση . Δεν λειτουργεί σαν μέσο δουλειάς για αυτό και προτιμώ να ποσταρω περισσότερο προσωπικές και όχι επαγγελματικες φωτογραφίες. Θα πω ψέματα αν πω πως δεν με έχει βοηθήσει στη δουλειά μου και στην προώθηση μου απλά αυτό συμβαίνει ως ένα σημείο . Αν αύριο έκλεινε η εφαρμογή δεν θα με πείραζε καθόλου


Θα έπαιρνες μέρος σε κάποιο ριάλιτι όπως το My Style Rocks;

Δεν θα ήθελα να συμμετάσχω σε ένα ριάλιτι όπως το my style rocks για το λόγο ότι είναι εντελώς εκτός του στοιχείου μου. Είναι διαφορετικό πράγμα η δημιουργία το styling και το σχέδιο μόδας και διαφορετικό το μοντελινγκ .Δεν θα ήθελα να τα μπλεξω για γρήγορη δημοσιότητα. Είμαι υπέρ των αργών και σταθερών βημάτων.

Η ομορφιά πλέον έχει αποκτήσει μια καθολικότητα,όλες μπορούν να γίνουν μικρές Καρντασιαν. Πως βλέπεις κορίτσια της ηλικίας σου να μεταμορφώνονται με τις πλαστικές και να γίνονται όλες ίδιες;

Δε θα με βρεις σύμφωνη στην τάση για καθολικότητα στην ομορφιά . Έχω την πεποίθηση πως η εμφάνιση μας πηγάζει σε μεγάλο βαθμό από τον εσωτερικό μας κόσμο ο οποίος με κάποιο τρόπο βγαίνει στο πρόσωπο μας. Είναι τόσο διαφορετική η ψυχή του κάθε ανθρώπου που δε νοείται για μένα να μη διατηρείται αυτή η ξεχωριστή ομορφιά στον καθένα μας. Είναι κρίμα να έχουμε δημιουργήσει μια κοινωνία ανασφάλειας στην οποία «όμορφος» και αποδεκτός θεωρείται ένας μόνο τύπος ανθρώπου και όλοι να προσπαθούν να μοιάσουν σε αυτό. Είναι μεγάλο προνόμιο και έχει μεγάλο ενδιαφέρον η διαφορετικοτητα και εύχομαι να μπορούσαν όλοι να αγκαλιάσουν τον εαυτό τους και να νιώσουν όμορφα με αυτό που είναι . Όσο αφορά τις πλαστικές επεμβάσεις είμαι υπέρ μέχρι το σημείο στο οποίο δεν αλλοιώνει ο άνθρωπος που επιλεγεί να προβεί σε αυτές, τα χαρακτηριστικά του . Είναι απόλυτα λογικό να θέλει κάποιος να βελτιώσει τον εαυτό του. Δεν μου αρέσει να βλέπω υπερβολή, εμμονή και κακή αισθητική.

FB_IMG_1536053191186


Στη φωτογράφιση βγάζεις μια άλφα κλάση. Τι σημασία έχει η αξία της οικογένειας και η παιδεία στο επάγγελμα σας;

Θεωρώ πως η παιδεία και η μόρφωση στο επάγγελμα μου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο όπως και σε κάθε επάγγελμα. Πρέπει να γνωρίζουμε τα όρια μας και να διατηρούμε την αξιοπρέπεια μας . Κατά την άποψη μου παντού πρέπει να συμβαίνει αυτό . Δυστυχώς στο χώρο του μοντελινγκ μπαίνουν εύκολα ταμπέλες για τα κορίτσια που ασχολούνται με αυτό. Αισθάνομαι ότι πρέπει να αποδείξουμε διπλά ότι έχουμε μυαλό παιδεία και μόρφωση και πως το επάγγελμα μας είναι δύσκολο και κουραστικό. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος έχει υποτιμήσει το βαθμό δυσκολίας του επαγγέλματος μου και με στεναχωρεί αυτό. Η οικογένεια μου με έχει στηρίξει πολύ σε αυτό που έχω επιλέξει και χαίρομαι που έχω μεγαλώσει με ένα τρόπο με τον οποίο μπορώ να αντεπεξέλθω στις καταστάσεις με συνέπεια, εργατικότητα και παιδεία.

Πως κυκλοφορείς στην καθημερινότητα σου;

Στην καθημερινοτητα μου είμαι πάρα πολύ απλή jean και τοπάκι είναι το ιδανικό και άνετο ντύσιμο για μένα . Ποτέ δεν μου άρεσαν τα πολύ girly ντυσίματα, προτιμώ να βγάζω αυτήν την πτυχή μου στις φωτογραφίες .

Πόσο ασχολείσαι με την ομορφιά σου;

Σπάνια φοράω makeup εκτός δουλειάς, μου αρέσει η φυσικότητα στην εμφάνιση. Περιποιούμαι το δέρμα μου σέβομαι το σώμα μου γυμνάζομαι και τρώω σωστά μια μεγάλη ποικιλία τροφών.

Κλείσιμο
FB_IMG_1536053187249
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης