Βρετανία: Η κουμπαριά Ουίλιαμ - Χάρι και το όνομα του πριγκιπικού βρέφους

Βρετανία: Η κουμπαριά Ουίλιαμ - Χάρι και το όνομα του πριγκιπικού βρέφους

Τον αδερφό του Ουίλιαμ επέλεξε ως κουμπάρο του ο πρίγκιπας Χάρι – Το Αλεξάντερ είναι το επικρατέστερο όνομα σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Dail Mail


kate_william_harry
Με κομμένη την ανάσα οι Βρετανοί περιμένουν την ανακοίνωση των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ γα το όνομα του πριγκιπικού βρέφους, του τρίτου παιδιού και δεύτερου γιου του μέλλοντα μονάρχη πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Τις τελευταίες ώρες οργιάζουν οι φήμες ότι το μωρό θα βαπτιστεί Αλεξάντερ. Στο μεταξύ,όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, ο πατέρας του βρέφους, πρίγκιπας Ουίλιαμ θα είναι κουμπάρος στο γάμο του αδερφού του πρίγκιπα Χάρι στις 19 Μαίου.

Έχουν ακουστεί παραδοσιακά ονόματα για το πριγκιπικό βρέφος όπως Άρθουρ,Άλμπερτ, Τζέιμς και Φίλιπ.
Κλείσιμο
Τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν καθώς πολλοί πιστεύουν ότι η 36χρονη Κέιτ Μϊντλετον, μητέρα του νεογέννητου πρίγκιπα μπορεί να προτιμήσει ένα όνομα από τη δική της, μη γαλαζοαίματη οικογένεια. Μέχρι χθες τα επικρατέστερα ονόματα ήταν το Άρθουρ και το Άμπερτ. Ιδίως το πρώτο θεωρείται φαβορί γιατί φέρνει στο νου τον μυθικό βασιλιά Αρθούρο της στρογγυλής τραπέζης, και το Κάμελοτ, μια ουτοπία ισοτιμίας και δικαιοσύνης.

keit_009


Το πριγκιπικό μωρό γεννήθηκε την Δευτέρα 23 Απριλίου, στις 11:01 π.μ. ώρα Ηνωμένου Βασιλείου, στο νοσοκομείο St Mary's στο Λονδίνο. Ζύγιζε 3,8 κιλά και χαίρει, όπως και η μητέρα του, άκρας υγείας. Ακολούθησαν οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες και οι πληροφορίες για το τι γίνεται μέσα στο Παλάτι του Κένσινγκτον δίνονται με το σταγονόμετρο.

Το μωρό είναι πέμπτο στη διαδοχή του θρόνου της Αγγλίας, μετά τον παππού του πρίγκιπα Κάρολο, τον πατέρα του πρίγκιπα Ουίλιαμ, τον πρωτότοκο αδελφό του πρίγκιπας Τζορτζ και την αδελφή του πριγκίπισσα Σάρλοτ. Οι πιθανότητές του να ανέλθει μια μέρα στο θρόνο είναι ελάχιστες.
Αλλά αυτό δεν εμπόδισε το τεράστιο ενδιαφέρον κοινού και ΜΜΕ, και το κύμα του λαϊκού ενθουσιασμού που περιβάλλει την γέννηση του πριγκιπικού μωρού.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα είναι ο κουμπάρος στον γάμο του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ

Το παλάτι του Κένσιγκτον εξέδωσε σήμερα επίσημη ανακοίνωση στην οποία τονίζεται «πως είναι τιμή για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ να στηρίξει τον αδελφό του στον γάμο του με τη Μέγκαν Μαρκλ»

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα ανταποδώσει την χάρη στον αδελφό του και έτσι, όπως ο μικρότερος αδελφός του μελλοντικού βασιλιά της Γηραιάς Αλβιόνας ήταν κουμπάρος στον γάμο του με την Κέιτ Μίντλετον το 2011, τώρα ο Ουίλιαμ θα γίνει κουμπάρος στον γάμο του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ.

Το παλάτι του Κένσιγκτον με ανακοίνωσή του σήμερα το πρωί αναφέρει: «Ο πρίγκιπας Χάρι έχει ζητήσει από τον αδελφό του, Δούκα του Κέιμπριτζ, να γίνει κουμπάρος του στον γάμο του με την Μέγκαν Μαρκλ. Είναι τιμή για τον Δούκα του Κέιμπριτζ που του ζητήθηκε και ανυπομονεί να στηρίξει τον αδελφό του στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Ουίνδσορ στις 19 Μαΐου».

Η παραπάνω ανακοίνωση του παλατιού συνοδεύτηκε από μια όμορφη φωτογραφία των δύο γαλαζοαίματων από την παιδική τους ηλικία. Πριν μερικούς μήνες, μετά την αναγγελία του γάμου του πρίγκιπα Χάρι με την Αμερικανίδα ηθοποιό, υπήρξαν δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο που ήθελαν τον πρίγκιπα Ουίλιαμ να παρακολουθεί μόνο μέρος της τελετής του γάμου του αδελφού του καθώς την ίδια ημέρα θα έπρεπε να παρίσταται στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας ως πρόεδρος της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FA).

Όμως, τελικά ο δεύτερος στην διαδοχή του θρόνου στο Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε τον περασμένο μήνα πως θα σταθεί στο πλευρό του αδελφού του τη μεγάλη μέρα της ζωής του και θα παραμελήσει για λίγο τις βασιλικές του υποχρεώσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης