Ντρου Μπάριμορ: Αποκάλυψε τον σημαντικό λόγο που σταμάτησε το αλκοόλ

Ντρου Μπάριμορ: Αποκάλυψε τον σημαντικό λόγο που σταμάτησε το αλκοόλ

Η ηθοποιός ξεκίνησε να πίνει όταν ήταν μόλις 9 χρονών

barrymore_164
Η Ντρου Μπάριμορ είναι ειλικρινής για τον λόγο που σταμάτησε να πίνει.

Σε νέα συνέντευξή της στο People, η παρουσιάστρια του «Drew Barrymore Show» δήλωσε ότι ένα από τα μεγαλύτερα κίνητρά της ήταν η επιθυμία της να σπάσει τον κύκλο της κατάχρησης αλκοόλ στην οικογένειά της.

«Νομίζω ότι για μένα, το να σταματήσω να πίνω είναι ένα από τα πιο τιμητικά πράγματα που μπορώ να κάνω για το όνομα Μπάριμορ, επειδή όλοι μας υπήρξαμε τόσο ηδονιστές», εξήγησε η 49χρονη ηθοποιός.

Ο παππούς της Τζον Μπάριμορ, διάσημος θεατρικός ηθοποιός στις δεκαετίες του '20 και του '30, πέθανε από αλκοολισμό. Η θεία της Νταϊάνα εξομολογήθηκε ότι έκανε χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ στη βιογραφία της «Too Much, Too Soon», ενώ ο πατέρας της Τζον Ντρου Μπάριμορ είχε ιστορικό αλκοολισμού.
Με τη σειρά της, η Μπάριμορ άρχισε να πίνει μόλις από τα εννέα της χρόνια. Επίσης, κάπνιζε μαριχουάνα και έκανε χρήση κοκαΐνης από την ηλικία των 12 ετών και βρέθηκε σε κέντρο αποτοξίνωσης από τα 13 της, προτού της χορηγηθεί νόμιμη χειραφέτηση από τους γονείς της στα 14.

«Μη με θεωρείτε ως τον πυλώνα της υγείας και της ευεξίας και ότι τα έχω όλα καλά», προειδοποίησε η Μπάριμορ. «Είναι σαν, ξέρετε κάτι; Αυτό δεν λειτούργησε για την οικογένειά μας και θα το σταματήσω. Θα είμαι εγώ αυτή που θα σπάσει τον κρίκο αυτής της αλυσίδας και ίσως τα παιδιά μου και τα παιδιά τους να είναι καλύτερα γι' αυτό».

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να καταπολεμήσουμε τις γενετικές τρέλες που μας φέρνουν οι οικογένειές μας».

Η Μπάριμορ είχε αποκαλύψει στο παρελθόν ότι είχε αρχίσει να πίνει περισσότερο μετά το διαζύγιό της από τον πρώην σύζυγό της, Γουίλ Κόπελμαν, το 2016.

«Αφού η ζωή που σχεδίασα για τα παιδιά μου δεν πέτυχε... σχεδόν νομίζω ότι αυτό ήταν πιο δύσκολο από τα πράγματα [που πέρασα] ως παιδί. Ένιωθε πολύ πιο αληθινό επειδή δεν ήμουν μόνο εγώ. Αφορούσε αυτά τα παιδιά για τα οποία νοιαζόμουν τόσο πολύ», δήλωσε η Μπάριμορ στο People το 2022.

Κλείσιμο
«Τότε μάλλον νοιαζόμουν τόσο πολύ που έδινα μόνο στα παιδιά μου και δεν φρόντιζα τον εαυτό μου», συνέχισε. «Ήταν μια βρώμικη, επώδυνη, βασανιστική πορεία μέσα από τη κόλαση μέχρι να επιστρέψω στη ζωή».

Αυτή η τραυματική εμπειρία στη ζωή της την ώθησε να κόψει το ποτό και να περάσει χρόνο σε θεραπεία.

«Ήταν τα παιδιά μου που με έκαναν να νιώσω ότι έφτασε η ώρα», ομολόγησε.

Αν και έχει βιώσει τα δικά της σκαμπανεβάσματα από τότε που ξεκίνησε στο Χόλιγουντ ως παιδί-ηθοποιός, η Μπάριμορ είπε ότι ποτέ δεν άφησε τους προσωπικούς της δαίμονες να επηρεάσουν τη δουλειά της.

Χαρακτηριστικά, δήλωσε: «Ό,τι κι αν πέρασα στην προσωπική μου ζωή, δεν το έφερα ποτέ στη δουλειά. Ποτέ δεν κατέστρεψα μια δουλειά. Ποτέ δεν αποτυγχάνω. Δεν έρχομαι απροετοίμαστη. Δίνω τα πάντα από τον εαυτό μου στη δουλειά. Είμαι μια άψογη επαγγελματίας με αλάθητη εργασιακή ηθική».

Ενώ, συνέχισε: «Και όσο περιμένω από τον εαυτό μου να γίνω καλύτερος, ισχυρότερος, σοφότερος άνθρωπος, άλλο τόσο περιμένω από τον εαυτό μου να εμφανιστώ σε κάθε επαγγελματική προσπάθεια, δίνοντας τα πάντα».

Φωτογραφία: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Σε λίγες μέρες θα είναι καλά και θα σας τα πει ο ίδιος, είπε η αδερφή του Δημήτρη Κόκοτα

Τη δική της «Παναγία των Παρισίων» έζησε η Δανία - Στις φλόγες 400 χρόνια πολιτιστικής κληρονομιάς


Ανάλυση BBC: Γιατί Ισραήλ και Ιράν είναι εχθροί - Οι σύμμαχοι της Τεχεράνης, τα πυρηνικά και η Χαμάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης