Famagusta: Τα απαιτητικά γυρίσματα για το 1974 και οι νέες μαρτυρίες - Δείτε backstage φωτογραφίες

Famagusta: Τα απαιτητικά γυρίσματα για το 1974 και οι νέες μαρτυρίες - Δείτε backstage φωτογραφίες

Οι συντελεστές της σειράς φέρνουν στη μικρή οθόνη τις δύσκολες ημέρες μετά το τέλος του πολέμου που βρήκαν χιλιάδες ανθρώπους, πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα - Απόψε στις 22:40 στο MEGA τα νέα επεισόδια

famagusta
Η τηλεοπτική σειρά του MEGA, «Famagusta», επιστρέφει με 8 νέα επεισόδια, το βράδυ της Κυριακής 7 Απριλίου στις 22:40. Η μεγάλη παραγωγή που εμπνέεται από τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής του ’74, έριξε αυλαία με μια μεγάλη αποκάλυψη που αλλάζει τις ζωές όλων των ηρώων.

Ο πρώτος κύκλος της σειράς εξερεύνησε την υπόθεση της δολοφονίας μιας νεαρής κοπέλας, για την οποία κατηγορήθηκε άδικα ο Μάικλ, ο χαμένος γιος της οικογένειας Σέκερη. Στο φινάλε ωστόσο του «Famagusta», η μεγάλη αποκάλυψη έφερε στο φως την αλήθεια για την παράνομη σχέση του γαμπρού της οικογενείας με το θύμα, αλλά και τον πραγματικό ένοχο.

Η μεγάλη παραγωγή επιστρέφει με 8 νέα επεισόδια και φωτίζει τις ανθρώπινες ιστορίες των Ελληνοκυπρίων μετά το καλοκαίρι του ’74. Οι συντελεστές της σειράς «Famagusta» φέρνουν στη μικρή οθόνη τις δύσκολες ημέρες μετά το τέλος του πολέμου που βρήκαν χιλιάδες ανθρώπους, πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα.
ΑΝΤΡΕΑΣ_ΓΕΩΡΓΙΟΥ_ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ_FAMAGUSTA
Οι συντελεστές της σειράς «Famagusta» φέρνουν στη μικρή οθόνη τις δύσκολες ημέρες μετά το τέλος του πολέμου που βρήκαν χιλιάδες ανθρώπους, πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα. Στα επεισόδια του β’ κύκλου, ο τηλεθεατής αναμένεται να παρακολουθήσει τον Γολγοθά των προσφύγων που πέρασαν μήνες σε καταυλισμούς πριν πάρουν και πάλι τη ζωή τους στα χέρια τους.

Έχει ενδιαφέρον πως οι σκηνές του καταυλισμού που χρησιμοποιούνται στα γυρίσματα είναι οι ίδιες που είχε επιστρατεύσει το κυπριακό κράτος πριν από 50 χρόνια για να φιλοξενήσει προσωρινά τους πρόσφυγες. Τις εξασφάλισε η παραγωγή για τις ανάγκες των γυρισμάτων από την αντίστοιχη Πολιτική Προστασία της κυπριακής Δημοκρατίας.

Νέες μαρτυρίες από τον πόλεμο
Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες από την περίοδο της εισβολής και κατοχής συνεχίζονται. Η σειρά εξερευνά μεταξύ άλλων και ιστορίες ανθρώπων που παρέμειναν στην Κατεχόμενη Κύπρο, όπως για παράδειγμα η Ελένη Φωκά, η εμβληματική δασκάλα, που επί 23 χρόνια αρνήθηκε να εγκαταλείψει τον τόπο της στο κατεχόμενο μέρος του νησιού για να παραμείνει κοντά στους μαθητές της.

Ωστόσο, όπως φάνηκε και στο τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου - σκηνή βιασμού - ορισμένες από τις μαρτυρίες είναι ιδιαίτερα σκληρές και η δραματοποιημένη απεικόνισή τους είναι κατάλληλη για συγκεκριμένο ηλικιακό κοινό. Αυτός είναι και ο λόγος που η σειρά για τον β' κύκλο μετακινείται λίγο πιο αργά στην Prime Time - στις 22:40 - και αλλάζει σήμανση καταλληλόλητας (16), γεγονός που προμηνύει ακόμη πιο συνταρακτικές αφηγήσεις, μέσα από τη μυθοπλασία, του πόνου και της αγριότητας του πολέμου.
ΓΥΡΙΣΜΑ_ΟΘΟΝΗ_FAMAGUSTA
Κλείσιμο

Τα γυρίσματα των flashback από το ‘74
Η σειρά του MEGA εμπνεύστηκε να παντρέψει το χθες με το σήμερα, παρουσιάζοντας στον τηλεθεατή γεγονότα που συνέβησαν στο παρελθόν, αλλά και τις συνέπειές τους, μέσα από τον αγώνα των ηρώων στο σήμερα.

Ο Αντρέας Γεωργίου και μια μεγάλη ομάδα συνεργατών, έχουν ήδη πραγματοποιήσει απαιτητικά γυρίσματα από την τουρκική εισβολή στο νησί. Οι εικόνες των γυναικόπαιδων να συνωστίζονται στους δρόμους προσπαθώντας να διαφύγουν προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης από το πρώτο λεπτό της σειράς Famagusta.

Στις εικόνες που παρουσιάζει το protothema.gr, μπορείτε να δείτε τη διαδικασία των γυρισμάτων τέτοιων σκηνών, αλλά και τις ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες προκειμένου οι εικόνες αυτές να αποδίδουν με τον δέοντα σεβασμό, τόσο τραυματικά ιστορικά γεγονότα για την Κύπρο.
FAMAGUSTA_ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ
ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ_ΠΟΛΕΜΟΥ_FAMAGUSTA
ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ_FAMAGUSTA
ΑΝΔΡΕΑΣ_ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ_ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ_ΠΟΛΕΜΟΣ_FAMAGUSTA
ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ_FAMGUSTA
ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ_ΤΟΥΡΚΩΝ_FAMAGUSTA
ΓΥΡΙΣΜΑ_ΣΚΗΝΗ_ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ_FAMAGUSTA
ΚΥΠΡΙΟΙ_FAMAGUSTA_ΟΠΛΑ
ΣΙΛΟ_ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ_FAMAGUSTA
ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ_ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ_ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ_FAMAGUSTA
ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ_ΠΟΛΕΜΟΣ_FAMAGUSTA
Ο β’ κύκλος της σειράς «Famagusta» έρχεται στο MEGA την Κυριακή 7 Απριλίου, στις 22:40.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης