HBO: O CEO του δικτύου ζήτησε συγγνώμη για τη χρήση fake λογαριασμών στο Twitter που τρόλαραν τηλεκριτικούς

HBO: O CEO του δικτύου ζήτησε συγγνώμη για τη χρήση fake λογαριασμών στο Twitter που τρόλαραν τηλεκριτικούς

Το Rolling Stone αποκάλυψε συνομιλίες του με αντιπρόεδρο τοτυ δικτύου όπου συζητούσαν για τον «μυστικό στρατό» τους - «Ήταν μια χαζή ιδέα» παραδέχτηκε ο Μπλόις

bloys
Ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του HBO ζήτησε συγγνώμη για τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών στο Twitter, οι οποίοι είχαν ως βασικό σκοπό τις επιθέσεις σε τηλεκριτικούς που σχολίαζαν αρνητικά τα προγράμματα του δικτύου.

Η απολογία του Κέισι Μπλόις έρχεται μετά από δημοσίευμα-βόμβα του Rolling Stone, το οποίο επικαλούνταν γραπτά μηνύματα μεταξύ του CEO και της Καθλίν Μακάφρεϊ, μίας εκ των αντιπροέδρων του δικτύου που είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα δραματικών σειρών. Σε έξι συνομιλίες τους τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη του HBO συζητούσαν για ένα «μυστικό στρατό» που θα μπορούσε να απαντήσει σε τηλεκριτικούς που έγραφαν αρνητικές αξιολογήσεις. Ο Μπλόις συγκεκριμένα φέρεται να έδωσε εντολή σε υπαλλήλους να δημιουργήσουν ψεύτικους λογαριασμούς στο Twitter που θα εκπλήρωναν αυτόν τον σκοπό.

Ο Μπλόις απάντησε στις αποκαλύψεις του Rolling Stone κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου προγράμματος των υπηρεσιών HBO και Max. «Όσοι από εσάς με γνωρίζετε, ξέρετε καλά πόσο παθιασμένος είμαι με τις σειρές που αποφασίζουμε να γυρίσουμε, τα άτομα που τις δημιουργούν και όσους εργάζονται σε αυτές. Θέλω να τα πηγαίνουν καλά, θέλω να τις αγαπάει ο κόσμος. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα... Το 2020 και το 2021 εργαζόταν από το σπίτι και περνούσα υπερβολικά πολύ χρόνο σκρολάροντας στο Twitter. Τότε μου ήρθε μια πολύ πολύ χαζή ιδέα για να εκτονώσω τον εκνευρισμό μου», είπε o Μπλόις, σύμφωνα με το Variety.

Ο Μπλόις επισήμανε ότι οι αναρτήσεις που προέκυψαν με αυτόν τον τρόπο - μόλις έξι σε διάστημα 18 μηνών - δεν είχαν ιδιαίτερη επίδραση, όμως ζήτησε συγγνώμη από όλα τα άτομα που επηρεάστηκαν. Επίσης εξήγησε ότι ο ίδιος φροντίζει πλέον να επικοινωνεί απευθείας με τους κριτικούς που πιστεύει ότι αδικούν σειρές του δικτύου, στέλοντάς τους προσωπικό μήνυμα.

Κλείσιμο
Στο δημοσίευμα του Rolling Stone αναφέρεται λεπτομερώς ένα περιστατικό του 2022 που αφορούσε την τηλεκριτικό του Vulture Κάθριν Βαν Άρεντοκ, η οποία έκανε ένα αρνητικό σχόλιο για τη σειρά Perry Mason. Ο Μπλόις έγινε έξαλλος και φέρεται να συνέταξε το κείμενο μιας απάντησης για να την ποστάρει στο Twitter ένας πρώην υπάλληλος του HBO, ονόματι Σάλι Τεμόρι. Τελικά αποφασίστηκε να μην δημοσιευτεί το συγκεκριμένο tweet, όμως γεννήθηκε η ιδέα να χρησιμοποιηθεί αυτή η μέθοδος στο μέλλον.

Σύμφωνα με τον Guardian, o Τεμόρι έχει καταθέσει μήνυση εις βάρος του HBO για παράνομη απόλυση. Ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα παρενόχλησης και διακρίσεων μετά από διάγνωση προβλήματος ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το HBO ανέφερε ότι σκοπεύει να αντικρούσει με σθένος του ισχυρισμούς του κ. Τεμόρι.

Στα γραπτά μηνύματα που αποκάλυψε το Rolling Stone αναφέρονται και άλλες σειρές του δικτύου, όπως το «The Nevers» και το «Mare of Easttown». Οι σειρές αυτές είχαν σχολιαστεί αρνητικά από τον κριτικό Άλαν Σεπινγουολ, ο οποίος εργάζεται για τo Rolling Stone. Ο Σέπινγουολ είχε δεχτεί επιθέσεις από έναν fake λογαριασμό με το παρατσούκλι «vegan Texan mom», με την Μακάφρει να εκφράζει την αντιπάθειά της για τον κριτικό στις συνομιλίες της με τον Μπλόις.

Mε πληροφορίες από Guardian, Rolling Stone

Ειδήσεις σήμερα:

Σήμερα το κρίσιμο διάγγελμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ - Φόβοι για γενίκευση της σύγκρουσης με το Ισραήλ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από σήμερα μέχρι την Κυριακή - Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα

Η μάχη των τρολ, η σιωπή από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ανεβοκατέβασμα των αναρτήσεων από την «Νταλαούρα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης