Για την περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του μίλησε ο Μάκης Δελαπόρτας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Λοιπόν».
Ο γνωστός ηθοποιός και βιογράφος αναφέρθηκε αρχικά στο «κομπόδεμα» που έκανε όλα αυτά τα χρόνια, λέγοντας:
«Δεν έκανα περιουσία, αλλά το μεγάλο μου κομπόδεμα είναι η αγάπη του κόσμου, των συναδέλφων και το ότι κάνοντας όλα αυτά, περνάω πολύ καλά. Αν κάποια από αυτά τα βιβλία είχαν φτάσει στο Χόλιγουντ, θα είχα μία βίλα και ένα πολύ μεγάλο κομπόδεμα και για τα δισέγγονά μου (γέλια). Τώρα παλεύουμε όλοι για τη σωστή επιβίωση».
Τέλος, για το χειρουργείο που έκανε, δήλωσε: «Μπήκα και έκανα ένα εύκολο χειρουργείο, αλλά δεν με πρόσεξαν. Μου άφησαν τα μάτια ανοιχτά και τραυματίστηκε ο αμφιβληστροειδής μου. Για 15 μέρες τα μάτια μου ήταν με καρφιά, δεν έβλεπα τίποτα, μόνο σκοτάδι. Αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά».
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.