Γιατί η Ιωάννα Μαλέσκου δεν έγινε... «νέα Μενεγάκη»

Γιατί η Ιωάννα Μαλέσκου δεν έγινε... «νέα Μενεγάκη»

Δύο χρόνια μετά την έλευσή της, η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά, και πρώην εστεμμένη Miss Κρήτη, Ιωάννα Μαλέσκου λέει «αντίο» στη μεσημεριανή ζώνη μετά από πολλά εμπόδια και συναδελφικά «χαστούκια» και επιλέγει τη σιωπή σε όσους τη ρωτούν για τα επόμενα βήματά της

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
ioanna_maleskou_art
Χρειάστηκαν μόλις δύο χρόνια για να διαψευστούν οι τηλεοπτικές Κασσάνδρες, οι οποίες στο πρόσωπο της Ιωάννας Μαλέσκου είχαν εντοπίσει τη «νέα Μενεγάκη». Όσο και αν αποπειράθηκαν για καλό ή για κακό σκοπό να ταυτίσουν τη νεαρή παρουσιάστρια με τη «βασίλισσα» της ιδιωτικής τηλεόρασης, δεν τα κατάφεραν. Οι τίτλοι με περιεχόμενο «Η Μενεγάκη της Κρήτης» αποδείχθηκαν ουτοπικοί. Και όχι μόνο διότι η Ιωάννα Μαλέσκου κατάγεται από την Πρέβεζα, αλλά γιατί σε καμία περίπτωση η διετία που διένυσε στον ΣΚΑΪ δεν άφησε περιθώρια να γίνει οποιαδήποτε σύγκριση…

Ιωάννα Μαλέσκου: «Δεν κρατάω κακία, απλά να θυμούνται όλοι ότι όλα επιστρέφονται»

Όλα ωστόσο ξεκίνησαν μέσα σε μια τροχιά αναίρεσης. Το προδίδουν και οι δικές της προθέσεις. «Οταν ήμουν μικρή και με ρωτούσαν “τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;”, εγώ έλεγα δικηγόρος. Είναι ο μπαμπάς μου δικηγόρος και μεγάλωσα σε ένα σπίτι γεμάτο δικογραφίες, αλλά υπάρχει και κάτι ακόμη: τον θαύμαζα. Με γοήτευε και η διαδικασία της επιχειρηματολογίας προκειμένου να διεκδικώ αυτά που ήθελα.

Ήθελα να κάνω τον μπαμπά μου περήφανο. Στο Δημοτικό δεν είχα καλούς δασκάλους. Γι’ αυτό και όταν πέρασα στο Παιδαγωγικό, αν και δεν ήταν η πρώτη επιλογή μου, τελικά επέμεινα, γιατί ως δασκάλα θα μπορούσα να κάνω τα παιδάκια να περάσουν καλύτερα και να μην περάσουν αυτά που πέρασα εγώ στο Δημοτικό». Ισως δεν λογάριαζε αυτά που θα περνούσε ως παρουσιάστρια, στην τρίτη και τελική επιλογή της. Με όνειρο να γίνει δικηγόρος, επέλεξε τελικά τη διδασκαλία, για να καταλήξει όμως στην τηλεοπτική παρουσίαση, η Ιωάννα Μαλέσκου δείχνει πως αν μη τι άλλο έχει κεραίες τεντωμένες και φιλοδοξίες μεγάλες.
ioanna_maleskou
Το συμβόλαιό της με τον ΣΚΑΪ λήγει μέσα στον επόμενο μήνα. Τώρα η Ιωάννα βρίσκεται εν μέσω φημών που τη θέλουν από το ένα κανάλι στο άλλο και που κάποιες διαψεύδονται την ώρα που η ίδια πολύ προσεκτικά αποφεύγει να πει το παραμικρό
Ακόμη δεν έχει κάτσει η σκόνη από την αψιμαχία μεταξύ ΣΚΑΪ και ALPHA, για τους οποίους αποτέλεσε το μήλον της Eριδος δύο χρόνια πριν. Τότε, λίγο πριν υπογράψει την τελευταία σελίδα του συμβολαίου που της προσέφερε ο σταθμός της Κηφισιάς, αποχώρησε διαμαρτυρόμενη για παραγράφους που αφορούσαν κάποιες λεπτομέρειες επί της διαχείρισης των κοινωνικών δικτύων. Με συνοπτικές διαδικασίες, λοιπόν, κατηφόρισε στο Φάληρο και στέφθηκε η νέα wannabe παρουσιάστρια υψηλών προσδοκιών. Ο σταθμός τη στηρίζει, της ετοιμάζει τρέιλερ-υπερπαραγωγή που θυμίζει προώθηση αρώματος διεθνούς καμπάνιας και το «Love it» είναι η εκπομπή που έρχεται να τραβήξει τα βλέμματα.

Μαζί με αυτή φυσικά και το κεντρικό πρόσωπο, το οποίο μετά από αρκετές επισκέψεις σε ειδικούς και κορυφαίους στο είδος τους κομμωτές, στυλίστες και μακιγιέρ μεταμορφώνεται. Ο καλώς εννοούμενος λαϊκός υπερχειλίζων αισθησιασμός καταργείται με συνοπτικές διαδικασίες και στη θέση του έρχονται αυστηρές ασημένιες ανταύγειες, πιο στυλάτες επιλογές και η ίδια σχεδόν ακίνητη μπροστά στον φακό να μιλά με τη δική της εκφορά και μακριά από το ναζιάρικο προφίλ με το οποίο δρασκέλιζε τα πλατό του ΚΡΗΤΗ TV.
ΜΑΛΕΣΚΟΥ-ΧΟΡΟΣ
Κλείσιμο

Σχεδόν τίποτα δεν θύμιζε το κορίτσι που το 2017 στέφθηκε «Μις Κρήτη», με αποτέλεσμα να της ανοίξουν διάπλατα οι πόρτες του θεάματος και φυσικά της τηλεόρασης. «Κάπως έτσι ήρθε η αναγνωρισιμότητα και με προσέγγισαν άνθρωποι από άλλους χώρους και αυτομάτως άρχισα να δέχομαι προτάσεις. Εκανα πράγματα που δεν με προσέβαλαν και όλο αυτό δεν ερχόταν σε ρήξη με την ιδιότητα της εκπαιδευτικού. Δέχτηκα αρκετούς ελέγχους και κάποιες σπόντες. Εκανα κάποια διαφημιστικά και δέχτηκα προτάσεις τηλεοπτικές», εξομολογούνταν πριν από δύο χρόνια στο «ΘΕΜΑ».

Σεξιστικές σπόντες

Όταν ο Νίκος Μουτσινάς έπαιζε στην εκπομπή του αποσπάσματα από τη σέξι Ιωάννα όλοι μιλούσαν για ένα κορίτσι το οποίο αν μη τι άλλο θα τροφοδοτούσε τα «κουρασμένα» εξώφυλλα με αισθησιασμό και ένα κλείσιμο του ματιού που -τότε τουλάχιστον- άφηνε να εννοηθεί πως θα σάρωνε τα πάντα.

Δεν θα γίνει έτσι. Από τις πρώτες κιόλας εκπομπές η Μαλέσκου δεν θα μπει μόνο στο μάτι των τηλεκριτικών και των δημοσιογράφων αλλά και των συναδέλφων της. Οι κριτικές και οι απόψεις δίνουν και παίρνουν.
«Στεναχωριέμαι πολύ γιατί μου λέτε ‘Δεν μας δείχνεις ποια είσαι’» Ο απολογισμός της Ιωάννας Μαλέσκου

Παρουσιάστριες μεγάλων εκπομπών, παρουσιαστές και σχολιαστές πάνελ τη σχολιάζουν, σχεδόν πάντα, αρνητικά. Θαρρείς και δεν είναι στον ίδιο χώρο με αυτούς. Εκείνη, αν και αρχικά θα μείνει ψύχραιμη, θα αντιδράσει έντονα όταν στην εκπομπή «Pop up» στον ALPHA με παρουσιάστρια την Ηλιάνα Παπαγεωργίου θα υπονοηθεί ότι το ντεκολτέ της ήταν πολύ αποκαλυπτικό και θα ακολουθήσει σφοδρή μάχη των δύο σταθμών και των δύο παρουσιαστριών. Η Μαλέσκου δηλώνει πως είναι θύμα σεξιστικής επίθεσης και κάπως έτσι απασφαλίζει και δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Δηλώνει θύμα και για καθετί που λέγεται απαντά. Σχεδόν επιπλήττει ακόμη και αυτούς που δεν βρίσκουν την απάντηση στα σταυρόλεξα «Ξανθιά παρουσιάστρια, την οποία αποκαλούν “Μενεγάκη της Κρήτης”»…
ioanna_maleskou2
Στις κριτικές που θα δεχθεί σε αυτά τα δύο χρόνια η Μαλέσκου περιγράφεται ως μια παρουσία η οποία μιλά «ξύλινα», αποστειρωμένα, φλυαρεί και είναι πολύ θεωρητική. Στην πραγματικότητα όμως είναι θύμα των μεγάλων προσδοκιών που γεννήθηκαν από τα στελέχη των καναλιών, τους δημοσιογράφους των Μέσων και τη λειψυδρία του χώρου

Διάλογος με τον Γιώργο Λιάγκα, τον Βαγγέλη Περρή, τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, απάντηση σε εκπομπές, σε παίκτες ριάλιτι, σε όλους. Κάνει το πρώτο μεγάλο λάθος, το οποίο δεν έκανε ποτέ η γυναίκα που όλοι πίστευαν πως θα της μοιάσει, η Ελένη Μενεγάκη…

Ενα τσιφτετέλι ντυμένη χορεύτρια εξ Ανατολών στο πλατό πυροδοτεί και πάλι αντιδράσεις και σχόλια αλλά και έναν θαυμασμό που καρτερούσε να εκδηλωθεί από όλους όσοι πίστευαν και πιστεύουν ότι ίσως μια πιο σέξι και απελευθερωμένη Ιωάννα στο πλατό θα είχε καλύτερη πορεία. Τα επεισόδια που θα ακολουθήσουν στην πορεία του έργου «Ιωάννα Μαλέσκου η νέα παρουσιάστρια» θα είναι πολλά.

Σύγκρουση με τον Τζέιμς Καφετζή από το «Survivor», φήμες για ερωτική σχέση με τον παίκτη του Παναθηναϊκού Μάριο Χεζόνια και διαξιφισμοί από αέρος και από τηλεοπτικού εδάφους με τηλεοπτικούς συναδέλφους οι οποίοι της επιτίθενται άκομψα και με σφοδρότητα παραβαίνοντας ακόμη και ηθικούς κανόνες.
Ναταλία Γερμανού: «Είχα πει στην Ιωάννα Μαλέσκου ότι κάποιες φορές βγάζει μια ξινίλα»

Στις κριτικές η Μαλέσκου περιγράφεται ως μια παρουσία η οποία μιλά «ξύλινα», αποστειρωμένα, φλυαρεί και είναι πολύ θεωρητική. Όλοι πιέζουν μέσα από σχόλια να αναδείξει μια άλλη πλευρά πιο χαλαρή, πιο φυσική. Θεωρούν δεδομένο ότι υπάρχει. Και εδώ κάπου βρίσκεται το λάθος. Η Μαλέσκου δεν υποδύθηκε κάτι αυτά τα δύο χρόνια.

Όπως μιλά στην τηλεόραση μιλά και στην καθημερινότητά της. Είναι αυτό το στυλ της και η παγίδα είναι ότι όλοι ήθελαν από την Ιωάννα να γίνει κάτι άλλο, αυτό που οι ίδιοι προσδοκούσαν. Ακόμη και στην περίφημη συνέντευξη με τον Τάσο Χαλκιά, η αντίδρασή της ήταν απόλυτα αληθινή. Ούτε κάποιος της υπέδειξε τι και πώς να το πει, ούτε έκανε πρόβα κάποιον ρόλο.

Η Μαλέσκου έπεσε θύμα των μεγάλων προσδοκιών που γεννήθηκαν από τα στελέχη των καναλιών, τους δημοσιογράφους των Μέσων και τη λειψυδρία του χώρου. Η ίδια δεν πρόσβαλε ποτέ, δεν ξέφυγε, δεν χαρακτήρισε. Δέχτηκε πέτρες, σφαίρες, αλλά δυστυχώς τις απέκρουε πάντα με λάθος τρόπο και αναλύοντας περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε καταστάσεις, λόγια και πρόσωπα, ενώ δεν έπρεπε να το κάνει. Ηταν πάντα ευγενής και ποτέ δεν ξεκίνησε η ίδια κάποια κόντρα.

Στην αρχή της διετίας αυτής δήλωνε: «Από τη φύση μου το κουτσομπολιό δεν μου αρέσει γιατί δεν θέλω να με φέρνουν σε δύσκολη θέση και δεν θέλω ούτε εγώ να το κάνω. Ο ρόλος της ίντριγκας και να καυτηριάζω δεν μ’ ενδιαφέρει». Σε δύσκολη θέση και ήρθε και έφερε και ίσως σαν δασκάλα να συνειδητοποίησε πως αυτή η διετία στον ΣΚΑΪ ήταν κάτι σαν τηλεοπτικό Νηπιαγωγείο, όπου θα αρχίσει να συνειδητοποιεί πράγματα.
Ιωάννα Μαλέσκου: "Καλό είναι να παθαίνουμε και να μαθαίνουμε"

Το συμβόλαιό της με τον ΣΚΑΪ λήγει μέσα στον επόμενο μήνα. Ο σταθμός του Φαλήρου τη στήριξε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο. Με τα κορυφαία στελέχη του να είναι πάντα δίπλα, να δίνουν συμβουλές, να δουλεύουν σκαλέτες, να είναι στο κοντρόλ, να μιλούν με τις ώρες στα τηλέφωνα. Δεν ταίριαξε η χημεία, δεν απέδωσε η συνεργασία, δεν ευδοκίμησε η σχέση.

Τώρα η Ιωάννα βρίσκεται εν μέσω φημών που τη θέλουν από το ένα κανάλι στο άλλο και που κάποιες διαψεύδονται την ώρα που η ίδια πολύ προσεκτικά αποφεύγει να πει το παραμικρό.

Άλλωστε, όπως έχει πει, «δεν είμαι σαν μαϊμουδίτσα που πηδάει από ένα κλαδί σε άλλο. Πιστεύω ότι κρινόμαστε και από τα όχι μας». Ισως το επόμενο βήμα για την Ιωάννα Μαλέσκου να είναι πιο σταθερό, πιο ήρεμο. Τα δύσκολα τα έζησε και τα ένιωσε. Λογικά θα πάρει τον χρόνο της και θα αποφασίσει. Τι είναι προτιμότερο τελικά; Σίγουρα να απαντά λιγότερο, να τολμά περισσότερο και να χαμογελά το ίδιο πολύ.



Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Γιατί ανεβαίνουν πάλι τα κρούσματα - Τι εκτιμούν οι ειδικοί


Κρήτη: Απολογείται ο 47χρονος μασέρ για ασέλγεια σε πελάτισσα ξενοδοχείου

Μπιλ Γκέιτς: Τα κρυπτονομίσματα και τα NFTs «βασίζονται στη θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης