Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Κατάθεση-χείμαρρος για τον «εφιάλτη» της - Θέλω να κάνω παιδί και δεν με αφήνουν!

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Κατάθεση-χείμαρρος για τον «εφιάλτη» της - Θέλω να κάνω παιδί και δεν με αφήνουν!

«Αξίζω να έχω τη δική μου ζωή», είπε η 39χρονη ποπ σταρ ζητώντας να μπει τέλος στο νομικό καθεστώς «κηδεμονίας» που επιτρέπει στον πατέρα της να ελέγχει τις πιο σημαντικές πτυχές της ζωής της - Συνέκρινε τον εαυτό της με θύματα sex trafficking

dsffsh
Με μια κατάθεση χείμαρρο που απασχολεί σήμερα τα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ, η δημοφιλής τραγουδίστρια Μπρίτνεϊ Σπίαρς ικέτευσε εχθές μία δικαστή στο Λος Άντζελες να βάλει τέλος στο νομικό καθεστώς επιτήρησης, που έχει επιτρέψει στον πατέρα της Τζέιμι και τη νομική του ομάδα να διαχειρίζονται τη ζωή της και την τεράστια περιουσία της τα τελευταία 13 χρόνια.

«Πιστεύω πραγματικά ότι αυτό το καθεστώς "επιτροπείας" (σ.σ. ο νομικός όρος στα αγγλικά είναι «conservatorship», κάτι παρεμφερές με τη «δικαστική συμπαράσταση» στη χώρα μας) ισοδυναμεί με κακοποίηση, και θέλω να τελειώσει» δήλωσε σύμφωνα με την Daily Mail η 39χρονη ποπ σταρ στη φορτισμένη συναισθηματικά ομιλία της μέσω τηλεδιάσκεψης, η οποία διήρκεσε 25 λεπτά. «Θέλω να μπορώ να παντρευτώ τον σύντροφό μου και να αποκτήσω παιδί μαζί του, αλλά μου είπαν ότι δεν μπορώ να το κάνω. Έχω ένα σπιράλ (αντισυλληπτική συσκευή) μέσα μου που με εμποδίζει από το να κάνω παιδί. Θέλω να πάω στον γιατρό για να το βγάλω και να κάνω ένα μωρό αλλά εκείνοι (το συμβούλιο «επιτροπείας») μου είπαν όχι. Αισθάνομαι ότι είμαι μόνη απέναντι σε πολλούς και ότι βιώνω εκφοβισμό» είπε μεταξύ άλλων η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.



Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν υποβλήθηκε επίσημα κάποιο αίτημα, κατά συνέπεια η δικαστής δεν έλαβε κάποια απόφαση καθοριστική για το μέλλον της τραγουδίστριας. Υποσχέθηκε ωστόσο ότι θα ορίσει μια δεύτερη ακροαματική διαδικασία το συντομότερο δυνατόν, ώστε η 39χρονη να αιτηθεί τη διακοπή αυτού του «καθεστώτος επιτήρησης» και «κηδεμονίας» της ζωής της.

Η ακρόαση έρχεται μια μέρα αφότου οι New York Times ανέφεραν εμπιστευτικά έγγραφα που αποκαλύπτουν ότι η Σπίαρς έχει εδώ και χρόνια αντιταχθεί έντονα για το καθεστώς επιτήρησης από τον πατέρα της. Η τελευταια φορά που η ποπ σταρ είχε μιλήσει απευθείας στη δικαστή για την εν λόγω υπόθεση ήταν τον Μάιο του 2019, όμως η ακροαματική διαδικασία έγινε κεκλεισμένων των θυρών και η κατάθεσή της δεν κοινοποιήθηκε ποτέ. Άγνωστες παραμένουν και οι λεπτομέρειες για την κατάσταση της ψυχικής υγείας της Μπρίτνεϊ, η οποία στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Κλείσιμο


«Θέλω τη ζωή μου πίσω»

Μιλώντας για αρκετή ώρα μέσω της τηλεδιάσκεψης, η Μπρίτνεϊ ζήτησε να της δοθεί επιτέλους «η ζωή της πίσω». Υποστήριξε ότι το ασυνήθιστο νομικό καθεστώς που της έχει στερήσει την ανεξαρτησία της από το 2008 «της κάνει περισσότερο κακό παρά καλό». Όπως υπενθυμίζει η Guardian, μέσω του «conservatorship» o πατέρας της τραγουδίστριας, Τζέιμι Σπίαρς μπορεί και ελέγχει τα τελευταία χρόνια όχι μόνο την περιουσία της, αλλά και κρίσιμες πτυχές της καριέρας της και της προσωπικής της ζωής.

«Θέλω να λήξει αυτό το καθεστώς χωρίς να αξιολογηθώ», ζήτησε η Μπρίτνεϊ. «Μου αξίζει να έχω μια δική μου ζωή. Είμαι πολύ καλή σε αυτό που κάνω. Το μόνο που θέλω είναι να διαχειρίζομαι τα χρήματά μου... και να μοιράζομαι την ιστορία μου με τον κόσμο. Θέλω να μπορώ να ακούγομαι», πρόσθεσε η 39χρονη.

britney_1


Η Σπίαρς ισχυρίστηκε ότι στο παρελθόν εξαναγκάστηκε να εργαστεί χωρίς τη θέλησή της, και ότι το καθεστώς επιτροπείας την εμποδίζει από το να παντρευτεί και να κάνει παιδί. Υποστήριξε επίσης ότι δεν της επιτρέπεται να κάνει και άλλα απλά πράγματα, όπως να πάει μια βόλτα με το αμάξι του φίλου της ή να συναντήσει κάποιους φίλους της.

Η τραγουδίστρια ήταν «καταπέλτης» απέναντι στον πατέρα της, λέγοντας ότι «του άρεσε 100.000% να έχει τον έλεγχο να προκαλεί πόνο στην ίδια του την κόρη». Περιέγραψε μάλιστα μια σκηνή όπου η ίδια έκλαιγε για περίπου μια ώρα στο τηλέφωνο και εκείνος «απολάμβανε κάθε λεπτό». «Ο μπαμπάς μου και όσοι άλλοι έπαιξαν καίριο ρόλο στην επιτροπεία μου θα έπρεπε να βρίσκονται φυλακή. Τους έχει δοθεί υπερβολικά πολύς έλεγχος» σημείωσε η Μπρίτνεϊ. Μάλιστα μίλησε επικριτικά και για τη μητέρα της, λέγοντας ότι εν μέσω της πανδημίας «πήγαινε για σπα»: «Εγώ όμως όχι μόνο δεν πήγα για σπα αλλά δεν έφτιαξα ούτε τα νύχια μου για έναν ολόκληρο χρόνο. Η μαμά μου με βλέπει όπως ο μπαμπάς μου», σημείωσε χαρακτηριστικά, υπονοώντας ότι και εκείνη την εκμεταλλεύεται.

Η τραγουδίστρια εξήγησε ότι όταν πριν τρία χρόνια βρισκόταν σε ψυχιατρική κλινική και διαβεβαίωνε τους φαν της και τον κόσμο ότι είναι καλά και ευτυχισμένη έλεγε ψέμματα. «Όταν πήγα εκεί μου στέρησαν τα πάντα. Με παρακολουθούσαν ενώ άλλαζα ρούχα, γυμνή κάθε μέρα. Καθόμουν σε μια καρέκλα 10 ώρες τη μέρα, επτά μέρες την εβδομάδα».

Συνέκρινε την κατάστασή της με θύματα sex trafficking, αφού εξαναγκαζόταν σύμφωνα με τα λεγόμενά της να δουλεύει χωρίς να έχει έλεγχο των οικονομικών της και με μηδενική ανεξαρτησία: «Εκείνοι που μου το έκαναν αυτό δεν πρέπει να την γλιτώσουν φτηνά», συμπλήρωσε η ποπ σταρ.

Britney_2


Μιλώντας γρήγορα (στο βαθμό που η δικαστής της ζήτησε δύο φορές να επιβραδύνει) η Σπίαρς άφησε να ξεχυθεί από μέσα της ο χείμαρρος της δυσαρέσκειάς της για τον πατέρα της και τα άλλα πρόσωπα που «την υποδούλωσαν». Ανέφερε χαρακτηριστικά ένα περιστατικό το 2018, όταν η ομάδα που έχει αναλάβει τη διαχείριση της περιουσίας της απείλησε να τη μηνύσει αν δεν ανέβαινε στη σκηνή: «Ήταν πολύ απειλητικό και τρομακτικό... δεν βρίσκομαι εδώ για να είμαι η σκλάβα κάποιων».

Επιπλέον, η Μπρίτνεϊ ισχυρίστηκε ότι οι «κηδεμόνες» της την έχουν κατηγορήσει ψευδώς ότι δεν παίρνει τα φάρμακά της, και ότι την εξανάγκασαν να συμμετάσχει σε ένα θεραπευτικό πρόγραμμα στο Γουέστλεϊκ, που την εξέθεσε σε παπαράτσι. Η ίδια είχε ζητήσει να κάνει θεραπεία στο σπίτι της, προκειμένου να προστατευτεί η ιδιωτική της ζωή και τα ευαίσθητα δεδομένα για την ψυχική της υγεία, ωστόσο δεν εισακούστηκε: «Δεν είναι ΟΚ να με εξαναγκάζουν να κάνω κάτι που δεν θέλω», πρόσθεσε η 39χρονη, σημειώνοντας επίσης ότι της επέβαλαν και θεραπεία με λίθιο, η οποία την έκανε να αισθάνεται συνεχως μεθυσμένη.

H Μπρίτνεϊ Σπίρς με τους γιούς της, 14 και 15 ετών σήμερα


Η Μπρίτνεϊ με το νέο της σύντροφο Σαμ Ασγκάρι



Η τραγουδίστρια ζήτησε να της επιτραπεί να επιλέξει τον δικό της δικηγόρο και να μιλά εφόσον το επιθυμεί στον Τύπο. Όπως σημείωσε, ενώ οι γονείς της μπορούν να δίνουν ελεύθερα συνεντεύξεις στα ΜΜΕ, στην ίδια απαγορεύεται να το κάνει.

Σύμφωνα με την Guardian το «Conservatorship» είναι ένα είδος «κηδεμονίας» που επιβάλλει το δικαστήριο, κυρίως για άτομα που δεν δύνανται πλέον λόγω ψυχικών ή άλλων προβλημάτων (π.χ. γήρας, άνοια, αναπηρία) να λαμβάνουν μόνα τους αποφάσεις για τη ζωή τους. Αρκετοί ειδικοί όμως επισημαίνουν ότι αυτό το καθεστώς μπορεί να γίνει μέσο εκμετάλλευσης ορισμένων ανθρώπων, και υποδεικνύουν την περίπτωση της Μπρίτνεϊ ως παράδειγμα αυτής της κατάχρησης.

Με πληροφορίες από Daily Mail, Guardian

Ειδήσεις σήμερα:

Τζον Μακάφι: Η ζωή και το τέλος του... αρχιερέα της συνωμοσιολογίας - Το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, οι ιερόδουλες και οι τρεις γάμοι

Μεσοπρόθεσμο: Άλμα ανάπτυξης αλλά και κίνδυνοι λόγω πανδημίας και επιτοκίων

Λυκουρέζος για Γλυκά Νερά: Η «παράσταση» του πιλότου και η θανάτωση του σκύλου ανατρέπουν τον βρασμό ψυχής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης